Brigitte Verbiest, 3 april 2016

Mijn verhaal over Bouke begint in Memphis...januari 2010..toen waren we er met onze club ElvisMatters voor de viering van Elvis 75...dat was mijn eerste reis naar de States.
Op een morgen stapten we met z'n allen op de bus die klaar stond voor ons aan ons hotel Double Tree...toen iedereen een plaatsje had bemachtigd voor de rit naar Tupelo, de geboorteplaats van Elvis klonk er muziek door de boxen van de bus...ok dacht ik..dit begint goed..lekker Elvis muziek op de achtergrond...het was het nummer "Wearin' that loved on look"...mijn dag kon al niet meer stuk.
Onze Peter nam de microfoon en vroeg..wie denken jullie nu gehoord te hebben..ja,wij ..Elvis natuurlijk..wat bleek, het was niet Elvis..het was Bouke, die net het nummer had opgenomen in de RCA studio in Nashville samen met Glenn Hardin..de laatste pianist van Elvis.
Wie is Bouke, nog nooit van gehoord..nog nooit gezien ook..bleek een jongen te zijn uit Nederland vertelde Peter..helemaal uit het noorden. Iedereen was toen al verstomd en keek met gefronste wenkbrauwen naar elkaar. Ja Peter, dachten we...je bent ons wat aan het wijsmaken he...wij hebben net wel Elvis gehoord..goed..onze uitstap naar Tupelo werd vervolgd en voldaan zoals we het ook hadden verwacht.
Ik denk 's anderendaags of 2 dagen nadien was de uitstap gepland naar de Sun Studio's...daar hebben we dan de eerste keer Bouke gezien...schuchtere lieve jongen was het..waarbij je je moeilijk kon voorstellen dat hij over zo'n geweldige stem beschikte..hebben we met hem klein praatje kunnen doen...toen heeft hij ook voor ons gezongen.. dit was de eerste kennismaking nu zes jaar geleden..
Dan was het wachten tot oktober 2010...in Veldhoven was een dansavond ingericht door ElvisMatters met een optreden van Bouke..toen zag ik hem voor het eerst live aan het werk en het was bingo, direct verkocht door deze sympathieke jongen met de gouden stem.
Wanneer de Kerstperiode aanbrak kon ik al terug uitkijken naar voor mij het eerste Kerstconcert met Bouke dat de komende jaren een vaste waarde in mijn agenda kreeg..ben zelfs eens twee keer geweest naar dezelfde show. 1 keer in Bredene, toen had ik 2 tickets gewonnen...vonden mijn vriendin en ik zo geweldig dat ik 's anderendaags gelijk 4 tickets bestelde voor de Kerstshow in Veldhoven..gingen we maar naar Veldhoven voor dezelfde show nog eens te zien...toen is mijn zus ook voor de eerste maal mee geweest...sedertdien gaat ze geregeld mee naar optredens van Bouke.
Om nog eens terug te keren naar de dansavond oktober 2010...Daar kregen we dan ook te horen dat voor onze reis naar Amerika 2012 we vergezeld zouden worden door niemand minder dan Bouke...en dat hij in Memphis twee maal voor ons een optreden zou verzorgen...aftellen dan maar naar 2012.
Memphis 2012 was de 35ste herdenking van het overlijden van onze King Elvis...daar heb ik Bouke live gehoord en gezien eerst bij Freds in Beale Street en dan ook op 16 augustus, de sterfdag van Elvis op de gronden van Graceland waar hij een schitterend live optreden heeft afgewerkt en de hele tent op stelten zette en alle mensen die er binnen waren en die hem voor de eerste keer zagen afvragend naar elkaar keken van...wie is dat..???
Maar...een staande ovatie was toen een feit...gewoon schitterend tot tranen toe..zijn stem, zijn charme hadden het weer maar eens bewezen..zo mooi...
Maar voor mij is het hoogtepunt de grote Las Vegas show in Eindhoven...die ik nu voor de derde maal op rij mag meemaken. Dit jaar heb ik 12 tickets gekocht voor familie en vrienden, mijn vriendin is ook weg van Bouke..denk zelfs stiekem een beetje verliefd...We blijven dan telkens slapen in het fameuze Van der Valk hotel waar ook het optreden plaatsvindt...dit is een optreden om je vingers van af te likken...het charisma en zelfzekerheid druipt er vanaf...stilzitten op onze stoel lukt gewoon niet..telkens springen we van onze stoel om te gaan dansen daar ergens langs de kant waar we een plaatsje vinden...de ganse zaal staat op z'n kop die dan volledig omgetoverd is in ware Las Vegas stijl.. en na het optreden drinken we nog een slaapmutsje in de bar samen met Bouke en kunnen na een heerlijke avond moe maar voldaan ons bed in...weer maar eens een heel gezellige avond gehad maar wat gaat hij telkens zo vlug voorbij...
Vorig jaar in oktober hebben we een cruise gemaakt met de club..op de Middellandse zee waar Bouke ook 2 schitterende optredens heeft afgewerkt...het was gewoon de max...om nooit te vergeten. 1 ding weet ik zeker, eenmaal je naar een optreden van Bouke bent geweest ben je eraan verslaafd en wil je nog meer...na elk optreden zeg ik steeds: dit is het beste optreden van allemaal..daar wil ik mee zeggen dat hij schitterend is en hij wordt nog steeds beter en beter...echt TOP !!!!! Maar hij is niet alleen als artiest schitterend...ook als mens is hij heel aangenaam in de omgang met mensen en hij maakt tijd voor z'n fans wat heel gewaardeerd wordt...net als Elvis......
Zo...dit is zo'n beetje mijn verhaal dat zeker hier niet bij stopt en hopelijk nog lang mag duren..

I'm very honored to give the pen to Tony Smith, talented guitarplayer who played several times with Bouke, live on stage!

Brigitte Verbiest

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.