Willem van der Veur, 21 juni 2016

Ik weet niet wanneer ik Bouke voor het eerst hoorde, ik weet ook niet meer wie hem de eerste keer naar de radiostudio waar ik toen werkte bracht, maar de bijgaande foto is volgens mij gemaakt in 2006, dus zolang is het zeker geleden. Ik presenteerde destijds een ochtendshow bij een lokaal radiostation "Optimaal FM" met de studio in het Geldersche Wehl, vlakbij Doetinchem. Het uitzendgebied is behoorlijk groot en de zender is mateloos populair in de hele Achterhoek. Een keer per jaar verandert Optimaal FM in "Zwartecross Radio", maar dat terzijde.
Bouke was een artiest in een lange rij die een cd kwam aanbieden en wat mij betreft niet eens zo opvallend. Mooie stem dat wel, maar dat hebben er meer en Nederlandstalig wat op ons station wel kon, maar niet door iedereen werd gewaardeerd.
Ik heb er naast de ochtendshow een jaar of tien ook een puur Hollands programma gemaakt maar dat is inmiddels afgeschaft en het Nederlandstalige is helaas ook bij Optimaal FM in de ban gedaan. 
Bouke viel op omdat hij in deze omgeving publiek had dat er steeds als hij naar ons toe kwam in de studio, bij wilde zijn. Er werden lekkernijen meegebracht voor bij de thee en zelfs een keer een taart met Bouke's foto erop.
Natuurlijk herkende ik wel de kracht van Bouke en zag ik ook wel de rock 'n roll uitstraling die hij heeft, maar ik gaf er niet zoveel aandacht aan. Totdat... Bouke besloot om wat kerstnummers op een cd te zetten en die aan radiostations als kerstwens toe te sturen. Toen wist ik het helemaal zeker, dit is de stem van the King, Elvis. En omdat wij hier in Doesburg Maarten Jansen, een zanger van Elvis nummers hebben, wist ik zeker dat Bouke daarin door moest gaan.

Wat is die jongen goed in dat rock repertoire, wat een perfecte stem.
Maar ja Bouke bleef Nederlandstalig zingen, ook goed maar een beetje jammer. Gelukkig kwam de roep om het repertoire van Elvis steeds vaker uit het volk naar voren en ging hij toch overstag.
De rest van de geschiedenis is hier uitgebreid verteld en het hoeft geen betoog dat ik me heel erg trots voel als er weer een mooi hoofdstuk in de carrière van Bouke wordt bijgeschreven. 
Nummer 1 in Denemarken, optredens in Amerika, de prachtige shows. 
Hij is goed bezig en ik hoop dat we nog lang van die mooie stem mogen genieten. 

Willem van der Veur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.