Bouke rocks Elvis, 2016

Bouke rocks Elvis, een ware succesformule die al meerdere malen vertoond is. Gisterenavond vond dit concert voor de 2e keer plaats in De Lievekamp te Oss. De editie van vorig jaar werd zo goed ontvangen, dat een herhaling niet uit kon blijven.
Iedere Bouke rocks Elvis is weer anders. Elk met haar eigen charme en bijzondere hoogtepunten. 
De concerten in Oss worden door ElvisMatters in samenwerking met De Rode Boksbal (Bastiaan Ragas) georganiseerd. Vorig jaar was Bastiaan aanwezig, maar dit jaar vervulde hij ook een speciale rol door 2 duetten met Bouke te zingen.

De Lievekamp stond weer garant voor een onvergetelijke avond, die al begon nog voordat het concert gestart was. In de foyer heerste gezelligheid. Bij de ElvisMatters stand kon het publiek de nodige Elvis merchandise kopen, waarvan het boek 'Elvis & Ginger' op dit moment toch wel een pronkstuk is.
De fijne sfeer werd meegenomen naar de zaal, alwaar rond 20.15 de eerste noten klonken.

Bouke & ElvisMatters band openden vertrouwd met 'See See Rider', waarna er nog minstens 40 heerlijke songs volgden.
Vele pareltjes van Elvis, zoals; 'Burning Love', 'Jailhouse Rock', 'Teddy Bear', 'Are you lonesome tonight', 'All Shook Up', 'Lawdy Miss Clawdy', 'Steamroller Blues', 'You gave me a mountain', 'Polk Salad Annie', 'Suspicious Minds', 'You've lost that loving feeling', 'Bridge over troubled water', 'I just can't help believing', 'Patch It Up', 'That's All Right Mama', 'Trying to get to you', 'Separate Ways', 'An American Trilogy', 'Mystery Train/ Tiger Man', 'In the Ghetto', 'Walk a mile in my shoes', 'My Boy', 'Big Hunk O' Love', 'Johnny B. Goode', 'Baby what you want me to do' en 'Big Boss Man' passeerden de revue. 
Met 'Hurt' als afsluiter van de eerste set, liet Bouke wederom zien hoe krachtig zijn stem is. Deze powersong kon weer rekenen op een zeer enthousiaste staande ovatie.
Nieuw op de setlist stonden; 'Let It Be Me', 'Fire Down Below', 'Sound Of Your Cry' en 'I'm Leavin''.

Het is een jaar geleden dat we een bijzondere man verloren, maar Bouke houdt bij elk concert de herinnering aan Peter Verbruggen hoog, door een prachtig eerbetoon aan hem te brengen; 'It's Midnight'.De afgelopen week zijn er meer verdrietige dingen gebeurd. Hier werd tijdens het concert bij stilgestaan. Zo droeg Bouke 'My Way' op aan zijn idool Johan Cruijff. De song van Elvis die het best past bij deze voetbalheld.
Als vanzelfsprekend werd 'If I Can Dream' opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden van de vreselijke aanslagen in Brussel. Bouke heeft veel Belgische fans en vrienden voor wie hij speciaal dit betekenisvolle lied zong. 

Het hoogtepunt van deze editie van Bouke rocks Elvis was Bouke's optreden met Bastiaan Ragas. Dat Bouke een duet zingt is vrij uniek en met een man is dit nog niet eerder het geval geweest. Wát een chemie hebben deze twee talentvolle zangers samen. De pure vriendschap, humor en vreugde spatten er vanaf. Het was een feestje om naar te luisteren en te kijken.Bouke zette 'You've got a friend' in en Bastiaan verscheen als verrassing ten tonele. Samen brachten zij dit prachtige, treffende lied, mét het publiek. Het was een ware eenheid. Bouke en Bastiaan liepen elk aan één kant het publiek in en eindigden in het midden van de zaal. Om terug te keren naar het podium hoefde Bouke alleen maar de schitterende schoenen van Bastiaan te volgen. Bastiaan sprak lovende woorden over Bouke; ''Ik ben na jullie de grootste Bouke fan van heel de wereld. Zoals jullie ook wel weten; er is niemand, die ik ken, die zo'n stem heeft als Bouke! Hij zong 'Hurt'. Heb je zoiets ooit live gehoord van één artiest in de wereld?''
Ook volgde er een kleine cabaretvoorstelling, waarna Bouke en Bastiaan het publiek trakteerden op nog een duet; 'A Little Less Conversation'. 'Een beetje actie!'Het fantastische concert werd afgesloten met 'Can't Help Falling In Love'. Ondersteund door een staande ovatie verliet Bouke het podium en sloten de gordijnen.
Meer dan 40 songs - en daarmee eigenlijk 2 concerten. Wát een energie on stage. Wát een show!
Bouke & ElvisMatters band geven het publiek telkens weer zoveel moois. Het is genieten van iedere seconde.
Bouke heeft tijdens de show op zijn beurt het publiek ook bedankt, voor het kunnen uitoefenen van het beste beroep dat er bestaat.
 
'Koop je een ticket voor een concert van ElvisMatters, dan koop je niet alleen een ticket voor een waanzinnig concert, maar ook voor een avondvullend samenzijn.' 
Naderhand was het nog heel lang, heel gezellig. Een sfeer die je niet snel ergens anders zult treffen. Bouke spreekt niet voor niets over het beste publiek dat een artiest zich kan wensen. Mensen zijn echt met elkaar, samen.

Bastiaan sprak na afloop van het concert wederom lovende woorden over Bouke. Het mag ook zéker gezegd worden dat hij, net als Bouke, een rasechte vakman is en dat zijn optreden in Bouke rocks Elvis enorm spetterend was. Met o.a. Bastiaan's steun, zullen er nog veel meer mooie dingen op Bouke's pad komen.

Dank ElvisMatters, dank Bastiaan (De Rode Boksbal).

Ook zo'n fijne avond beleven? Kom dan op 8 mei naar De Schalm in Veldhoven voor het Moederdag concert; Mama Likes The RosesAgenda

Playlist Bouke rocks Elvis 2016.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.