Marc van Vlierberghe, 30 maart 2016

Waarom ik Bouke-fan ben? In de eerste plaats ben ik een geboren en getogen Elvis-fan. Sinds mijn vijfde levensjaar, en dat is al langer dan een halve eeuw geleden, heb ik Elvis ontdekt via mijn oudere zussen en de microbe voor Elvis is op mij overgesprongen. Zijn charisma, stijl en bijzondere stem was zo uniek ... er is er zo maar één, en er zal er altijd zo maar één zijn. En nu, zo vele jaren na zijn dood, blijft die mythe Elvis er nog steeds... of zoals Luc De vos van Gorki in zijn liedje zingt: "... Sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan!"
Maar nu over Bouke ! In al die jaren heb ik al zoveel Elvis-performers, Elvis-imitators, Elvis' look-a-likes en nog zovéél meer nep-Elvissen gezien en gehoord .... maar geen enkele kan mij bekoren, integendeel, ik heb er meestal een wansmaak van. Maar Bouke is hierop een uitzondering. Ik heb Bouke de eerste maal leren kennen tijdens de Elvisreis in 2012. Zijn eenvoud, zijn vriendelijkheid en zijn prestaties bij het zingen van de Elvisliedjes bekoorden me. Ook was hij geen nep-Elvis, hij was een gewone jongen die zichzelf was en bovendien heel goed zong. Eindelijk iemand die goed was, die de Elvisliedjes alle eer bracht! En hij was dan nog van bij ons ... Nederland/Vlaanderen/Elvismatters.
De eerste kerstshow die ik dan later heb meegemaakt, heeft me helemaal overtuigd en 100% fan gemaakt van Bouke. Die show was zo prachtig, zo intens, zo gevoelig ... ik kreeg er kippenvel van, koud en warm tegelijk, tot tranen toe met momenten. De kracht en het geluid van Boukes stem was zo dicht bij die van Elvis.... dichter kon al bijna niet meer.
Ik ben een levenslange maar ook kritische Elvisfan, maar Bouke is de enige die me net zo beroert zoals Elvis doet. Hij is voor mij de allerbeste Elviszanger die er is. En dan hoef je niet rond te lopen met jumpsuites, bakkebaarden en ik weet niet wat nog om op Elvis te lijken. Dat lukt trouwens niet, er is toch maar één en onvergelijkbare Elvis. Bouke doet dat niet en hoeft dat niet te doen. Hij is Bouke en blijft Bouke en hij laat met zijn eigen prachtige stem als geen ander de liedjes van Elvis zo mooi klinken alsof het Elvis zelf is.
En ook buiten het podium is en blijft Bouke de gewone, vriendelijke, eenvoudige en sympathieke kerel die je kent en herkent en zelfs erkent omdat je hem zo waardeert.... super Bouke !!! Ik hoop nog veel te kunnen genieten van je shows en wens je nog heel veel succes toe in alles wat je doet !!!

Ik geef de pen door aan Brigitte Verbiest.

Marc Van Vlierberghe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.