Mensen die me (goed) kennen, weten dat ik altijd in ben voor de gekste, tofste, meest originele activiteiten. 
Genieten van dat waar je blij van wordt. Geluksmomentjes. Van échte thrillseekers tot ontroerend mooie momenten met dieren (mijn lievelings).
Om je een beetje inspiratie te geven, deel ik hieronder wat ik beleefd heb. Wellicht zit er iets tofs voor jou tussen! ;)


*Parasailen

Deze stond al een hele tijd op mijn lijstje en heb ik in Kroatië eindelijk mogen afvinken!In Portugal, eerder dit jaar, wilde ik het al doen, maar daar zou ik 2 uur op het water zijn, 10 minuten in de lucht en voor de rest wachten op alle andere mensen die om de beurt ook zouden gaan. Bovendien hadden we daar al de speedboat-tocht gedaan.In Kroatië kon ik, samen met mijn vriend, in een boottochtje van 20 minuten, heerlijk 10 minuten de lucht in en verder niet te veel tijd kwijt zijn.Parasailen is TOF, supertof! Zwevend in de lucht, met een touw aan een boot, boven de zee, uitkijkend op de bergen van Kroatië.Natuurlijk kun je dit praktisch overal doen, in welk land dan ook. Aanrader! Een prachtig uitzicht, frisse lucht, zweven, genieten. Nee, het is NIET eng. Nu ben ik wel een thrill-seeker, dus heb ik waarschijnlijk ´makkelijk praten´, maar grijp die kans als je ´m krijgt en voel je VRIJ.De heren die mij deze kans boden, konden aan me zien dat ik totaal niet bang was, en haalden zelfs nog een grapje met me uit; door me bijná in zee te laten zakken en me nét voordat mijn voetjes het water raakten weer omhoog te halen. Lachen!

Lees meer »

*Speedboat-ervaring (Dolphin & Cave tour)

Mijn speedboat-ervaring vond plaats in Albufeira (Portugal), maar deze kun je sowieso overal boeken!Ik wilde graag de grotten en de dolfijnen van dichtbij zien en het feit dat dit kon met een speedboat, was een extra toffe bijkomstigheid!Knallen over het water, met de wind door je haren. Hier en daar zelfs het gevoel hebben dat je vliegt. Het is heer-lijk!Op momenten dat er dingen te zien zijn, drijf je rustig in het water, waarna de turbo er weer op gaat en je de ´speed´ in speedboat begrijpt.Ben je in Albufeira & wil je dolfijnen + de grotten zien en ben je een echte avonturier, die een wilde boottocht wel ziet zitten? Boek die tour dan!En voor een ieder die niet in de gelegenheid is naar Portugal af te reizen; in Nederland kun je ook speedboat-ervaringen opdoen! Hieperdepieeep! Sjoeeeef!

Lees meer »

*Disney-PubQuiz Quiz & Fun Events

Samen met mijn broertje, deed ik mee aan een Disney PubQuiz, georganiseerd door Quiz & Fun Events.Een behoorlijke wake-up-call, want verblijd met een fles rode wijn, werden wij één na laatste. En dat terwijl we dachten samen veel van Disney af te weten. Illusie! ;) Ik heb bést wat domme foutjes gemaakt, zucht.Het spreekt wel voor ons dat wij het enige team (Mermaids Actually) met maar 2 deelnemers waren; teams met 4 of 5 mensen hebben natuurlijk een grotere verzameling kennis.Ik ben nog steeds van mening dat het team met de teamnaam: ´Dory, jij zou toch de teamnaam doorgeven´ een originaliteits-prijs had moeten winnen. Hoe ziet zo´n quiz-avond eruit? Je speelt een aantal toffe rondes. Van een liedjes-ronde tot een Funda-ronde waarin je probeert te ontdekken welke huizen van Disney-figuren er verkocht worden, tot een ronde waarin je moet vertellen wat er in een scene verder gebeurt. Het gaat vooral om de gezelligheid met gelijkgestemden. En die was er! Veelal werd er gejoeld bij onthullingen van juiste antwoorden en de sfeer was fantastisch.Heb jij niks met Disney? Geen zorgen; Quiz & Fun Events heeft door heel Nederland (en België) quizzes over zeer uiteenlopende onderwerpen/ thema´s. Klik op de blauwe link en ontdek of er een toffe quiz voor jou/jullie tussen zit. UPCOMING EVENTS!Er staat een Pirates of the Caribbean Quiz op de planning in Nijmegen. Wie wil zich deze dag voor altijd herinneren als de dag dat we bijná een quiz wonnen? Iemand, met liefde voor Jack Sparrow, zin in een fijn quiz-avondje?

