Betty Mulder, 12-03-2023

*Nogal wat jaartjes geleden, het was denk ik 2007, schakelde ik wat tussen de diverse t.v.-zenders en ik bleef steken bij RTV- Drenthe. Wat ik daar zag en hoorde beviel mij meteen. Bouke dus. Ik dacht, leuke gozer en die gaat het ver schoppen. Dat ver schoppen mag wat mij betreft nog wel een beetje verder, hoewel, nu blijft hij lekker in ons kikkerlandje optreden en vooral ook elk jaar in zijn woonplaats Emmen (lekker dichtbij voor mij).

*Afijn, ik heb het programma uit gekeken en kwam pas weer meer over Bouke te weten via Roelofs Entertainment. Met dit bedrijf had ik sinds 2010 contact omdat ik een entertainmentbureau zocht voor een Engelse Rock n Roll productie waarin Elvis, Big Bopper, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Eddy Cochran en Roy Orbison de tributes verzorgden. Om een lang verhaal kort te maken: we kwamen tot zaken. Volgens Richard Roelofs had ik wel een fles wijn verdiend en later via een spelletje een zak chips. Die wijn en chips kwamen nooit mijn kant op en op een gegeven ogenblik vond Richard kennelijk dat hij “iets” moest doen en vroeg of ik Bouke kende. Ik vertelde het verhaal dat ik hem gezien had op tv-Drenthe, maar dat ik hem verder niet kende. De volgende dag ontving ik via de post een cd van Bouke en een uitnodiging om naar Groningen te komen voor een kerstconcert. Wow, wat een verrassing en in mijn ogen had ik dat niet echt verdiend. Ik heb de cd he-le-maal grijs gedraaid en zag uit naar het concert. Ik was vooral benieuwd naar zijn Elvis repertoire omdat ik veel te doen heb met ETA’s uit Engeland. Helaas konden mijn man en ik niet naar Groningen vanwege ziekte en daarom kregen we een nieuwe uitnodiging: het 10-jarig jubileumconcert in Emmen.

*Jeetje Mina, wat was dat genieten, ik werd er stil van. Wat een dijk van een stem en wat een persoonlijkheid op het podium. Lyrisch, emotioneel, kippenvel en allerlei emoties kwamen naar boven.  Schreeuwen wilde ik het van de daken, dat iedereen naar Bouke moest luisteren. Hetzelfde gevoel had ik toen ik de satelliet uitzending van “Aloha from Hawaii” zag in de jaren 70. Wat een super apart en fijn gevoel was dat. Op dat moment denk je: waarom is die man nog niet wereldwijd bekend? Na dit concert was ik meteen verkocht. Die avond heb ik Bouke niet gesproken, ik denk dan altijd dat anderen daar meer recht op hebben. Maar ik zag wel dat hij tijd neemt voor iedereen. Ik kon Richard Roelofs niet genoeg bedanken … wat was dit top cadeau!

*Mijn man en ik hebben Bouke nu enkele malen zien optreden. Bouke’s 10-jarig jubileum (2013); Retropop (2013); The Winner Takes it all (2014), waar ik mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd heb; Bouke in Hampshire hotel (2015); Bouke in de tent in Musselkanaal (2015); Kerstconcert in theater Geert Teis in Stadskanaal (2015) en 2 fanclubdagen. Opvallend is het contact tussen hem en de minder valide fans, dat is hartverwarmend om te zien. Ook valt op dat hij altijd zijn ouders noemt en bedankt voor hun support.  Echt hartstikke tof (smelt).

*Tijdens de eerste fanclubdag trok ik de stoute schoenen aan en ging naar Bouke voor een praatje en een foto. Ik was enorm verbaasd dat hij wist wie ik was toen ik zei dat ik uit Hardenberg kom. Ik was namelijk op FB onder de naam Riversiterock en die naam wist hij feilloos te combineren met mijn persoon. Wat een geheugen! De opmerking die ik in de wandelgangen wel eens hoor dat Bouke een arrogant iemand is, is absoluut niet waar. Sterker nog, we mogen trots zijn op iemand zoals hij.

*In 2015 vond ik dat het tijd werd voor wereldwijde bekendheid en ik maakte een Engelstalige website en kocht een domeinnaam. Maar oeps, ik kreeg toen wel veel mensen over me heen. Wist ik veel! Ik bedoelde het goed en uiteindelijk heb ik gebeld met de manager van Bouke en heb hem gevraagd wat op de website mocht blijven staan en wat er weer af moest. Wat er nu op staat is goedgekeurd.  Gezien het aantal bezoekers en het feit dat er af en toe in het gastenboek wordt geschreven, kun je er wel van uit gaan dat die website niet helemaal overbodig is.

*In 2017 werden Bé en ik (als Elvis-fan) uitgenodigd voor een 50s party, een verrassingsfeestje voor Bouke. Dat  was in Veldhoven. Zo tof en wat hebben we dat weekend genoten.  Verder zagen we Bouke natuurlijk in 2019 terecht  “All together now” winnen. 

*Ondanks dat we niet naar optredens elders in het land gaan, volgen we Bouke natuurlijk wel.  Ik heb geprobeerd veel reclame voor hem te maken bij het radiostation “Rockin247Radio” een internet radiostation die die zendt dag en nacht uit. Ik heb de cd van Bouke met toestemming opgestuurd en zodoende kwamen zijn rock n roll liedjes af en toe uit de speakers. Alleen konden ze zijn naam niet uitspreken en daarom hebben ze mijn stem opgenomen en gebruikt voor de aankondiging.

