Jeroen Vanderschoot, 19 maart 2016

Dank je Michel om de pen door te geven aan me.

'Tell me your Bouke story' is een onderdeel van de site Boukel8. Mensen geven de pen aan elkaar door om hun ervaringen en eerste kennismakingen over Bouke op te schrijven.
In 2003 heb ik samen met Peter Verbruggen en een aantal andere mensen de Elvis Presley fanclub ElvisMatters opgericht. Vele mooie momenten hadden we al verwezenlijkt: grote concerten met TCB Band en groot 70-koppig orkest, voor de eerste keer na Elvis' overlijden de complete begeleidingsband van Elvis, de TCB Band, samen op één podium, Europese tournees met de TCB Band, enz. 
Tot we in mei 2010, naar aanleiding van de 75e verjaardag van Elvis in januari 2010, de TCB Band samen met Bouke programmeerden in Utrecht en in Turnhout, België. Mijn mond viel open toen ik tijdens de soundcheck zijn stem hoorde. Wow! Dit is onrealistisch, dacht ik, zo'n stem die zo dicht tegen die van Elvis ligt! Het nummer 'Hurt' was nooit één van mijn favorieten van Elvis, maar telkens ik Bouke de song hoor zingen, geniet ik er zooooo van en bezorgt het nummer me torenhoog kippenvel! 
De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat Bouke zijn stem nog krachtiger wordt, en zijn grens precies nog niet bereikt heeft. Ik heb hem nu al tientallen keren gezien, en telkens ik tijdens soundchecks rondloop moet ik soms op een stoel gaan zitten, omdat hij me bijna omver blaast en kippenvel bezorgt, en dan is het concert nog niet begonnen. 
Ook naast het podium is Bouke met muziek bezig, als hij bij je in de auto zit, thuis, als je met hem samen iets drinkt en zo, steeds geniet hij dan om af en toe eens een paar zinnen te zingen. Dat maakt hem ook zo bijzonder. Muziek is zijn leven, en hij blijft zichzelf op al die momenten, dat maakt het zo bijzonder en speciaal voor de bezoekers van zijn concerten ook. Bouke neemt steeds tijd voor de fans, voor foto's, handtekeningen, een klein praatje... 
Ook voor de concerten wil hij dat de fans waar voor hun geld krijgen door een setlist te maken voor een show die gemiddeld meer dan 2,5 uur duurt :-) Hij wil voor iedereen goed doen, en zeker voor zijn fans, waarvan het aantal blijft groeien. Kijk maar naar de Viva Las Vegas 2016 show in september 2016. Om amper tien dagen na de start van de voorverkoop, waren de meer dan 500 tickets uitverkocht!
Mijn respect voor Bouke is enorm. Hij weet me te betoveren met zijn charisma, zijn prachtige podiumpresence, en vooral zijn machtige stem! Bovenal vind ik het belangrijk en waardeer ik dat hij zijn eigen stem blijft behouden, en Elvis niet probeert na te bootsen, hij legt zijn eigen gevoel en passie in de songs, en zingt ze op zijn manier! 
Dank voor de vele mooie momenten die we samen al beleefd hebben, vriend!

Ik geef hierbij graag de pen door aan Luc D'hondt, die geen enkel concert van Bouke wil missen...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.