Brigitte Blommaerts, 05-05-2023

Van bewonderaarster van Elvis tot bewonderaarster van Bouke…..
Thuis stond er altijd muziek op, Tom Jones, Roy Orbison, Engelbert Humperdinck, maar vooral Elvis!
Op 5-jarige leeftijd werd ik betoverd door het liedje It’s now or never van Elvis, niet meteen een liedje dat men linkt aan een 5-jarig meisje, maar toch was ik er helemaal weg van en kon ik mij een leven zonder zijn muziek al niet meer inbeelden.
Mijn bewondering voor The King werd door de jaren heen enkel maar groter en groter.
Mijn kamer hing van aan de vloer tot het plafond vol met posters, kaders, alles wat ik maar kon vinden, mijn platencollectie dikte fors aan, daarna cd’s, videocassettes, dvd’s,…..

Op een dag zocht ik een Nederlandstalig liedje op, op you tube, ik weet niet meer welk of waarom, wat ik wel nog weet dat is dat ik plots de naam “Bouke” zag staan, een naam die ik nog nooit gehoord had, hier in België ken ik niemand met die naam. Ik zag een blonde zeer jonge man en klikte er maar op, ik was aangenaam verrast, wat een stem!
Dus ik zocht nog wat méér op over hem, dat was mijn eerste kennismaking.

Heel wat later, typte ik Elvis in op you tube en die naam Bouke kwam weer tevoorschijn, dit kon toch geen toeval zijn, ik dacht wel wat krijgen we nu, is dat diezelfde Bouke van vorige keer?
Ik vond zijn stem best goed, maar Elvis zingen, dat is toch iets anders, ik ben daar zeer kritisch in.
Ik wist niet wat ik hoorde, er ging een schokgolf door me heen, na al die zogezegde Elvis look-alikes waarvan ik niet veel moet weten, vind ik plots iemand waarvan de stem zo erg lijkt op die van Elvis en die dan nog gewoon zichzelf is, geen jumpsuit, geen pruik, geen bakkebaarden, natuurlijk trok dit mijn volledige aandacht.
En maar opzoeken op you tube en ik viel van de ene verbazing in de andere wat een talent ! Wat een stem !

Ondertussen was zijn album This is me uitgekomen, die moest ik natuurlijk in huis halen, wat een pareltje ! Helaas heb ik hem ooit uitgeleend en nooit terug gekregen, daar baal ik nog flink van. 1 ding was zeker, ik wou Bouke live aan het werk zien.

De eerst keer, een beetje nerveus, want ja, alles wat ik op you tube gezien had was super goed, maar zo echt live in een zaal wat zou dat geven? OMG, hij kwam het podium op, zette zijn keel open en ik kreeg rillingen over gans mijn lichaam, kippenvel, soms traantjes, wat was hij briljant, grandioos, hij en zijn band, voor de tweede keer in mijn leven werd ik betoverd door de stem van een zanger.

Muziek is emotie, muziek moet je voelen en ja als Bouke begint te zingen dan word je gewoon meegesleept in een magische wereld, een gouden stem, zijn moves, pure passie voor de muziek die je daar op het podium ziet staan één brok energie.

1 optreden werd al gauw een tweede, een derde,…….met als hoogtepunt op 21 april en 23 april de Ziggodome, daar heb ik dan nog het geluk gehad om een leuk gesprekje te voeren en wat fotootjes te nemen met Leon, Michael, Bjorn en Ruben. Ach wat een lieve mensen.

Na de Ziggodome dacht ik te moeten wachten tot 3 juni in Emmen, maar neen op 28 april kwam Irene met DE GROTE VERRASSING, ik kreeg ’s morgens een berichtje, ik mocht mee naar Amsterdam voor de opnames van het tv programma BEAU met Bouke en The ElvisMatters Band als gasten !
Ja daar moest ik natuurlijk geen minuut over twijfelen, me halsoverkop klaargemaakt, treintickets besteld, van Brussel naar Amsterdam, onvoorzien, maar wat een avontuur, wat een herinnering.
Nog een paar lieve vrienden/vriendinnen van Irene leren kennen, ze gaven me niet het gevoel een vreemde eend in de bijt te zijn, ze sloten me in hun armen.
En dan in de studio, daar zat ik dan zo dicht bij Bouke en zijn band, wederom een prachtig interview van Bouke met zoveel respect naar Elvis toe en een prachtig optreden met zijn band.
Ik kon ook nog op de foto met Bouke en Leon en de diamond painting die ik voor Bouke gemaakt had (Bouke met zijn gitaar), kon ik ook overhandigen.

Ik heb nog voor heel wat optredens tickets geboekt dus het wordt nog heel wat heen en weer gereis tussen België en Nederland en nog veel overnachtingen, maar ze zijn het zo waard!
Bouke en The ElvisMatters Band bedankt voor al het moois dat jullie me al gaven en wat jullie me zeker nog gaan geven! En Irene, jij bent een TOPVROUW !

Ik geef de pen door aan Nicole Kuipers.

Reactie plaatsen

Reacties

Nicole
een jaar geleden

Brigitte, wat kan jij alles toch mooi omschrijven.. zo enthousiast en liefdevol!!
Het is bijna mijn verhaal, behalve de ervaring bij Beau dan 😉
Ik gun jou alles, dat weet je!
Ben blij je ontmoet te hebben want ik heb er een (Bouke & Elvis) vriendin bij!!💙
We gaan genieten van veel optredens waar wij het licht uitmaken, toch?! 🤪🤣
Liefs, Nicole 😘😘

Maria van Ham
een jaar geleden

Vond het zo veel op mijn verhaal lijken maar ik heb Bouke 8 jaar geleden gevonden .
Ben ook mijn hele leven Elvis fan geweest maar ben ook weg van Bouke en ben dus ook Bouke fan ik ben Nederlander die in Australia woont

Margaret Van Nijnatten-de Leeuw
een jaar geleden

Mooi verhaal, onwijs leuk om dit te mogen lezen. Dankjewel voor het plaatsen.

Betty Mulder
4 maanden geleden

Wat een prachtig verhaal. Jouw mededeling voor de 2e keer gegrepen te zijn door de stem van een zanger, dat snap ik. Toen ik Elvis hoorde tijdens Aloa from Hawaii had ik dat en toen ik Bouke op toneel zag en hoorde had ik datzelfde gevoel en dacht: waarom is die man niet wereldberoemd. Nu weten we beiden dat "de wereld" hem inmiddels kent. Leuk je ontmoete te hebben Brigitte.