| Kinderyoga lessen - liefdevolle bijeenkomsten | Kinderfeestjes | 1 op 1 Kinderyoga |


In januari 2024 heb ik mijn keurmerk Kinderyoga behaald bij Kinderyoga Academie (Helen Purperhart) en ben ik onderdeel geworden van het officiële Kinderyoga register.
Dit betekent dat ik kinderyoga mag gaan aanbieden.
Mijn avontuur staat nog in de kinderschoentjes, maar ik ben hard aan het werk om mijn eigen kinderyoga te realiseren. 
Na het voltooien van de opleiding kinderyoga, heb ik meteen 2 verdiepingscursussen bij Helen gekocht, welke ik binnenkort zal starten; Chakra kinderyoga en Kindermassage.

Op dit moment heb ik de cursus Meditatie & Mindfulness bij Arterre in Nijmegen afgerond en ben ik aansluitend meteen gestart met Hartfocus & Heartfulness aldaar.
In het najaar staan er verdiepingen in de agenda voor Kinderyoga bij ADHD & Autisme en Kinderyoga voor hoogsensitieve kinderen.
Nog meer? Jes; er volgt ook een training Dansexpressie voor kinderen.
Met deze verdiepingen wordt mijn kinderyoga het complete pakket.

Waarom Vuureenhoorn? Heel simpel, die naam hebben de kinderen op de buitenschoolse opvang me gegeven en dus vind ik dat ik dit moet eren en gebruiken.
Hoe ze op die naam gekomen zijn? Ook heel simpel; ik heb altijd andere kleurtjes in mijn haar en ooit huppelde ik rond met paars/rood/oranje/geel haar. Dit was genoeg voor een paar kinderen om me te verblijden met de bijnaam ´Vuureenhoorn´.

Mijn missie
Ik zou dolgraag willen dat een kind later, als hij/zij groot is, vertelt;
´toen ik klein was, heb ik kinderyoga gedaan bij juf Irene – Vuureenhoorn´ en dat was heerlijk!´ 
Het verschil kunnen maken in het leven van een kind, zoals een paar leerkrachten dit voor mij in het verleden hebben gedaan.
Ik weet nog steeds hun naam, ik weet nog wat ze voor mij betekend hebben en ik weet nog precies wat ik van ze geleerd heb.
 
Een positieve bijdrage leveren aan het jonge leven van een kind, het kind gelukkig laten zijn en later herinnerd worden als een juf die van grote betekenis is geweest.

Hieronder houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Op dit moment ben ik bezig te onderzoeken hoe ik mijn kinderyoga vorm wil geven.
Ondertussen ga ik heerlijk bezig met het ontwikkelen van superleuke lessen! <3


Meditatie & Mindfulness voor kinderen

Trotsig mag ik vertellen dat ik vandaag mijn diploma voor Meditatie & Mindfulness heb behaald bij Arterre Opleidingscentrum.4 vrijdagen ben ik met gelijkgestemden op pad gegaan; een inspiratievolle, rustgevende, creatieve, mooie weg. Wat hebben we veel geleerd en gedeeld met elkaar. Van complete lessen tot verschillende losstaande meditaties, welkom-rituelen, oefeningen en mindfulness-activiteiten.Het was ontzettend fijn dit met een warme groep vrouwen te beleven en delen. Bewustwording. Pure bewustwording.Niet alleen werden we onderdeel van de lessen (en mochten we deze ervaren), we hebben ook zelf dingen georganiseerd en aan elkaar doorgegeven. Heel erg inspirerend.Lieve dames,  jullie weten wie jullie zijn; dankjullie voor deze mooie ervaring.Ik heb ontdekt dat dit écht compleet bij mij past en dat er een behoorlijke link is met dingen die ik voorheen al deed (SEO bijvoorbeeld) en hoe ik mij opstel naar kinderen. De verdieping welke ik zocht, heb ik gevonden met de kinderyoga en alles wat daarbij hoort.Met deze cursus wordt mijn pakket weer iets completer. Ik ga verder op die stroom.Dit betekent dat ik aankomende zondag start met de opleiding Hartfocus & Heartfulness. Ook weer bij Arterre. Een warme plek, waar je mag ´zijn´. Zijn wie je bent en mag ontwikkelen/groeien.In september doe ik mee met een online verdieping; Kinderyoga voor ADHD & Autisme.De ideeën in mijn hoofd groeien en het worden er steeds meer. Ik weet wat ik wil en ik kan dit. Op naar mooie momenten met de kinderen, waarin ik ze liefdevol een stukje mindfulness geef in hun leven.Het plan; de meest bijzondere lessen ontwerpen en deze vanaf na de zomervakantie aanbieden.