*Bouke heeft deze reclame niet meer nodig want in 2023 is daar dan eindelijk de grote doorbraak. Wat de fans natuurlijk allemaal ook al hadden verwacht, wint Bouke “the battle of the tribute bands” uitgezonden op tv. Ik zat aan de buis gekluisterd en met mij heel Nederland. Toch was het nog wel spannend. Mijn 4 favorieten staan in de Ziggo. Ik ben nu heel blij voor Bouke dat men wereldwijd weet wie Bouke Scholten is.

*Hoe trots moeten zijn ouders zich wel niet voelen. Als moeder kan ik begrijpen wat dat ook met hen doet. Zijn vader was natuurlijk al apetrots. Dat merkte ik toen ik een keer naast hem zat op het balkon in het Hampshire hotel. Hij zat mee te zingen met Bouke, iets wat ik eigenlijk helemaal niet leuk vond. Ik dacht: hou toch je kop man, hahaha. Maar toen stootte hij me aan en zei vol trots: “dat is mijn zoon die daar zingt.” Echt, geweldig om die blik te zien. Ik had geen idee dat ik naast hem zat.

*Tot slot iets over het repertoire van Bouke: zowel de Engelstalige als de Nederlandse nummers vind ik goed, maar ik heb toch wel een paar favorieten. Ik noem er één: To Love Somebody van the Bee Gees.  Een weergaloze uitvoering. Deze speelt op mijn  website automatisch af.  Maar wat Bouke ook zingt, het is allemaal loepzuiver en met veel emotie gezongen. Ik begrijp er echt niets van dat hij niet wereldwijd bekend is. Maar misschien komt dat nog.

*Dank je wel Bouke voor zoveel mooie muziek.
Je bent wie je bent: doodgewoon, zonder kapsones maar oh zo bijzonder. Houden zo.

Betty Mulder, Hardenberg

Reactie plaatsen

Reacties

Judy Clem
een jaar geleden

You are so fortunate to know and have seen so much of BOUKE.
I am a recently new "admirer". Thank you for all your help in for me to get into this wonderful man, his band and music. I love reading your stories. Keep up your great work. I also love him singing in Dutch. Love the music. It's fun.

Betty
5 maanden geleden

Thank you Judy for your comment. It was a pleasure to help you to find all about Bouke on the internet. Nice to be friends on Facebook.

Brigitte Blommaerts
een jaar geleden

Prachtig verhaal Betty en zo leuk dat je reclame voor hem maakte vroeger en hem zo steunde. Ik volg je helemaal, bij mij komen er ook allerlei emoties naar boven, valt moeilijk uit te leggen, kippenvel, een lach, een traan, dit is wat het zo mooi maakt, muziek, een zangstem moet emoties opwekken, moet raken. En telkens opnieuw slaagt Bouke hierin. Het raakt mij ook hoe dankbaar hij zijn ouders is en dit ook telkens uitspreekt en hoe trots hij is op zijn zonen. We gaan nog veel plezier beleven aan Bouke en zijn fantastische band. Wie weet komen we elkaar wel ergens eens tegen ! Vriendelijke groet, Brigitte

Betty
6 maanden geleden

Ja reclame maken, dat vond ik leuk. Toen ik met pensioen ging was er nog een Bouke fanclub en mijn doel was zijn moeder te helpen met de fanclub. Maar helaas werd de fanclub later overgenomen door Elvis Matters.

Sue Fanning
een jaar geleden

You contribute the most generous amount of your time, love and energy into Bouke and his career on so many levels. I am so grateful to you for reporting, sharing what he’s up to, so many videos and so so much more. I am a devoted and dedicated Boukie who can’t wait to see him live. And this certainly helps.
Bless you

Ulrike Lammers
een jaar geleden

🙏 beste Betty wat één mooi verhaal prachtige woorden van jou kostbare herinneringen van bijzondere momenten. Ja het is wel één fenomeen die Bouke Scholten zoveel verborgen talent en vooral het talent om mensen gelukkig te maken altijd beschaafd en oprecht staande misschien een klein beetje ongeduldig omdat er zoveel creativiteit in hem bruist. Alles heeft zijn tijd en hij zelf zégt ook " hij heeft van elk moment van zijn optredens genoten net zo als wij ,zijn publiek. Was Bouke eerder beroemd geweest dan hadden wij veel moeten missen. Iedereen heeft zijn eigen herinneringen eenmaal gevangen door zijn charme en zijn goddelijke stem en zijn sexy lichaam zijn gevoel voor muziek en beweging is het zwaar te ontkomen. Ik lees en voel het warme gevoel van jou voor Bouke oprecht en van harte het is zo spannend wat er allemaal gaat gebeuren. Zoveel toeval met Elvis dat kan geen toeval zijn. Het is één grote reis één avontuur voor de hele familie één fantastische ervaring maar laten we niet vergeten Bouke is en wordt nooit Elvis dat is te eenzijdig te beperkt ook zijn er zoooo veel liedjes het blijft ELVIS. Lieve Betty wij allemaal wensen Bouke heel veel succes en dat zijn wensen mogen uitkomen . Wat er ook zal zijn in de toekomst hopelijk één HAPPYEIND, wij blijven trouw van hem houden ❤️ liefs Ulrike