Lees meer »

*Word zeemeermin

´I am actually a mermaid´ en word vaak Ariël genoemd (door de kinderen op mijn werk). Ik heb dan ook rood haar en Ariël is mijn favoriete Disney-prinses/film. Zoveel liefde voor zeemeerminnen.Dit betekent dat ik lyrisch werd toen ik las over ´zwemmen als een zeemeermin´ bij ´Word Zeemeermin´. We gingen er zelfs voor naar het noorden van het land (Haren bij Groningen). Dit was het DIK waard. Een magische ervaring. Natuurlijk koos ik voor een paars/roze staart. Als een visje (ofwel zeemeermin) in het water. Super elegant. Ik werd er zó enthousiast van, dat ik nog steeds aan het overwegen ben zelf een zeemeerminnen-staart aan te schaffen. Maar hey, nog even uitzoeken in welk zwembad ik mijn kunstjes kan doen.

Lees meer »

*Zip-line Scheveningen

Deze ken je vast wel! Vanaf de pier in Scheveningen kun je met een zipline naar het strand. Een heerlijk thrilling ervaring! Vooral de weg naar boven, met je harnas. Spannend!En als je een parachutesprong gedaan hebt, moet deze toch easy-peasy zijn?Ik heb mijn vriend behoorlijk moeten overtuigen om mee te komen, maar wat was hij dolgelukkig dat hij het gedaan heeft. Wij samen. Gewoon een keertje doen!Zelf heb ik me nog niet durven wagen aan de bungee jump (die je daar ook kunt doen) en wellicht blijft dit voor al-tijd zo. Zegt zij, die eigenlijk nooit een uitdaging uit de weg gaat..

Lees meer »

*Parachutespringen (tandemsprong) Texel

Een parachutesprong vanuit een vliegtuigje, die maakte ik in 2008. Destijds wilde ik het al een jaar doen, als een soort van symbolische ´ik vlieg een nieuw leven tegemoet´. Ik heb er dus lang op gewacht. Maar het was het wachten waard!Een echte thrillseeker en natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Ik kan ´m je wel aanraden! Een heerlijke adrenalinekick en wat zul je trotsig zijn op het feit dat je deze sprong gewaagd hebt. Eerst een fijn stukje vliegen, gevolgd door een onvergetelijke vrije val, waarna de parachute uitklapt en je nog een aantal minuten zwevend kunt genieten. Je maakt een tandemsprong op Texel (waar ik ´m deed) of bij Teuge in Apeldoorn.Leuk feitje; toen ik sprong, zat er setje bij mij in het vliegtuig waarvan de één het doodeng vond, maar meeging voor de partner. Veilig de aarde bereikt, waren ze supertrots!

Lees meer »

*Wandelen met alpaca´s

Dit kan je op diverse locaties in Nederland doen en wat is het leuk!Alpaca´s zijn knuffelig en een tikkeltje eigenwijs. Heerlijk door het bos met deze fluffy beestjes! En ze daarna natuurlijk voeren. Alle aandacht op het eten!Een superleuke ervaring die je zéker eens mee moet maken.

Lees meer »

*Koe-knuffelen

Koe-knuffelen, dát heb ik inmiddels 2x met veel plezier gedaan. Beide keren vonden plaats op een andere boerderij en waren heer-lijk! Ik zou het iedereen aanraden. Je wordt er enorm ´zen´ van. De rust die een koe je geeft als je tegen haar aan zit, is een hele verademing. Het is zelfs heel goed mogelijk om in slaap te vallen!Overal (in mijn geval een roze!) & en laarzen aan en gaan! Lekker in de wei, of gewoon in de stal. Van samen met een koe een beetje herkauwen en knuffelen met de kalfjes, werd ik ook érg blij. Ik zeg; DOEN! Moehoeeeee!

Lees meer »

*Onderwater met haaien

In Neeltje Jans, waar ik ook meerdere malen met zeeleeuwen heb mogen zwemmen, ben ik een onderwater-avontuur aangegaan met haaien! Gehuld in een wetsuit en met een snorkel, stapte ik in een groot tralieswerk. Vanuit daar kon ik de haaien met een stok voeren. Een hele belevenis!Wist je dat de hersenen van een haai zó verdeeld zijn dat de ene helft wakker is, terwijl de andere slaapt?

Lees meer »

*Zwemmen met zeeleeuwen

Mijn liefde voor zeeleeuwen gaat terug naar toen ik 10 jaar oud was. De film André maakte zoveel indruk dat ik spontaan verliefd werd op deze prachtige zeezoogdieren. Mijn grote droom was om ooit eens met zeeleeuwen te werken. En dat is gelukt! Met enige tegenwerking van mijn mentor destijds; ik heb hem het tegendeel bewezen en deze droom verwezenlijkt. Laat niemand je ooit wijsmaken dat je iets niet kunt!

Lees meer »