Mama Likes The Roses, 2016

Oh, mama liked the roses 
she grew them in the yard
But Winter always came around and made the growing way too hard
Oh, mama liked the roses and when she had the time
She'd decorate the living room, for all us kids to see

 

Gisteren vierden wij Moederdag en hoe kun je dit nu beter doen dan met een wervelend concert van Bouke & de ElvisMatters band? 
In de Schalm te Veldhoven lieten Bouke & ElvisMatters band weer eens op een weergaloze manier zien wat zij in huis hebben. 
Dit concert mag zéker gerekend worden tot één van de beste concerten van de afgelopen jaren. Het was écht fantastisch en de avond ging véél te snel voorbij.

Het publiek, bestaande uit vele moeders, werd getrakteerd op nieuwe elementen & songs en de fijne bekende klassiekers van Elvis. 
Bouke kwam als verrassing niet van achter de coulissen het podium op, maar liep, terwijl hij 'Mama Liked The Roses' zong, door de zaal en gaf, onderweg naar het podium, rozen aan de mensen. Een heel mooi gezicht. Het bracht direct sfeer.
Later in het concert werd dit nog eens uitgebreid gedaan met 'Love Me Tender', welke ook nieuw op de setlist pronkte. 
De rozen werden op de meest creatieve manieren aan het publiek gegeven.


Meer nieuwe songs die gebracht werden, waren het knallende '
Fire!', 'And I love you so', en 'Guitar Man'.

'You are so beautiful' en 'His Latest Flame' zong Bouke al eens op de MSC Fantasia en deze mochten nu in de herhaling. Heel fijn!
Vóór het concert kon een ieder foto's insturen van/ met zijn/haar moeder. Deze foto's werden onder de klanken van 'Memories' vertoond op het grote scherm. Een prachtige slideshow van trotse moeders en hun kinderen. Een kippenvel moment ontstond toen er een foto van Peter met zijn moeder getoond werd. Er klonk direct een luid applaus, wat bewijst dat Peter nog altijd in de gedachten is van velen.

'Let it be me', 'I'm Leavin'' en 'Fire down below' waren behoorlijk in de smaak gevallen tijdens Bouke rocks Elvis, dus ook deze songs waren onderdeel van de zeer prettige verzameling liedjes van Mama Likes The Roses.
Naast deze songs, werd er zichtbaar genoten van 'Devil in disguise', 'Jailhouse Rock', 'A Little Less Conversation', 'Hound Dog', 'I Cry' (akoestisch met Nino & Rolf), Unchained Melody (met Merijn), 'It's Midnight', 'Polk Salad Annie', 'Suspicious Minds', 'Always on my mind', 'My Boy', 'In the Ghetto', 'One Night With You', 'Burning Love', 'The Wonder of You' en 'Hurt'; welke eigenlijk niet gepland was, maar speciaal gezongen werd voor een fan van Bouke.

Het waanzinnige concert werd afgesloten met 'Can't help falling in love'.


Zoals altijd bij een concert van ElvisMatters is het meer dan alleen genieten van muziek en samenzijn. Humor en interactie tussen Bouke en zijn publiek zijn een terugkerende belevenis. Het feit dat PSV net landskampioen was geworden, zorgde voor één van deze gezellige momenten. Natuurlijk werd er ook weer gebabbeld over de brede lach van Walter.

Bouke & ElvisMatters band hebben het publiek wederom enorm laten genieten van hun passie, talent, plezier, gedrevenheid en samenspel. Het was een feestje om naar te kijken en luisteren.

 Er waren deze avond veel bezoekers die voor het eerst een concert van Bouke & ElvisMatters beleefden. Zij waren zeer te spreken over deze ervaring. De schare fans van Bouke & ElvisMatters wordt steeds groter.
Het publiek was enigszins ingetogener dan normaal gesproken bij een wervelend concert van ElvisMatters, maar dit deed totaal niet af aan de kwaliteit en het genot, want, zoals hierboven al beschreven; dit was met recht een concert voor in het lijstje van de beste concerten.

Maar lieve mensen, bij Suspicious Minds mag je écht gaan staan. ;)

Naderhand was het, traditiegetrouw, nog lang erg gezellig. Precies zoals het een evenement van ElvisMatters betaamt. 
Op naar de volgende. Deze is pas in september; dat duurt veel te lang! 
Gelukkig is er ook goed nieuws (ha ha).
Volgend jaar komt ElvisMatters, in navolging van dit Moederdagconcert, met een Vaderdagconcert. Deze zal plaatsvinden op 18 juni in de Schalm. Ticketverkoop start 17 mei aanstaande. Meer informatie over dit concert en de andere komende concerten; Agenda .

Dank voor deze onvergetelijke avond gaat uit naar Bouke, ElvisMatters band & crew en de gezellige mensen die met elkaar zó ontzettend hebben genoten.

Playlist Mama Likes The Roses

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.