Millvina, 9 januari 2024

Ik ga mijn ontmoeting met Bouke aan jullie delen.

Ongeveer 15 jaar geleden, zag ik Bouke voor eerst en hoorde ik ook zijn stem voor het eerst. Ik vond hem er erg jong uit zien, maar die stem, die was er al. Wat een heldere mooie warme stem, nog niet zo rijp en diep zoals hij nu is. Zijn vibrato was het eerste wat mij opviel, wat een beheerste mooie vibrato.

Ik verloor hem weer uit het oog, tot op het moment dat hij mee ging doen aan diverse TV wedstrijden, hij won ze allemaal glansrijk en ik was nog steeds onder de indruk. Ik struinde het internet af en kwam er achter, dat hij uit Emmen kwam, toen meteen al dacht ik: “oeps als hij maar gaat opvallen in het Hilversumse netwerk”.

Eigenlijk verdiende hij het al veel langer om een betere plek in dat wereldje te krijgen, het zou nog een lange weg voor hem worden, intussen luisterde ik via Youtube wel naar zijn liedjes, zowel Nederlands- als Engelstalig. Nog steeds blijven er heel veel van hangen in mijn hoofd. Nu in deze dagen zet ik Spotify aan, zo gauw als manlief naar zijn werk gaat en dan gaat het volume op hoog. Het werkt heel lekker weg met zijn muziek op de achtergrond, ik combineer het wel met de Rolling Stones en Michael Bublé en andere artiesten, mijn muziek stijl is behoorlijk gevarieerd.

Toen kwam the Tribute of the Battle of the Bands, en wie zie ik daar weer “BOUKE” samen met de EMB en de TCB en de Verve Vocals, vanaf de eerste song werden we allemaal gepakt en uiteindelijk won hij glansrijk met 39,7 punten de finale. Eindelijk werd zijn lange harde werken beloond. Hoe kon dat toch, waarom heeft hij er zo voor moeten vechten, deze mooie nuchtere jonge man. Het open gezicht, de stralende lach. Wat was ik trots, trots op het feit, dat hij eindelijk doorbrak, tegelijkertijd was ik boos, boos op Hilversum boos op het wereldje dat niet verder kijkt dan het Gooi, ik noem het altijd het “Netwerk”. Dat komt ook door de inside information via een goede vriend van ons, De regisseur van meerdere muziekprogramma’s, zoals ToPPop en Nederland muziekland, etc. Maar goed uiteindelijk was daar die doorbraak, de erkenning, en alles ging los, TikTok, Instagram, maar vooral Facebook, groepen kwamen er en zijn twee officiële Bouke pagina’s.

De hele wereld sloot zich aan, en we deden allemaal mee, helaas waren er af en toe ook vervelende dingen onderling. Maar steeds werd er ingegrepen en dat was maar goed ook. We moeten ons realiseren, dat we allemaal van Bouke en zijn fantastische band houden. Laten we het koesteren en vooral lief zijn voor elkaar.

Uiteindelijk ontmoette ik Sue Fanning al vrij snel na zijn doorbraak, we kwamen in contact met elkaar en hebben heel wat af ge-appt via Messenger. Ze ging voor een sabbatical halfjaar en dan kwam ze naar Nederland afgewisseld met verblijf bij haar sister in England. Ze heeft vele concerten geboekt en ook Tv-opnames mee kunnen maken. Samen zijn we naar mijn eerste concert gegaan in Breda, wat een feest was dat voor mij. Eindelijk in het echt deze fantastische zanger mogen horen en zien zingen. Ze logeerde dan bij mij en ook later nog samen naar een Kerstmarkt. Toen samen naar de TV opnamen van Omroep MAX, En van de week nog bij Renze, zat ze weer heerlijk bij een Tv-opname


Ja, van een beetje appen met elkaar, heeft ze nu heel veel Nederlandse vrienden overgehouden. Onder andere jou Irene, jij denkt met haar mee, zorgt ervoor dat ze ook nog extra concerten kan gaan zien, samen met jou of alleen. Dat voor wil ik je complimenteren wat een lieverd ben je nu ik je ook heb leren kennen, kan ik dit alleen maar volmondig beamen.

Vanavond gaat Sue naar haar laatste concert in Roosendaal, rij1 zei ze tegen mij. Heerlijk wat een afsluiting van een sabbatical in Nederland. Morgen neem ik afscheid van haar en gaan we samen de 1e aflevering kijken van “My Tribute to Elvis”. Zondag vertrekt mijn bestie ever weer naar England van daaruit zal ze weer terugvliegen naar Down Under. (Australia). Ik wil er nog niet aan denken.

(Ik moet even vertellen, dat ik kamp met een gehoorprobleem, waardoor ik 50% van de midden-tonen kwijt ben, en alleen de hoge en lage tonen goed kan horen. Ook ben ik hoog sensitief voor het doorbrengen in grote menigten, dan moet ik echt mijn verstand op nul durven zetten, wil ik het volhouden. De volgende dag is het een grote herrie in mijn hoofd. Vervelend voor mij, maar toch wil ik heel graag een x-aantal concerten bijwonen.)

