Bouke rocks Elvis, Lokeren

Afgelopen zaterdag, 4 februari, stonden Bouke & ElvisMatters band voor het eerst in België met Bouke rocks Elvis.
Een show die inmiddels al tot de tradities gerekend mag worden. Cultureel Centrum Lokeren was de plek waar dit prachtige concert gegeven werd. Marc van Vlierberghe heeft Bouke naar zijn woonplaats gehaald en nodigde meteen alle mensen die hij kent uit om getuige te zijn van een fantastische show.

De zaal zat bomvol lyrische én nieuwsgierige Belgen & een aantal enthousiaste Nederlanders die met veel plezier naar België waren gereisd om Bouke rocks Elvis daar te beleven.
Er waren voor deze avond wat wisselingen in de ElvisMatters band; zo vielen Björn Groenen en Jan de Vrieze (die ooit vast bandlid was en momenteel met Bouke werkt aan het nieuwe album) in voor Olav en Rolf. Ze lieten het publiek zien dat zij een groot muzikaal talent bezitten en zeker op de plekjes van Olav en Rolf mogen staan - voor Jan geen onbekende plek.
Fijn om goede muzikanten achter de hand te hebben die met net zoveel plezier en enthousiasme spelen met Bouke en de band.

Bouke rocks Elvis, een waanzinnige show vol klassiekers van Elvis. Dit keer geen nieuwe songs (het was tenslotte de eerste show in België), wel alle pareltjes die we kennen uit eerdere shows. Voor het voornamelijk nieuwe publiek erg verrassend.
Er werd heerlijk geswingd met liedjes als 'Proud Mary', 'Burning Love', 'Lawdy Miss Clawdy', 'Jailhouse Rock' en 'Suspicious Minds'. Bouke bracht zijn eigen 'Come a little bit Closer' en hij raakte met 'My Way', 'My Boy' (een waanzinnig krachtige uitvoering dit keer!) en 'Hurt'. Er werd onder meer genoten van 'You've lost that loving feeling', 'Moody Blue', 'What Now My Love', 'Don't Cry Daddy', 'In the Ghetto' en Bouke zong o.a. 'Walk The Line' met gitaar. Hij sloot het concert af met 'Can't help falling in love', waarbij hij handen schudde en kusjes uitdeelde.Zoals we van Bouke kennen was er ook ruimte voor humor. Heb jij al kennisgemaakt met Michelino? ''Baby take of your coat.. real slow..''

''Wie van jullie komt uit Lokeren?'' ''Oh, wel 2 mensen!''

 

Als inleiding op 'My Way' vertelde Bouke over zijn komende nieuwe album- welke volledig 'zijn' weg is, met inspiratiebronnen, die iedereen nodig heeft in zijn/haar leven. Elvis did it his way, Bouke doet het op zijn eigen manier.
De nieuwsgierigheid was in ieder geval gewekt. Nog maar een paar maandjes wachten en het publiek kan genieten van een geweldig album waar Bouke heel trots op is.
De speciale woorden; Muziek liefde, Music is Love, werden tevens weer gesproken. Dat Bouke en ElvisMatters band een goede indruk hebben achtergelaten, werd bewezen door de reacties naderhand.
Iedereen was laaiend enthousiast en er werd direct gevraagd wanneer Bouke terugkeert naar Lokeren. Helaas boekt het Cultureel Centrum shows niet 2 jaar achter elkaar, maar gelukkig zijn er in de buurt meer theaters waar al volop promotie voor Bouke gemaakt wordt.

 

Een fijne show (in het rijtje van beste concerten) om toe te voegen aan de grote lijst prachtige concerten. Op naar aanstaande zaterdag; het Home Town Concert van Bouke in Emmen. Het concert in Emmen is een ware traditie en wordt dit jaar voor het eerst gedaan met de waanzinnige ElvisMatters band. Iets dat door velen enorm toegejuicht wordt. We hebben er zin in!

Er is een speciale playlist gemaakt voor de concerten van dit jaar, hierin kun je de 3 video's van Bouke rocks Elvis, Lokeren vinden;
Playlist concerten 2017

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.