2018

Ook 2018 was voor Bouke een geweldig, muzikaal jaar. Wat heeft hij weer veel beleefd ! In dit 9e (!) jaarverslag lees je wat Bouke allemaal heeft meegemaakt. Geniet je mee?

Het jaar werd geopend met een spetterend feestje in Lommel, op 13 januari. Tijdens dit 'Beale Street' feestje ging de show die gegeven werd op Beale Street in Memphis, in de herhaling. Maar dan in België. Dit was een heerlijke, swingende avond. Het gevoel van Beale Street kwam weer helemaal terug. Te danken aan Bouke & band, maar ook aan de goed gekozen locatie die qua uiterlijk erg veel lijkt op Alfred's op Beale Street.
Bouke & band trakteerden het publiek op een vrolijke avond en vele muzikale hoogstandjes.

De eerste paar maanden van het jaar was Bouke vooral druk met reguliere optredens en de release van zijn nieuwe single: Turn Back Time, waarvoor ook weer een prachtige videoclip werd gemaakt, geheel bedacht door Bouke zelf. Turn Back Time kwam begin mei uit en werd enthousiast ontvangen door het publiek. Een song die overigens hoog eindigde in de poll waarin gevraagd werd naar de favoriet van Bouke's album 'This Is Me'.

 Bouke's album verdiende een eigen concert. Het THIS IS ME concert werd gegeven op 13 mei. Meer dan een jaar na de release van dit album. Tijdens het concert kwamen vele songs van het album voorbij, gecombineerd met liedjes die Bouke graag zingt. Liedjes van zijn helden Tom Jones & Elvis, maar ook liedjes als 'Fire', 'Does Your Mother Know', 'I Want To Know What Love Is' en 'You Are So Beautiful'.

Mei was een drukke concertmaand, want ElvisClassics meets Bouke vond plaats op 26 en 27 mei. 1 weekend vol ElvisClassics gebracht door Bouke. Een heel fijn, muzikaal weekend. Bouke en band werden ondersteund door een groot orkest tijdens deze shows. Helaas mocht er niet gefilmd worden door het publiek, waardoor BoukeL8 niet beschikt over beelden van deze show. Máár als het goed is volgt er (ooit) een dvd, welke geproduceerd wordt door ElvisMatters.

5 jaar na Bouke's festivaldebuut op Retropop, werd Bouke weer uitgenodigd op Retropop. Samen met zijn band mocht hij op 9 juni een tribute aan Elvis geven op de tribute stage. Een zonovergoten middag, een volle tent - met zelfs dansende mensen buiten de tent én een fantastisch optreden.
Zo'n fijn optreden gaat altijd veel te snel voorbij.

Net als Viva Las Vegas, keert ook Bouke rocks Elvis elk jaar terug. In 2018 vond deze show voor het eerst in de open lucht plaats. Bouke zette samen met zijn band openlucht theater Soest op zijn kop (13 juli). Één van de meest gezellige concerten ooit. Met een onvergetelijk gastoptreden van een enthousiaste opa. 

Niet 1, maar 2 festivals in 2018. In 2017 vond de eerste editie van Yesterdayland plaats. Bouke en band gaven een onvergetelijk optreden en mochten dit jaar terugkomen. En terecht ! De weergoden waren ons weer goed gezind, want net als bij Retropop was het een zonovergoten middag. Of toch niet? Nét toen Bouke en band de eerste noten hadden ingezet, vielen er een paar druppeltjes. Máár dat kon de pret zeker niet drukken, want er werd een spetterend optreden gegeven. Yesterdayland is met recht het tofste festival waar Bouke ooit heeft gestaan en wij gaan er zeker vanuit dat dit in 2019 niet anders zal zijn. De beelden laten je Bouke's vertolking van 'My Way' zien, een prachtige sfeer dankzij telefoonlichtjes vanuit het publiek.

VIVA LAS VEGAS! Viva Las Vegas.. Vivá, Vivá, Las Vegaaaaas! Op 22 september was het weer tijd voor de Viva Las Vegas Show in Eindhoven. Een ware traditie die elk jaar in september plaatsvindt. Bouke's nieuwe album: 'Bouke At Sun', welke opgenomen werd in de Sun Studio in Memphis, was net uitgebracht en werd hier voor het eerst verkocht. Een feestelijke release. Mensen waren al lyrisch bij het zien van de hoes. Een pareltje, een fenomenaal album met geniaal gekozen songs. Geproduceerd in Memphis, daar mag Bouke érg trots op zijn. 
De show was vanzelfsprekend weer spetterend. Onder het genot van Love Me Tender cocktails (en andere drankjes) werd het publiek getrakteerd op fijne liedjes van o.a. Elvis & Tom Jones.

Ongeveer een maand later, op 27 oktober werd de Comeback Special van Elvis gevierd met de Comeback Special - 50 Years After. Een geweldig concert. 1 van de beste ooit! Wellicht zelfs de beste ooit gegeven door Bouke en band. Met het podium dwars door het publiek, een sitting part (jamsessie) & een standing part en prachtige songs die Elvis ook bracht in zijn show, was het een on-ver-ge-te-lijk-e avond.

En na vele gezellige optredens en feestjes, brak the most wonderful time of the year weer aan. Met dit jaar 4 kerstconcerten op de planning. Bouke's Wonderful World of Christmas. Hasselt (16 december), Veldhoven (19 december), Emmen (21 december) en Oss (23 december). De magie van Kerst. Veel nieuwe, prachtige liedjes. Sfeervolle avonden.
 
Een heel fijn jaar, zoals je hebt kunnen zien. Op naar een net zo muzikaal 2019 ! 
Video's uit alle concerten kun je vinden in de speciale Concerten 2018 playlist
Happy NewYear !

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
3 maanden geleden

Wat weer een fantastisch verslag. Ik ben wel even bezig op jouw website Irene omdat ik het leuk vind om terug te lezen.