Memphis / RTL Summernight

''Walking in Memphis.. Walking with my feet ten feet off of Beale.. Walking in Memphis''


Bouke kan terugkijken op een onvergetelijke week in Memphis. Een week waarin hij 2 spetterende concerten heeft mogen geven, er een aantal verrassingen waren en hij, samen met zijn ouders, heeft genoten van de city of Blues en Rock 'n Roll.

 

Donderdagmiddag 10 augustus verliet Bouke Nederland om na een langdurige vlucht, met vertraging, in Memphis te arriveren. Klaar voor het grote avontuur dat stond te wachten. 

Terwijl veel reizigers op zaterdag een dagtrip naar Nashville deden, was Bouke met iets heel tofs bezig. ''We moeten repeteren voor het concert van zondag..'' verklaarde bassist Olav. Niets was minder waar, Bouke & band mochten die dag namelijk maar liefst 7 songs opnemen in de Sun Studio, alwaar veel beroemde artiesten hun songs opnamen; o.a. Elvis, Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins.
Een heel bijzondere ervaring, zo werd door een ieder van hen beaamd. Het blijft nog even een verrassing welke songs Bouke & band samen hebben opgenomen. 


 Zondag 13 augustus, de dag van het grote concert; 'A Celebration of Elvis'. Die ochtend voelde Bouke zich helemaal lekker, een goede voorbode op de wervelende show.
De reizigers van ElvisMatters hadden een druk programma; een citytour door Memphis, met halverwege het concert als 'tussenstop'. 
Door 3 bussen werd iedereen afgezet bij de Levitt Shell, het open lucht podium waar Elvis zijn eerste betaalde optreden deed. Toen de woorden ''en zo moet dat geklonken hebben..'' gesproken waren, wist iedereen het; Bouke kwam op, met gitaar en zong enkel met de kracht van zijn stem 2 songs; 'That's Allright Mama' en 'Guitar Man'. Een luid applaus klonk over het veld, waar ook een enkeling, die niet bij de groep hoorde, zat te genieten van Bouke's optreden.

The Guest House, een fabelachtig gebouw, waarbij je meteen de Elvis vibe voelt. Al bij de oprit klinkt Elvis luid door de speakers. 
Om 13.00 uur kon het publiek, dat bestond uit mensen die werkelijk overal vandaan kwamen (Amerika, Australië, Duitsland..), het theater in. 14.00 was het showtime.
Een anderhalf uur durende show met alleen maar klassiekers van The King. Hoewel, Bouke zou Bouke niet zijn als hij niet toch één liedje extra deed; 'Great Balls of Fire'!
Liedjes als 'In the Ghetto', 'Hurt', 'Johnny B. Goode', 'Suspicious Minds', 'Polk Salad Annie', 'Hound Dog', 'Love me, love the life I lead', 'It's Midnight', 'Walk a mile in my shoes', 'Burning Love', 'See See Rider', 'Baby what you want me to do', 'Are you lonesome tonight', 'A little less conversation' en 'Big Boss Man' passeerden de revue.
Net als op de ElvisMatters Cruise, ontstond er een waar kippenvel moment tijdens 'An American Trilogy'. Bouke vroeg alle Amerikanen te gaan staan, iets dat voor lichte verwarring zorgde bij de groep van ElvisMatters. Het was zijn vader, Jochem die het eerst opstond en zei; ''vandaag ben ik een Amerikaan''. Terwijl iedereen stond, werd er met elkaar gezongen.
'Can't help falling in love' deed dienst als afsluiter van dit fantastische concert.
Naderhand nam Bouke tijd voor iedereen. Er werden foto's gemaakt, handtekeningen gezet en Bouke ontving vele complimenten en lovende reacties. Mooi, heel mooi.

Toen de groep maandag terugkwam van een dagtrip naar Tupelo, ontketende Bouke in de lobby een jamsessie. Dylan, de jongste telg van de groep had een gitaar, met daarop een afbeelding van Elvis, gekocht en wilde deze laten signeren door Bouke. Als Bouke eenmaal een gitaar in zijn handen heeft, dan weet je het wel; het ene liedje na het andere werd gezongen en er kwam steeds meer publiek bij. Toeristen uit allerlei landen, waaronder Spanje, bleven hangen om te genieten van Bouke's prachtige stem. 
Een ware diva zong samen met hem 'Can't help falling in love' en mensen wilden met Bouke op de foto.
Daarna moest Bouke zich gauw klaarmaken voor het optreden van die avond in Alfred's op Beale Street..

Alfred's, Beale Street.. Het was weergaloos! Met recht het beste optreden ooit gegeven. Zo werd ook verklaard door de bandleden. De hele avond spetterde. Iedereen was compleet los. Er werd gedanst, gezongen en zelfs gesprongen. Wat daar gebeurde is eigenlijk vrij onbeschrijfelijk - valt niet in woorden uit te drukken; je had hier bij moeten zijn om dat te kunnen begrijpen. De sfeer was uitmuntend.
Bouke & band, in Memphis, op Beale Street.. Wauw! 
De muzikale klanken waren buiten te horen via de speakers en dat trok veel aandacht.
Bouke zong enkele eigen songs en er werden klassiekers van Elvis gespeeld.
Dat doen we nog een keer over, maar dan met uitsluitend Bouke's eigen songs. Over 5 jaar heeft hij vast nog veel meer pareltjes.. ;) 


Memphis, wat was je mooi. Een onvergetelijke week waarin Bouke prachtige dingen heeft mogen beleven. Naast de muzikale omlijsting, mocht hij natuurlijk ook genieten van wat vrije tijd. 
Bouke vertrok met veel nieuwe, fijne herinneringen terug naar Nederland, waar hij vrijdagochtend veilig landde.

Playlist video's Memphis

Het gevoel van euforie ging nog even door, want afgelopen maandag (21 augustus) was Bouke te gast bij RTL SummerNight, om daar te vertellen over zijn ervaring in Memphis én het gevoelige 'Always on my mind' te zingen, onder begeleiding van Merijn & Rolf. Hij opende de show met een stukje 'In the Ghetto'.Eindelijk, eindelijk krijgt Bouke aandacht welke hij verdient! Het werd allemaal wondermooi in beeld gebracht en de reacties zijn zeer positief. 
Graag maken we van de gelegenheid gebruik om Beau van Erven Dorens toe te juichen, want hij heeft zéker een steentje bijgedragen aan het moment dat Bouke had in RTL SummerNight. Bouke's eigen 'This is me' werd vrolijk in beeld gehouden door Beau, die laaiend enthousiast is over Bouke.
Video met alle momentjes van Bouke in SummerNight

 

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
3 maanden geleden

Wat een belevenis zeg in 2017 in Mephis. Ik wou dat ik daar bij was geweest. Ik was daar 7 jaar eerder, zonder Bouke, maar heb me daar ook best vermaakt.