2017

2017, wat was dit een prachtig jaar voor Bouke! Een jaar met vele muzikale hoogpunten. In eerste plaats natuurlijk de release van zijn album, in geheel eigen stijl; THIS IS ME.
Er zijn weer flink wat mooie memories bijgekomen, welke in dit (alweer 8e) jaarverslag verzameld zijn.

Bouke's 2017 begon met een optreden tijdens de nieuwjaarsreceptie in Emmen. Samen met Big Band Emmen, bracht hij 3 songs; 'I (who have nothing)', 'Eloise' en 'The Impossible Dream'. Bouke werd deze avond zelfs nog even benoemd in de toespraak van de wethouder. Emmen is trots op Bouke.

 

Op 11 januari ging de geheel nieuwe website van Bouke de lucht in. Compleet in 'zijn' stijl, precies zoals hij dit zelf wil. 

Het weekend van 14 en 15 januari was een bijzonder weekend voor Bouke, want in dit weekend werd hij verrast met een surprisefeestje (voor hem & ElvisMatters) én vierde hij zijn fanclubmiddag, die dit jaar meteen fungeerde als nieuwjaarsborrel. 
Tijdens de fanclubmiddag was Bouke 1 met zijn publiek. Hij zong 2 sets, de Bouke Bingo werd gespeeld én natuurlijk vond er een foto/signeersessie plaats waarin Bouke tijd had voor iedereen. 

Eind januari liet Bouke weten dat de release van zijn nieuwe album in april zou plaatsvinden en dat de titel van 't album tijdens zijn Home Town concert in Emmen bekend zou worden gemaakt. Spannend!

4 februari gaf Bouke voor het eerst dit jaar een concert, in Lokeren; Bouke Rocks Elvis, mocht wederom in de herhaling. De Belgen waren lyrisch en er werd veel geroepen dat Bouke vaker naar België moet komen met een spetterende show.

Precies een week later stond Bouke, samen met band in zijn eigen home town Emmen voor het Home Town Concert
''De drive en energie van Bouke zijn onnavolgbaar'' kopte de krantenkop van de Zuidoosthoeker na dit concert. 
Het publiek ontdekte al snel dat de titel van het album; THIS IS ME is. Dit was niet te missen door de XXXXLposter die pronkte in de zaal.
Bouke trakteerde de mensen op een heerlijke, swingende avond met veel fijne klassiekers, eigen songs en vooral een heleboel energie. Want dat was het woord voor deze avond; energie!
'Great Balls Of Fire' stond voor het eerst op de setlist en knalde van het podium af.


Het toeleven naar de release van Bouke's album kon écht beginnen. Het album was inmiddels te reserveren bij CDhal Ruinen.

In februari vierde Bouke ook nog een paar carnavalsfeestjes, zoals hij dit elk jaar doet. Met een speciale feest-setlist, hoste hij er lekker op los.

 

Maart begon voor Bouke met een een optreden tijdens het sportgala, waarbij hij 3 songs bracht; 'Tonight Baby Tonight', 'Come a little bit Closer' en 'The Number One'.

Op 7 maart ging de officiële ticketverkoop voor Bouke's cdpresentatie van start. De release van THIS IS ME kwam steeds dichterbij.
Ook werd het publiek in maart lekker gemaakt met wat hints over de nieuwe single, die op 7 april uitkwam én maakte Bouke bekend dat er na lange tijd weer instores gedaan zouden worden, ter promotie van zijn nieuwe album.

 

April begon fijn met de opname van Bouke's nieuwe videoclip. Een videoclip waarvoor hij, net als bij Come a little bit Closer, compleet verantwoordelijk was. Bouke tekende het script, bedacht de rolverdeling, zorgde voor locaties, kleding, attributen etc én uiteraard regisseerde hij de opname & speelde zelf de hoofdrol.


Op 7 april werd Bouke's nieuwe single JULIE de lucht in gegooid. Bouke wist tot op die dag alles nog geheim te houden. Het was dan ook een verrassende song. Met deze vrolijke, zomerse single eerde hij meteen Arne Jansen, een groot artiest die Julie ooit in het Nederlands opgenomen had.
Bouke ontving lovende reacties op zijn 'Julie' en het liedje heeft het dit jaar enorm goed gedaan tijdens optredens. Een vrolijke song die lekker meegedaan wordt door het publiek.

11 april werd Bouke min of meer opgesloten in het hok van Klaas Prent bij CDHal Ruinen om alle voorbestelde albums van THIS IS ME te signeren. Een behoorlijke klus, want dit waren er ontzettend veel!

Nog maar 2 dagen verwijderd van de cdpresentatie én release van THIS IS ME.

