In januari 2024 heb ik mijn keurmerk Kinderyoga behaald bij Kinderyoga Academie (Helen Purperhart) en ben ik onderdeel geworden van het officiële Kinderyoga register.
Dit betekent dat ik kinderyoga mag gaan aanbieden.
Mijn avontuur staat nog in de kinderschoentjes, maar ik ben hard aan het werk om mijn eigen kinderyoga te realiseren. 
Na het voltooien van de opleiding kinderyoga, ben ik meteen gestart met twee verdiepende cursussen; Chakra kinderyoga en Kindermassage.

Waarom Vuureenhoorn? Heel simpel, die naam hebben de kinderen op de buitenschoolse opvang me gegeven en dus vind ik dat ik dit moet eren en gebruiken.
Hoe ze op die naam gekomen zijn? Ook heel simpel; ik heb altijd andere kleurtjes in mijn haar en ooit huppelde ik rond met paars/rood/oranje/geel haar. Dit was genoeg voor een paar kinderen om me te verblijden met de bijnaam ´Vuureenhoorn´.

Mijn missie
Ik zou dolgraag willen dat een kind later, als hij/zij groot is, vertelt;
´toen ik klein was, heb ik kinderyoga gedaan bij juf Irene – Vuureenhoorn´ en dat was heerlijk!´ 
Het verschil kunnen maken in het leven van een kind, zoals een paar leerkrachten dit voor mij in het verleden hebben gedaan.
Ik weet nog steeds hun naam, ik weet nog wat ze voor mij betekend hebben en ik weet nog precies wat ik van ze geleerd heb.
 
 
Een positieve bijdrage leveren aan het jonge leven van een kind, een verschil maken, het kind gelukkig laten zijn en later herinnerd worden als een juf die van grote betekenis is geweest.

Hieronder houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Op dit moment ben ik bezig te onderzoeken hoe ik mijn kinderyoga vorm wil geven.
Ondertussen ga ik heerlijk bezig met het ontwikkelen van superleuke lessen! <3


´Wanneer ik mijn kind op kom halen en ze is bij jou geweest, dan is ze zo rustig en gaat ze zonder problemen mee naar huis. Een heel ander kind is ze, als ze met jou yoga heeft gedaan. Dit is ÉCHT zo. Jij doet iets met haar. Ze vindt jou ook heel erg leuk. Ga vooral door met waar je mee bezig bent.´ - een ouder van een bso kind.


Chakra Kinderyoga | Kindermassage | Meditatie & Mindfulness Kinderen | Reactie van kinderen

Zoals ik in een eerder verhaaltje schreef, heb ik vorige week mijn Kinderyoga keurmerk behaald bij Kinderyoga Academie (Helen Purperhart).Na lovende feedback en het ontvangen van het keurmerk, werd ik verrast met enkele aanbiedingen.Ik heb ervoor gekozen 2 verdiepingscursussen te gaan doen; Chakra Kinderyoga én Kindermassage, allebei dus bij Kinderyoga Academie.Omdat ik mijn plaatje aan verdiepingen compleet wil maken, zodat ik écht iets heel tofs kan neerzetten in de kinderyoga, ben ik gaan speuren naar een opleiding voor meditatie & mindfulness bij kinderen, één die ik op locatie kan gaan doen, want het lijkt me geweldig om live trainingen te volgen en daar gelijkgestemden te ontmoeten met wie je dingen kunt delen.Ik heb er eentje gevonden, Arterre opleidingscentrum in Nijmegen - heerlijk in de buurt! Vanaf 12 april zal ik 4 vrijdagen (2 in april, 1 eind mei en 1 begin juni) een training volgen. Als ik deze goed doorloop, ontvang ik hiervoor een certificaat. Altijd leuk!

Lees meer »

Kinderyoga Keurmerk behaald!

Vandaag heb ik, na een superleuke kinderyoga opleiding te hebben gevolgd, mijn keurmerk kinderyoga bij Helen Purperhart behaald (rechterzijde pagina). Dit betekent dat ik ben toegevoegd aan het KinderYoga Register en officiëel gecertificeerd ben om kinderyoga te geven.Na vele kinderyoga lessen te hebben gegeven op de buitenschoolse opvang, als onderdeel van de opleiding, ben ik zéker klaar voor het echte werk.Vanaf nu zal ik me gaan bezighouden met het in elkaar zetten van toffe lessen en onderzoeken hoe ik mijn kinderyoga het best vorm kan gaan geven.

Lees meer »