RETROpop 2013

Retropop 01-06-2013

Afgelopen zaterdag vond in Emmen het festival Retropop plaats. Bouke mocht hier samen met de ElvisMatters band een optreden verzorgen op de Surprisestage. Andere publiekstrekkers waren o.a. Status Quo, Racoon en Frank Boeijen. Het festival trok zo'n 15.000 mensen, iets wat garant stond voor een volle tent tijdens het spetterende optreden van Bouke & de ElvisMatters band.


Het optreden ging om 20.00 van start, maar tijdens de soundcheck die tussen 19.00/20.00 plaatsvond, liep de tent al vol. Er werd gejoeld en er ontstonden ovaties. Met de woorden; 
''Ik kom zo terug'' liet Bouke het publiek in spanning wachten op het optreden.

Terwijl de eerste klanken van openingsnummer 'See See Rider' klonken, kwam Bouke gehuld in een prachtig blauw pak het podium op. Het moet een indrukwekkend beeld geweest zijn om vanaf daar het ongeveer 7000-koppige publiek in volle overgave mee te zien doen. Wát een sfeer! De tent stond werkelijk waar op z'n kop. Een prachtplaatje. Eentje om lang aan terug te denken en niet te vergeten. Een tribute to Elvis, en dat is fantastisch gelukt. Vele klassiekertjes volgden elkaar in rap tempo op. Ballads afgewisseld met lekkere uptempo's; o.a 'Burning Love', 'Hound Dog', 'A Little Less Conversation', 'You've lost that loving feeling', 'My Way', 'You don't have to say you love me', 'Johnny be goode', 'Hurt', 'Proud Mary', 'The Impossible Dream', 'Polk Salad Annie', 'Heartbreak Hotel' en natuurlijk 'Suspicious Minds'. De wervelende show werd, net als bij het Aloha from Hawai concert, afgesloten met 'I can't help falling in love with you'. 
Terwijl de volgende act (Status Quo) klaar stond voor start (op een ander podium), werd er geroepen om méér. En geef de Retropopbezoekers eens ongelijk.. Kan niet.

 

Zoveel mensen ('6999, maar het kunnen er ook 7001 geweest zijn' - aldus een betrouwbare bron) uit hun dak, dit gaat zeker positieve gevolgen voor Bouke hebben. Het mag duidelijk zijn dat Bouke een perfecte combinatie vormt met de ElvisMatters band. Een show die zeker voor herhalingen vatbaar is! We hebben ons laten vertellen dat dit ook het geval zal zijn. Binnenkort meer festivalinformatie! En natúúrlijk kun je Bouke en de ElvisMatters band bewonderen tijdens het Bouke rocks Elvis concert in Ede, ter ere van 10 jaar ElvisMatters. Tickets via ElvisMatters.

Geweest? Geniet dan na via de afspeellijst. Niet geweest? Zie wat je gemist hebt!

[Edit] Naar verluid waren er wel ongeveer 10.000 mensen getuige van dit kwalitatieve hoogstandje! Een mooie aanvulling op alle geweldige ervaringen die Bouke al heeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
4 maanden geleden

Nou inderdaad, "eentje om lang aan terug te denken en niet te vergeten." Bé en ik waren er ook. Frank Boeijen kon ons niet boeien en zodoende gingen we direct naar de tent waar Bouke zou optreden. Wij stonden zodoende mooi vooraan. Wat hebben we genoten. Dit optreden was een absoluut hoogstandje en als je Elvis nummers zo kunt brengen, dan moet je wel een keer doorbreken toch?