Christmas with Elvis, 2013

Bouke kan terugkijken op 3 fantastische 'Christmas with Elvis' concerten. Wát een magie!
Groningen, alwaar hij de aftrap deed op 15 december. Mol, het beste Kerstconcert ooit gegeven, dat moet haast wel (21 december).. En Veldhoven (22 december), de afsluiter. In Mol en Veldhoven werd hij natuurlijk bijgestaan door de prachtige 'Sweet Inspirations'. 

ElvisMatters band, backings, danseressen, The Sweets, (Kerst)klassiekers én een stapeltje aan nieuwe songs, zorgden samen met Bouke voor mooie concerten, die bewonderd zijn door vele mensen. Een ieder die alle concerten heeft meegemaakt, kan concluderen dat vooral het concert in Mol uit-zonder-lijk sterk was! Misschien wel het beste Kerstconcert ooit.


Natuurlijk kwamen alle Kerstklassiekertjes en prachtige gospels weer voorbij in ieder concert. Van 'Blue Christmas' tot 'I'm dreaming of a white Christmas'. Van 'I Believe' tot 'If I can Dream'. Een aantal nieuwe pareltjes werden gebracht; 'Lonely this Christmas', 'Bells will be ringing', 'Driving home for Christmas', 'Jingle Bell Rock', 'Last Christmas'
Van 'Last Christmas' werd een eigen versie gemaakt. Eentje met een reggae invloed. Erg leuk!

Met diverse liedjes liet Bouke horen dat zijn stem perfect bij de stemmen van The Sweet Inspirations past. 'How Great Thou Art' was een waar kippenvel-moment. Er heerste veel chemie. Wanneer Bouke klaarstond om een mooie uithaal te doen, werd hij toegejuicht door de dames. Er werden grapjes gemaakt en Estelle kon Bouke's geïmproviseerde riedeltjes moeiteloos afzingen. ''A B C D E F G'' ''H I J K L M N O P'' ''Twinkle Twinkle little star'' ''How I wonder what you are''. Ook de duetten met Portia en Estelle waren een groot genot om te zien én horen.
The Sweets zongen samen enkele liedjes, waaronder het welbekende 'Oh Happy Day'. 


Bij
 'Lonely this Christmas' en 'Suspicious Minds' (tijdens de toegift), dook Bouke het publiek in om hier en daar wat mensen mee te laten zingen, of bij iemand op schoot te belanden. Zichtbaar genot. Volgend jaar een volgspot voor Bouke?

''Kennen jullie George Michael? Ja?'' Bouke pakte na deze woorden een hoge noot en zong een stukje van 'Last Christmas' zoals George dit waarschijnlijk zou doen.

Ook dit jaar sierden de danseressen het podium. Oude en nieuwe dansjes. Iets wat wel zorgde voor gemis bij de oude liedjes waarin zij mee-dansten de afgelopen jaren. Je verwacht toch dat ze sparkelend het podium betreden als je de concerten van de andere jaren gezien hebt. Chapeau voor hen. Zij waren weer een aangename (vooral voor de mannen - werd gegrapt) toevoeging aan het geheel.


Zoals het een artiest betaamt is er een toegift. En bij Bouke is dit altijd een erg uitgebreide. Zo werd de Elvis-Medley gedaan met als afsluiter een lange versie van '
Suspicious Minds' (die in Mol ruim een kwartier duurde) én 'Santa Claus is coming to town'.


De setlist (willekeurige volgorde);

Driving home for Christmas
Last Christmas
Jingle Bell Rock
To Where You Are
He Touched Me
Santa Claus is back in town
How Great Thou Art
Santa bring my baby back to me
A thing called love
Motherless Child / Where could I go
Blue Christmas
American Trilogy
It won't seem like Christmas
I'm dreaming of a white Christmas
So High
The Impossible Dream
O Come All Ye Faithful
Santa Claus is coming to town


Sweet, Sweet Spirit
Silent Night


 

Winter Wonderland
Memories
Lonely this Christmas
You'll Never Walk Alone
Merry Christmas Everyone
The Wonderful World of Christmas
Bells will be ringing
If I get home on Christmas Day
If every day was like Christmas
I Believe
Why Me Lord
Merry Christmas Baby
Bosom of Abraham
Swing Down Sweet Chariot
Here comes Santa Claus
I got a feeling in my body
If I can dream
Elvis-Medley
Suspicious Minds


Sweet Inspiration
Oh Happy DayBij ieder concert werd naderhand het enthousiasme nogmaals voelbaar. Positieve reacties, overal. Eigenlijk niet anders dan anders. In Mol en Veldhoven was er een signeersessie. Aldaar werden een boel handtekeningen gezet en foto's geschoten. Het was beregezellig! 
Veel respect voor Bouke en 'The Sweet Inspirations' die na zó'n concert nog uitgebreid de tijd namen. Zéker in Veldhoven, na 2 van deze concerten en alles gegeven te hebben.

ElvisMatters is 1 grote familie, met allemaal leuke, lieve, gezellige mensen. En een goed concert geven kun je aan deze fanclub wel toevertrouwen, dat blijkt telkens weer. In eerste zin natuurlijk omdat ze Bouke als zanger verkiezen. ;) Samen met de ElvisMatters band. Een plaatje dat af is. Helemaal met 'The Sweet Inspirations'. Dat samensmelten van de stemmen waarover gesproken werd, is wederom uitermate goed gelukt.


Uiteraard konden de echte Elvis-fans zich tegoed doen aan de grote Elvis-merchandise die aanwezig was, evenals het kopen van de muziek-opname van vorig jaar; Bouke & The Sweet Inspirations, waar extra op geattendeerd werd voorafgaand aan de show.
In Mol stond Ton van Herwaarde weer klaar met zijn prachtwerken. Er kan gezegd worden dat hij nu met iets heel speciaals bezig is, waar we het resultaat vast snel van kunnen zien.

Kortom; 3 Magische concerten. 'The true feeling of Christmas'. Op naar volgend jaar. Maar eerst volgt de Viva Las Vegas Show, op 22 februari in Emmen. Be there! Dat wil je toch niet missen?

Volledige dank gaat uit aan Bouke, ElvisMatters (band), Roelofs Entertainment en iedereen die deel heeft genomen aan deze 3 Kerstconcerten.

 

Afspeellijst 'Christmas with Elvis'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.