Zwarte Cross, 21-07-2023

Er was eens een meisje dat geboren en getogen werd in de Achterhoek (die ze op haar 20e verliet), maar nog nóóit één voet op Zwarte Cross festival grond had gezet.
Totdat (vele jaren later) een geweldige artiest, die zij, op dat moment, al 17 jaar lang volgde en steunde- voor wie zij een website en youtube-kanaal bijhield, ineens doorbrak in het land en uitgenodigd werd op dit festival. Hét grootste festival van het land. 

En natúúrlijk volgde en steunde ze de artiest, Bouke, nog lang en gelukkig...

Gisteren, vrijdag 21 juli, stond Bouke samen met de ElvisMatters band op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Een SUPERTOF festival, waar jaarlijks meer dan 200.000 mensen naartoe gaan. Tickets voor dit festival zijn binnen 2 uur uitverkocht.
Bouke was uitgenodigd een optreden te geven op het hoofdpodium. 
GEWELDIG! Op dat podium staan, betekent zo´n 45.000 toeschouwers.
Het grootste publiek voor Bouke & ElvisMatters band, tot nu toe.

Dat Bouke een optreden mocht geven is natuurlijk fantastisch, maar om rasartiest Snelle dan in je voorprogramma te hebben, maakt het extra tof!
Het publiek was al lekker opgewarmd op de klanken van ´Reunie´, ´Blijven Slapen´ en ´Smoorverliefd´.

45.000 mensen, een MEGA-podium, het zonnetje dat wederom heerlijk haar best deed; WAANZINNIG!
Een onbeschrijflijk gevoel om dit mee te maken.
Na al die jaren, dit podium voor Bouke en zijn fenomenale band. Ik, Irene (BoukeL8), loop over van trotsigheid!

Bouke opende, zoals vanzelfsprekend, met ´See See Rider´ en maakte er daarna weer een heel groot feest van!
De vele klassiekers van Elvis klonken over het veld, de menigte ging compleet los, mensen klommen op elkaar schouders, een klein meisje toonde de mooiste glimlach bij het horen van Bouke´s muziek, er werd gedanst en geswingd, mensen vertelden elkaar hoe fantastisch ze Bouke & de band vinden en Bouke & ElvisMatters band konden het hele optreden rekenen op een groot applaus & gejoel.
De sfeer was GRANDIOOS.

´My Boy´, ´In the Ghetto´, ´My Way´, ´Suspicious Minds´, ´Hound Dog´, ´Blue Suede Shoes´, ´All Shook Up´, ´Polk Salad Annie´, ´Johnny B. Goode´, ´Jailhouse Rock´, ´Trouble´, de Elvis-Medley met daarin ´The Wonder of You´ waar weer prachtige beelden van zijn, ´Burning Love´, ´You´ve Lost That Loving Feeling´ en zijn eigen ´Fire Down Below´, werden vol overgave gebracht. 
Bouke sloot het optreden af met ´Can´t Help Falling in Love´. 

De laatste klanken waren net gedoofd, het podium werd leeg gehaald en.. het begon te regenen. Iets dat al eerder gebeurde bij Royal Park Live.
Het universum wil ook meer, dát is duidelijk!

Video´s zijn weer te vinden op YOUTUBE. Stay in touch, want er komen nog een heleboel concerten en festivals aan!

Artikel TVGIDS; Klik!


Foto´s mogen gebruikt worden. Wel graag congeniality.nl/boukeL8 benoemen. Dankje ;)

Zwarte Cross, prettyplease nodig Bouke & ElvisMatters band volgend jaar weer uit, dan ben ik er gewoon weer bij - meteen een heel weekend!
Ik heb spijt. Spijt dat ik nooit eerder naar dit toffe festival gegaan ben.
*Kruipt weg in een hoekje*. Weer is iets mijn leven in geslingerd, met dank aan Bouke.


Reactie plaatsen

Reacties

Betty
een jaar geleden

Fijn verhaal Irene en ook ik ben super trots op hem en zijn band. Omdat ik niet meer naar festivals ga (operatie), ben ik blij met jouw verslaglegging. Dank je wel.

Brigitte Blommaerts
een jaar geleden

Prachtige filmpjes, zeer mooie foto's en een verslag zoals alleen jij het kan schrijven. Ik ga dus eindigen zoals steeds, met een dikke dank u wel Irene!!!!

Ans
een jaar geleden

Prachtige foto's Irene en mooi verwoord Ik was er bij op soestdijk met mijn dochter we hebben zo genoten Hopelijk volgend jaar weer groetjes Ans