Kaaipotfestival, 30-08-2013

'Jij bent zóóóóóó goed Bouke', werd er tijdens het concert op het Kaaipotfestival op een stil moment geroepen..

Afgelopen vrijdag stond Bouke samen met de ElvisMattersband op het Kaaipotfestival om een tribute aan Elvis te geven. Het publiek was ondertussen helemaal in Rock'nRoll-sferen door The Babboons die al een mooi feestje maakten, voordat Bouke, als hoofdact, begon.

 

Het moge duidelijk zijn dat hij onwijs populair is in België. De mensen kwamen in massa's naar voren toen de band startte met de opbouw. Hier en daar klonk het; ''BOUKE!''
Bouke trapte, zoals altijd, af met 'See See Rider'  en betrad het podium gehuld in zijn prachtige blauwe pak. Het publiek werd wild. Gedurende anderhalf uur kwamen vele Elvis-klassiekertjes voorbij. Heftig joelen, meezingen, dansen, zwaaien, lichtjes bij de ballads - geen wonder dat Bouke meerdere malen het publiek voor zichzelf liet klappen. En geklapt mocht er ook zeker worden voor Bouke en de ElvisMattersband, wat een knap staaltje muziek weer! Het lijkt iedere keer beter te worden. Ware kippenvel-momentjes en lekker swingen met o.a.; 'The Wonder of You', 'You've lost that loving feeling', 'Proud Mary', 'All Shook Up', 'Don't be Cruel', 'Hound Dog', 'Heartbreak Hotel', 'Hurt', 'The Impossible Dream', 'Polk Salad Annie' en natuurlijk 'Suspicious Minds'.

 

Het moet voor Bouke een groot genot zijn om voor zo'n uitzinnig publiek te staan. Er stonden zelfs mensen in hun scootmobiel vooraan bij het podium, wild heen en weer te wiebelen. De Belgen zijn laaiend enthousiast, lyrisch. Zo willen we dat vaker zien! En dat gaat gebeuren (niet alleen tijdens het Kerstconcert in Mol), want naar verluid mag Bouke volgend jaar, zoals hij al hoopte, gewoon weer terugkomen naar de Kaai. 

Naderhand was het nog lang érg gezellig. Velen kwamen naar Bouke toe om hem te complimenteren, een babbeltje te maken en uiteraard foto'tjes te schieten. Er ontstond midden op straat zowaar een rij voor hem. De waardering voor een prachtig concert, een fenomenaal artiest.

 

Nu is het toeleven naar 28 september. Dan vieren we het 10jarig bestaan van ElvisMatters met het Bouke rocks Elvis concert in Ede. En het is uitverkocht ! De gelukkigen die erbij zijn; veel plezier toegewenst en voor een ieder die niet aanwezig is; er zullen vanzelfsprekend weer filmpjes gemaakt worden zodat er toch genoten kan worden van wat ook zeker weer een fantastisch concert zal zijn.

 

Nagenieten van de uitzinnige avond in de Kaai of de sfeer toch een beetje proeven? Hierbij een compilatie van deze spetterende avond. Er moet bij gezegd worden dat het geluid vloeiend is, maar de bas een beetje storend. Overigens afhangend vanaf waar je het filmpje bekijkt (smartphone geen last van).

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
5 maanden geleden

Mooi verslag en toch typisch dat deze optredens nooit eerder "ontdekt" zijn. Daar was kennelijk 10 jaar later "de tribute" voor nodig. Onbegrijpelijk.