 

Om verder te gaan, ik ben blij voor hem voor zijn gezin voor zijn ouders en zijn zusje Gea. Wat een hechte familie. De tradities zijn bij hen nog helemaal aanwezig. Dat we zuinig op deze mensen moeten zijn is een groot goed.
Ik wens Bouke en ook zijn vader Jochem en moeder Margo en zusje Gea, maar bovenal Jochem en Harrie mooie gezonde en fantastische tijden voor de toekomst.


Dit jaar heb ik 2 concerten gepland staan 1 in Juni en 1 in December allebei in Eindhoven dichtbij Son en Breugel waar ik woon. Hopelijk kan ik nog een ticket scoren voor Veldhoven februari en dan ben ik al blij.


Lieve Irene dankjewel voor alles wat jij doet, want je bent echt een duizendpoot aan energie ontbreekt het je echt niet. Ik blijf je volgen en je YouTube kanaal en je www.congeniality.nl blijf ik in de gaten houden. Want jij bent wel heel bijzonder in Bouke zijn leven.
Bouke zal niet meer weg te denken zijn in de toekomst. Hij heeft vast voet aan de grond in Nederland binnengehaald. Chapeau Bouke ik wens je nog heel veel mooie uitverkochte concerten toe.

 

Liefs Millvina.

Geschreven op 5 januari 2024

Reactie plaatsen

Reacties

Marietje Ambergen
5 maanden geleden

Wat een mooi en liefdevol verhaal Millvina. En Irene jou wil ik ook bedanken voor alles wat je doet

Sjoukje van Kooten
5 maanden geleden

Hallo Millvina wat mooi geschreven ik heb genoten om het telezen .iIk ben zo trots op Bouke en zijn familie wat lieve mensen waren ze allemaal maar zo dan zou de wereld er beter uitzien ,Hoop wat van jou tehoren .ik ga naar 18april naar Ziggo Dome en kijk er naar uit .Bedankt voor je mooi verhaal .liefs Sjoukje 👍❤️🤗

Jola
5 maanden geleden

Hoi Millvina,
Wat heb jij ook een prachtig verhaal geschreven en wat mooi dat je hem al zo lang volgt.
Het valt mij op dat er heel veel lieve sympathieke mensen zijn die Bouke volgen en van zijn stem en optredens genieten. Heel bijzonder ook om sommigen van hen te ontmoeten, zoals jouw bestie Sue. Het voelt alsof je ze al jaren kent ook al heb je ze pas net ontmoet!
Ik denk ook dat dat is wat Bouke doet. Mensen samenbrengen en laten genieten van alles wat hij doet.
Laten we dat dan ook vooral doen!!
Bedankt voor je mooie verhaal!
🤗 Jola

Thea van der linden
5 maanden geleden

Prachtig geschreven milvina .
En ik had niet anders verwacht ..
Want dit kan jij als geen ander ❤

Menny Leeden van der
5 maanden geleden

Tjonge Millvina, wat een mooi verhaal. Ik had gewild dat ik eerder van Bouke had gehoord. Die stem en die persoon laat je niet meer los. Breda was mijn tweede concert en nu ga ik vrijdag al voor mijn tweede concert dit jaar. We kunnen toch niet meer zonder Bouke. Wat vervelend dat je een gehoorprobleem hebt. Hopenlijk kom ik je nog eens tegen. Liefs, Menny.

Millvina cq Milly Bazen
5 maanden geleden

Lieve Marietje, Soukje Jola, Thea en Manny.
Super lief jullie reacties en super dat Irene haar super site ook wordt bezocht. Je belevenis met Bouke hier kwijt te kunnen en je belevenis, zoals jij of ik die voelen voor hem. Daar gaat het om, Bouke verbindt mensen geeft ze een gevoel van liefde en dat je er toe doet, allemaal met zijn stem en zijn manier van vertolken. altijd voor de volle 200% of al niet meer. Het gaat in 2025 nog vechten om kaartjes te bemachtigen worden. Dat heeft hij na aflevering 1 van zijn docu al losgemaakt bij mensen. Ze zien hem als mens hoe hij is en hoe hij dingen beleefd. Het respect dat hij geeft naar Estelle, ik vond dat zo ontroerend.
Lieve dames hartelijk dank voor de waardering maar dit heeft Bouke eigenlijk bij mij gedaan. Liefs Millvina

Alie Bruinsma
5 maanden geleden

Fijn te lezen dat je zo enthousiast bent over onze Drentse Bouke. Ik ben ook zo blij dat hij eindelijk is doorgebroken. Ik ben zelf 86 jaar maar geniet al vele jaren zó intens van Bouke. Ben een paar keer naar een concert van hem geweest en heb altijd zo genoten ! Het is voor mij een bron van genot en vreugde. Ik woon in Sleen .Dat is een dorp heel dicht bij Emmen. Ik ben héél trots op Bouke. En ik weet zeker dat HOE het verder zal gaan Bouke altijd een nuchtere Hollandse man blijft. Groetjes