 

De dag waarop iedereen had gewacht, was dan eindelijk daar; op 13 april vond Bouke's cdpresentatie plaats. Een waanzinnige, onvergetelijke avond waarop Bouke alle songs van zijn nieuwe album THIS IS ME bracht. Het publiek werd getrakteerd op het complete album, gezongen door Bouke. Een deel van de liedjes werd gebracht met zijn fantastische live band.
Bouke zelf arriveerde in stijl, met de cadillac uit de videoclip van 'Come a little bit Closer'.
Het album werd opgedragen aan Marja, een grote, trouwe fan van Bouke die helaas niet meer onder ons is. 
Ook werd de mooie, superleuke & humoristische videoclip van Julie deze avond voor het eerst vertoond en tegelijkertijd online gezet.
Publiek en pers waren het er allemaal over eens; het was een fantastische avond en Bouke's nieuwe album is een waar pareltje.

Terwijl Bouke in april volop bezig was met de promotietour van THIS IS ME; radiobezoekjes en gezellige instores, werden er weer wat nieuwe concerten aangekondigd. De kerstconcerten van dit jaar én het THIS IS ME concert van volgend jaar (2018).

ElvisClassics meets Bouke, het spetterende concert van Bouke met band en groot orkest, dat gegeven werd op 5 mei in Mol. 
Bouke bracht de mooiste klassiekers van Elvis, maar ook zijn eigen 'Come a little bit Closer' en voor het eerst 'Julie' met band. Een mooi momentje ontstond toen iemand vanuit het publiek riep om 'Julie'. Bouke's eigen liedjes werden prachtig ontvangen in zaal Rex.

Eind mei mocht Bouke nog een instore doen in zijn Emmen. Bij de MediaMarkt. En deze MediaMarkt maakte erg leuke promotie voor Bouke's instore! Het was een hete, zomerse dag, heel goed passend bij de stijl van Bouke's THIS IS ME.
Ook werd Bouke uitgenodigd om te zingen op het Sterren Muziekfeest op het plein, na heel veel vraag vanuit het publiek. Hallo Emmen, daar hoort Bouke bij! En het was een feestje hoor.

 

In juni knalde Bouke wederom met een concert; vaderdagconcert. In navolging van het moederdagconcert in 2016. Een spetterende show met een heerlijke setlist. In de Schalm te Veldhoven, daar waar Bouke al vele onvergetelijke concerten heeft mogen geven.

In 2017 zijn ook de festivals weer teruggekeerd in de agenda van Bouke. Een paar dagen voordat Bouke samen met zijn band een weergaloos optreden gaf tijdens het TT festival in Assen, werd bekendgemaakt dat Bouke dit jaar op het nieuwe retrofestival in Bobbejaanland mocht gaan optreden; Yesterdayland.
In Assen was het één groot feest. Het publiek was uitzinnig en er werd van iedere minuut genoten. Later verschenen de beelden op RTV Drenthe. Vooral 'Does your mother know' (welke overigens niet op televisie te zien was) van ABBA knalde van het scherm. Zo vond ook Bouke zelf, die erg trots was op zijn versie van deze song.

De maand juni werd grandioos afgesloten met het nieuws dat Bouke ook dit jaar weer mee zou gaan naar Memphis, om daar, bij Graceland een concert te geven. Geweldig nieuws! Het concert; 'A Celebration of Elvis' zou gaan plaatsvinden in het nieuwe Guest House Theatre. In augustus zou blijken dat Bouke's reis naar Memphis nog veel meer verrassingen in petto had.

In juli spendeerde Bouke zijn tijd met interviews over de reis naar Amerika en natuurlijk met de vele optredens.

1 van die optredens was tijdens de boottocht met Ancora; 'Ancora Ontmoet'. Bouke vaarde de hele dag mee, samen met zijn vader Jochem en verzorgde daar een gezellig optreden. Het was een heel fijne dag, waarna Bouke wel moest concluderen dat ie niet mee zou varen over de Mississippi; -nee hoor Bouke, dat ga jij niet doen.. ;)-
Ook trad Bouke op in de Brasserie in Emmen, waar hij stond voor een 'ander' publiek, tijdens een avond met singer/songwriters.

''Glory, Glory Hallelujah
Glory, Glory Hallelujah
Glory, Glory Hallelujah''

Bouke's reis naar Memphis. Heel augustus stond zo'n beetje in het teken van dit avontuur. Een onvergetelijke week in Memphis, met vele muzikale hoogtepunten en verrassingen. Het zijn er te veel om in dit jaarverslag te benoemen, maar lees ze allemaal terug in het reisverslag! Een week die voor Bouke en voor alle andere reizigers vele memories heeft gebracht. 

