Janneke van Koldam, 5 februari 2016

Bedankt Lieve Linda voor het doorgeven van de pen. Tell me your Bouke story! 

Die van mij begon tijdens mijn schooljaren in 2008. Ik luisterde vaak nummers van Bouke, maar ook van Jannes. Ik kende Bouke nog niet zo goed, maar enkele nummer's wel. Als je jong bent luister je vaak verschillende muzieksoorten door elkaar. Ik ben nooit echt ''fan'' van iemand geweest. Totdat ik Bouke voor het eerst zag! Ik was direct verkocht, maar dan ook echt direct! 
22-Nov-2014: Ik ging samen met mijn vriend en schoonzusje naar de Bonte Wever te Assen; daar kwamen Jannes, Rene Karst en Bouke. Ik had Bouke nog nooit in het echt gezien, maar was wel nieuwsgierig naar hem! Ik kende hem daarvoor van het televisieprogramma ''The winner takes it all'', die we thuis ook met spanning volgden, in de hoop dat Bouke zou winnen. Natuurlijk op hem gestemd tot het einde en hij won! Kon in mijn ogen ook niet anders met zijn gouden stem plus zijn performance! Hij verdiende het. 
Nadat Jannes en Rene karst hadden opgetreden, kondigden ze Bouke aan. Een momentje waar ik de hele avond op had gewacht. Stiekem ging ik er naar toe voor Bouke, maar wist niet wat mij te wachten stond... Daar kwam hij op en begon te zingen. Het raakte me diep en ik was zwaar onder de indruk, zoals te zien is op de foto. Wauw wat een prachtmens!! Het leek wel magisch en toen kon het genieten beginnen! Het was een topavond en ik wist nu pas echt zeker; ik kon mij een fan noemen!
Vele optredens daarna volgden met contact via sociale media. Persoonlijk kenden Bouke en ik elkaar niet, alleen via internet. Maar daar kwam op mijn verjaardag verandering in..
18-06-2015: Een dag die ik nooit zal vergeten, ''A dream came true''. Feestweek Zuidbroek kwam er weer aan zoals ieder jaar. Als fan van Bouke kijk je geregeld waar hij optreedt of wanneer de concerten zijn. Zo stond er in zijn agenda dat hij in Zuidbroek kwam op 18 juni. De dag waarop ik jarig ben, maar dat maakte mij niks uit, ik wou graag weer naar Bouke toe. Mijn visite kwamen allemaal in het weekend en dit was op een donderdag. Als ik er nu op terugkijk; wat een onvergetelijke verjaardag was dat. Heel speciaal! Bouke en ik hadden paar dagen van tevoren al contact met elkaar gehad via internet en vertelden dat we elkaar weer zagen tijdens een optreden op de dag dat ik jarig zou zijn. Bouke zei nog ''we maken er een mooi feestje van''. En dat werd het ook! 
Nietsvermoedend stond ik daar weer te genieten van zijn geweldige optreden!! Ook had hij me al tijdens mijn lievelingsnummer een hand gegeven. Het kon voor mij al niet meer stuk die avond. Totdat ik mijn familieleden tegenkwam. Zij hadden een kennis. Hij was die avond een bewaker bij het hekwerk langs het podium. Één van hen had de bewaker al verteld dat ik jarig was. Bouke had weer een spetterend opgetreden gegeven en liep van het podium af. Ik had echt genoten en dronk mijn laatste beetje cola op. Ik was van plan om weer richting huiswaarts te gaan en eventjes gedag zeggen tegen mijn familieleden. ''Ho eventjes'' zeiden ze en namen me mee aan de arm. Ze vertelden me dat er nog een verassing op me stond te wachten. Ik dacht in mezelf het was al zo'n mooie avond en dat Bouke me ook nog een hand gaf tijdens een nummer. Hoe speciaal is dat al! We liepen langs de bewaker .. Ik werd al zenuwachtiger, maar had op dat moment nog niks in de gaten dat ik Bouke zou ontmoeten. Zenuwachtig liep ik samen met mijn familieleden backstage. Ik voelde hem lichtjes aankomen, maar had dit nooit durven dromen.. Ik zei nog tegen haar ''Is dit echt of droom ik?'' Ze zei dit is echt en je gaat Bouke ontmoeten! Ik kreeg een brok in mijn keel en kreeg kippenvel. Daar kwam Bouke aanlopen! Wat er toen door me heen ging, kan ik met geen pen beschrijven. Hij gaf me een hand, feliciteerde mij en gaf kussen weg. Daarna raakten we aan de praat en konden zo elkaar beter leren kennen. Ik stond zo versteld en leek wel te dromen. Dat hij tijd had vrijgemaakt voor mij om hem te mogen ontmoeten. 
Vele optredens en concerten volgden. Ook daarna vaak nog met Bouke gepraat, zelfs over paarden. Dit is wat Bouke ook zo speciaal maakt, ondanks dat hij een geweldige topzanger is. Hij geeft zijn fans een gevoel dat we veel voor hem betekenen. Dit betekent hij ook voor ons! 
Om lang verhaal kort te maken; hij is een uniek mens met een gouden stem!! Zo één als Bouke vindt je nergens! Ook is mijn moeder fan van hem geworden. Ik maakte altijd filmopnames om ook thuis te laten zien. Zij stonden altijd versteld van Bouke's performance. 
Mijn moeder heeft helaas reuma en dit weerhoudt haar soms mee te gaan naar een optreden of concert. Ze voelde zich goed genoeg om mee te gaan naar Roden. Daar trad Bouke op. Ze was meteen overtuigd en stond te genieten! Vanaf die dag gaat ze zolang ze zich goed voelt met me mee. 
In december heb ik haar een lidmaatschap cadeau gegeven. 
Nu zijn we samen lid van de club. Dankzij het lidmaatschap van Bouke's fanclub heb ik lieve mensen mogen ontmoeten. Het is mooi om te zien hoe Bouke iedereen te woord wil staan, foto maken en aandacht weet te verdelen. Ik heb kei respect voor zo iemand als hij! Zelfs na een concert van dik 3 uur lang, maakt hij tijd vrij voor zijn fans! Ook zijn muziek geeft veel steun en je wordt er gelukkig van! Ik kan met trots zeggen dat ik fan ben van zo'n unieke zanger! Hij is Bouke, geen imitator en dat is prachtig om te zien hoe hij zichzelf is. De Elvis fans mogen hem dankbaar zijn, dankzij Bouke blijft de Elvis muziek in leven. Daar denkt hij ook nog aan, naast zijn eigen muziek. Maar dat zullen ze ongetwijfeld zijn! Ik hoop dat we nog lang van hem mogen genieten. 

Bouke, you are the king! 

Ik geef graag mijn pen door aan Antoinet Boenders Dreyerink

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.