Lees meer »

Chakra Kinderyoga | Kindermassage | Meditatie & Mindfulness Kinderen | Reactie van kinderen

Zoals ik in een eerder verhaaltje schreef, heb ik vorige week mijn Kinderyoga keurmerk behaald bij Kinderyoga Academie (Helen Purperhart).Na lovende feedback en het ontvangen van het keurmerk, werd ik verrast met enkele aanbiedingen.Ik heb ervoor gekozen 2 verdiepingscursussen te gaan doen; Chakra Kinderyoga én Kindermassage, allebei dus bij Kinderyoga Academie.Omdat ik mijn plaatje aan verdiepingen compleet wil maken, zodat ik écht iets heel tofs kan neerzetten in de kinderyoga, ben ik gaan speuren naar een opleiding voor meditatie & mindfulness bij kinderen, één die ik op locatie kan gaan doen, want het lijkt me geweldig om live trainingen te volgen en daar gelijkgestemden te ontmoeten met wie je dingen kunt delen.Ik heb er eentje gevonden, Arterre opleidingscentrum in Nijmegen - heerlijk in de buurt! Vanaf 12 april zal ik 4 vrijdagen (2 in april, 1 eind mei en 1 begin juni) een training volgen. Als ik deze goed doorloop, ontvang ik hiervoor een certificaat. Altijd leuk!

Lees meer »

Kinderyoga Keurmerk behaald!

Vandaag heb ik, na een superleuke kinderyoga opleiding te hebben gevolgd, mijn keurmerk kinderyoga bij Helen Purperhart behaald (rechterzijde pagina). Dit betekent dat ik ben toegevoegd aan het KinderYoga Register en officiëel gecertificeerd ben om kinderyoga te geven.Na vele kinderyoga lessen te hebben gegeven op de buitenschoolse opvang, als onderdeel van de opleiding, ben ik zéker klaar voor het echte werk.Vanaf nu zal ik me gaan bezighouden met het in elkaar zetten van toffe lessen en onderzoeken hoe ik mijn kinderyoga het best vorm kan gaan geven.

Lees meer »

´Wanneer ik mijn kind op kom halen en ze is bij jou geweest, dan is ze zo rustig en gaat ze zonder problemen mee naar huis. Een heel ander kind is ze, als ze met jou yoga heeft gedaan. Dit is ÉCHT zo. Jij doet iets met haar. Ze vindt jou ook heel erg leuk. Ga vooral door met waar je mee bezig bent.´ - een ouder van een bso kind.


Heb jij een feestje te vieren en lijkt het je leuk om tijdens jouw feestje, samen met jouw vriendjes & vriendinnetjes en mij, allerlei gezellige, warme en vooral bijzondere activiteiten te doen? 

Voor elk thema (waar moet jouw feestje over gaan?) kan ik een passend programma maken (in overleg met jouw ouders/verzorgers), waarin alle facetten naar voren komen.
Kinderyoga, gecombineerd met jarenlange ervaring in het aanbieden van activiteiten voor (grote) groepen kinderen.
Ga samen met mij op avontuur! 

Wil je meer weten?
Stuur me dan een berichtje via het contactformulier.