Zijn reis naar de USA was meteen een goede reden om Bouke ein-de-lijk eens uit te nodigen bij RTL Late Night, ofwel RTL Summer Night. Net een paar dagen terug uit Amerika, stond Bouke een waanzinnig mooie versie van 'Always on my mind' te zingen voor het landelijke publiek, op RTL4.
De presentatie van de zomereditie van RTL Late Night was in handen van Beau van Erven Dorens, die zelf laaiend enthousiast is over Bouke en Bouke dan ook een duwtje in de rug gaf door Bouke's album te benoemen en te vertellen hoe fantastisch Bouke is.

Bouke sloot deze geweldige maand af met een sensationeel optreden tijdens Yesterland in Bobbejaanland. Voor Bouke weer een kans om zichzelf aan België te laten zien. Een kans die hij met beide handen en microfoon aangreep. Het festival was sowieso fantastisch en Bouke's optreden kwam precies op het juiste moment & op de juiste plek in het park. Het plein stond BOMvol lyrische belgen, waarvan er één stond te springen en schreeuwen op een steen; ''Ongelooflijk, ongelooflijk!''

Op 9 september gaf Bouke 2 optredens tijdens de opening van het cultureel seizoen in Emmen. Overdag deed hij een voorproefje op het kerstconcert in het ATLAS Theater. Hij zong weliswaar 1 kerstliedje en voor de rest songs van zijn eigen album (waaronder ook 'Bring it on home to me' voor het eerst), maar kon zichzelf wel mooi laten zien aan het publiek.

's Avonds knalde hij met het Noordpool Orkest op het buitenpodium bij het ATLAS Theater. Hier bracht hij 3 songs; 'It's not Unusual' & 'Sex Bomb' van Tom Jones en zijn eigen 'Julie'. Het klonk echt gaaf!

Ook dit jaar werd Viva Las Vegas gevierd. Op 23 september, een paar dagen voor Bouke's verjaardag, werd het Van der Valk Hotel in Eindhoven omgetoverd in Las Vegas stijl. Het was, net als voorgaande jaren, weer een heerlijke, swingende avond! Met voor het eerst 'Kiss' op de setlist, wauw!
De editie voor 2018 werd meteen aangekondigd.

36 kaarsjes voor Bouke dit jaar, Bday op 25 september. Al zou hij het zelf ook geloven als je zegt dat hij 35 geworden is. :)

De laatste 3 maanden van 2017 heeft Bouke gespendeerd met meer optredens, een fotoshoot + interview voor Inside Magazine - welke vanaf november in Emmen verkrijgbaar was en een fijn bezoekje aan Echt Erik, waar hij niet alleen een radio-optreden deed, maar ook een ware jamsessie ontketende.

Eind november werd bekendgemaakt dat Bouke volgend jaar weer te gast is op Retropop, samen met live band. Zijn vorige optreden op dit festival is alweer een aantal jaren geleden en hij hoort daar gewoon; top nieuws.

Bouke's 2017 werd magisch afgesloten met de kerstconcerten en een optreden voor een Kerst Special van RTV Drenthe. 

We kunnen meteen fijn uitkijken naar het komende jaar, want er werden in de laatste maand van 2017 wat nieuwe events aangekondigd; Elvis Birthday Party, Beale Street - Lommel op 13 januari én de 2e editie van ElvisClassics Meets Bouke in Mol. Bouke komt dus zeker naar België in 2018!

Vandaag sluiten we 2017 af met een visuele samenvatting van een wervelend jaar voor Bouke.
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succesvolle jaar.

2018 belooft ook weer een heel mooi, muzikaal jaar te worden voor Bouke.
BoukeL8 wenst Bouke en iedereen die hem een warm hart toedraagt, een geweldig, muzikaal, gelukkig & gezond 2018 en zal ook het komende jaar weer zorgen voor video's, foto's, verslagen en nieuws over Bouke. 

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
3 maanden geleden

Met een vriendin ging ik naar het Hometown concert in februari. Wat was dat weergaloos.
Het surprisefeestje, waar Bé en ik tot onze verbazing voor waren uitgenodigd, was een enorme belevenis en we hebben dit weekend leuke fans uit Nederland en België mogen ontmoeten. Voor deze gelegenheid hadden we ook nog een dansje geleerd op Come a little bit closer.
Daarna de fanclubdag, ook zoiets leuks en is altijd weer een feestje.
In het weekend van 13 april waren een vriendin en ik er bij in Emmen en wat gaaf dat Bouke in caddilac kwam aanrijden. Mooie avond en idem cd.
Bij de promotie voor de Mediamarkt in Emmen van de cd This is me waren we net als vele andere aanwezig. Weer een feestje.
En het jaar met vrienden afgesloten bij het kerstconcert in het Atlas theater. Wat een jaar wat een jaar. Echt fantastisch, niet alleen voor Bouke maar ook voor ons. Bedankt.