Home Town Concert, 2017

''De drive en energie van Bouke zijn onnavolgbaar'' zegt de krantenkop van de Zuidoosthoeker. Raak gesproken; het Home Town Concert van Bouke, afgelopen zaterdag in het Hampshire Hotel in Emmen, was bijzonder sfeervol en energiek.
Één groot feest, met recht.
Een concert dat niet te vergelijken valt met Bouke rocks Elvis van een week eerder. Een keuze maken is dan ook niet te doen, beide avonden waren onvergetelijk en hadden iets bijzonders.

Het Hampshire Hotel zat overdag al bomvol met gasten die voor Bouke's jaarlijkse concert gekomen waren. Zij konden vanaf 17.30 genieten van het speciale Bouke buffet om de avond alvast smakelijk in te luiden.
Om 20.00 gingen de deuren van de zaal open en werden alle tafels bezet met enthousiast publiek.

 

Een publiek dat inmiddels al had ontdekt dat Bouke's nieuwe album de titel 'This Is Me' draagt. Erg treffend voor de stappen die Bouke gezet heeft. De knallende cover werd groots getoond in de zaal (en er werd zelfs gegrapt dat deze aan het eind van de avond verloot zou worden). Op de tafels lagen mooie flyers om de komende release te promoten. Kopen dat album, allemaal!
Het album is te reserveren via CDhal Ruinen en zal op 13 april haar release vieren. Bouke geeft dan een cosy cdpresentatie in Apollo in Emmen. Hij brengt alle 13 songs, met de fantastische ElvisMatters band. Meer informatie over de presentatie wordt snel bekend. 

Bouke heeft erg zijn best gedaan een verrassende setlist in elkaar te zetten voor zijn Home Town Concert. En dat is gelukt!
Samen met de ElvisMatters band, die Bouke dit jaar voor het eerste begeleidde, heeft Bouke de gasten getrakteerd op fijne klassiekers, verrassende songs, eigen liedjes en een he-le-boel energie.

Met ABBA's 'Does your mother know' werd de toon meteen gezet. Vele prachtige liedjes volgden elkaar op;
'Starting Over', 'Lawdy Miss Clawdy', 'Moody Blue', 'Proud Mary', 'In Dreams', 'Cry To Me', 'Love Hurts', zijn eigen 'Hot Sexy Mama', 'Tonight Baby Tonight', 'If You Need Me' en natuurlijk 'Come a little bit Closer',.. 'Higher and Higher / Help me make it through the night', Tom Jones' 'I (who have nothing)', 'It's Not Unusual' en het spetterende 'Delilah',.. 'Reet Petite', 'Umbrella', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Fire', 'To Love Somebody', 'You've got a friend', 'Suspicious Minds'.
De eerste set werd afgesloten met een zeer powerful 'I want to know what love is', welke Bouke nog niet eerder gebracht had. Ook het swingende 'Great Balls Of Fire' stond fris op de setlist. Dé knaller van de avond. Bouke 'vloog' werkelijk over het podium heen en de outfit van de 2e set maakte dat energieke plaatje helemaal af.

De saamhorigheid van Bouke's publiek was deze avond ontzettend duidelijk. Een tikkeltje meer dan anders, als dat al mogelijk was.
Vooral bij liedjes als 'To Love Somebody', 'You've got a friend', 'You'll never walk alone' en natuurlijk Bouke's eigen 'Come a little bit Closer' waarop vrolijk gedanst werd. Bouke zelf genoot zichtbaar van 'zijn' publiek.

Een swingende, harmonieuze avond. Eentje die wederom véél te snel voorbij was. 

''Dat zijn stem tot de beste van Nederland behoort is zo langzamerhand wel bekend, maar een concert van Bouke is ook een gezellige, swingende avond uit voor jong en oud'' aldus Marcel Meijer. Helemaal juist. 
Bouke bezorgt iedereen plezier, altijd.

 

Gelukkig was het feestje na de laatste noten van Bouke nog niet voorbij. Zijn publiek vierde een fijne afterparty in het plaatselijke café. Gezellig napraten, borrelen en verheugen op de volgende events van Bouke.
In de Agenda kun je hier alles over lezen.

Video's van het Home Town Concert zijn te vinden in de Concerten 2017 playlist.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.