Christmas with Elvis, 2016

Het was magisch; Christmas with Elvis 2016. 3 spetterende kerstconcerten in Bredene (9 december), Veldhoven (18 december) en Emmen (23 december). Bouke & ElvisMatters band hebben er weer één groot feest van gemaakt. Gewapend met de mooiste kerstklassiekers van Elvis & andere artiesten en enkele nieuwe pareltjes, werden het Staf Versluyscentrum, de Schalm en het ATLAS theater op z'n kop gezet.

De aftrap van de reeks vond plaats in Bredene (België), daar waar Bouke nog altijd warm ontvangen wordt. Het leuke van Bredene is telkens de verrassing. Het publiek wordt hier voor het eerst getrakteerd op nieuwe elementen in de show.
Zo werden 4 mensen in het publiek verrast met een presentje uit handen van de danseressen, tijdens 'All I want for Christmas is you', welke nieuw op de setlist stond voor de kerstconcerten. 
Ook nieuw waren 'All alone for Christmas' (bekend van de classic 'Home Alone'), 'Let It Snow' en het prachtige 'Hallelujah', welke onder luid gejoel ontvangen werd. Bouke's versie van deze song is werkelijk fenomenaal! Leonard Cohen heeft vast met een brede lach vanuit de hemel meegekeken.
Het Belgische publiek is lyrisch. De sfeer was feestelijk.


In Veldhoven werd het feest nog uitzinniger. Wát een weergaloze avond was dat. De festiviteiten gingen na het concert nog lang door tot in de late uurtjes. 
Het publiek genoot ook hier van de pareltjes van 'Christmas with Elvis'.
Songs als 'I'll be home for Christmas', 'If every day was like Christmas', 'Last Christmas', 'Driving home for Christmas', 'Rockin' around the Christmas tree', 'Jingle Bell Rock', 'David's Song', 'I will follow Him', 'I'm Dreaming of a white Christmas', 'Merry Christmas Baby', 'Merry Christmas Everyone' en 'Christmas (baby please come home).
Speciaal voor Peter, die wij allemaal nog steeds onbeschrijfelijk missen, werd 'To where you are' gebracht. Zeer respectvol en indrukwekkend.
Bouke pakte zijn gitaar er bij om 'Silver Bells', 'Blue Christmas' en zijn eigen 'Come a little bit Closer' te brengen. Dit ging weer gepaard met wat fijne humor; Michelino!
Net als vorig jaar mocht Leontien het podium op, om toegezongen te worden door Bouke; 'Lonely this Christmas'.De afsluiter van Christmas with Elvis werd gevierd in het ATLAS theater; voor Bouke heel bijzonder. Met dit concert ging er een speciale wens van Bouke in vervulling - voor eigen publiek in dit fantastische nieuwe theater (met bovendien een geweldige akoestiek) staan. Dit concert was met recht het beste concert uit de reeks. Een knallend einde van een mooie tijd.
Bouke & ElvisMatters band waren in een bijzonder uitzinnige stemming. Er werd heerlijk gek gedaan en het publiek ging mee in deze energie.
Als je het over vuurwerk hebt; dat was er letterlijk en figuurlijk! In de shows kwam er bij 'Feliz Navidad' vuur uit Olav's basgitaar. Ook ruilden hij en Merijn van instrument, terwijl Bouke met zijn microfoon langs het publiek ging om mensen mee te laten zingen. In Emmen kwamen zelfs de backing vocals van hun plek af en deden een vrolijke polonaise op het podium.Het enthousiasme was zo groot dat Bouke besloot 'Hurt' er als extraatje bij aan te plakken, iets dat nog niet eerder gebeurd was.De aanwezigen werden uitgenodigd volgend jaar weer naar het ATLAS Theater te komen. De reactie was een luid gejoel van het voltallige publiek. "Dan is het dus nu al uitverkocht."Onder een sneeuwregen, zong Bouke 'Santa Claus is coming to town', waarna het gordijn sloot en daarmee deze onvergetelijke concertenreeks afgelopen was. Het is veel te snel gegaan. ''Ik kan er wel van janken dat het voorbij is'' werd er gesproken door Lia, die 2 shows heeft beleefd.

Een mooiere manier om in de kerststemming te komen is er gewoon niet. Een magische pre-kerst met Bouke & ElvisMatters. Niet alleen de concerten waren onvergetelijk, maar ook de tijd vóór en ná de concerten. Het kan eeuwig herhaald worden; samenzijn! Je beleeft de avonden samen en er is telkens, bij elk concert, een prettige, warme sfeer. 
Met elkaar de voorpret beleven en ervaringen delen. Gedenkwaardige momenten om nog lang over na te praten.


Veel dank aan Bouke & ElvisMatters en de 3 theaters waarin deze concerten gegeven werden. Op naar volgend jaar! 

Gelukkig kunnen we heerlijk nagenieten met schitterende video's en foto's.
Playlist Christmas with Elvis 2016

Het eerstvolgende grote concert zal plaatsvinden op 4 februari in Lokeren (België). Iemand van dit theater is komen kijken naar een concert en heeft daarna besloten de show te boeken. Hoe fantastisch is dat?
Een week later staat Bouke in zijn eigen Emmen met het Home Town Concert. 
Alle informatie kun je vinden in de Agenda !

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.