Bouke rocks Elvis, Soest - 2018

Op vrijdag 13 juli mocht Bouke rocks Elvis weer eens in de herhaling. Dit keer in openluchttheater Cabrio, te Soest. Het was voor het eerst dat Bouke & band een concert gaven in een theater in de buitenlucht. Het zonnetje werkte goed mee en het publiek was laaiend enthousiast. Een prachtige avond..

He did it his way !

Rond 19u opende de poort van het theater en kon het publiek een plekje gaan zoeken op 1 van de banken. Er hing vooraf al een bijzonder gezellige sfeer. Iedereen had er zin in, dat was duidelijk. Erg leuk voor Bouke & band, is het feit dat het publiek bestond uit vele 'nieuwe' mensen die Bouke nog nooit live hadden zien optreden. Mensen afkomstig uit de buurt van het openluchttheater, die verklaarden vaker een concert te gaan te bezoeken.
Voor een paar 'lucky' fans lagen er XL promotieposters klaar om meegenomen te worden. Een tastbare herinnering.

Het concert werd, als vanzelfsprekend, geopend met 'See See Rider' waarna er vele bekende hits van Elvis volgden. Van tevoren was er een setlist gemaakt, maar tijdens het concert werd hier vanaf geweken; het publiek was namelijk zó enthousiast, dat er meer swingende liedjes gespeeld werden. Er heerste vrolijkheid, enorme vrolijkheid. 
Één van de bezoekers, een oude man, was zo energiek dat hij de boel nog eens extra opzweepte met zijn dansjes tijdens 'All Shook Up' en 'A Little Less Conversation'.
Wat heeft iedereen gelachen om deze hilarische vertoning. De beste man was naderhand overigens enorm te spreken over Bouke & band.

 

Naast de grootse gezelligheid, waren er ook indrukwekkende kippenvel momenten. De eerste ontstond tijdens 'Bridge over troubled water', waarbij iedereen de zaklamp van zijn/haar telefoon aanzette en deze zwijmelend in de lucht liet deinen. Een wondermooie scene, die herhaald werd tijdens 'My Way', op het eind van het concert. Wauw.
Zoals Bouke gesproken heeft tijdens een interview een paar dagen later: ''Bij elk concert gebeurt er iets wat je het meest zult herinneren. Afgelopen vrijdag was dit het moment van 'My Way'.''Songs die o.a. gespeeld werden waren: ''Steamroller Blues', 'One Night With You', 'Burning Love', 'Proud Mary', 'Polk Salad Annie', 'I can't stop loving you', 'Blue Suede Shoes', 'Johnny B. Goode', 'Little Sister', 'That's Allright Mama', 'Baby what you want me to do', 'Suspicious Minds', 'My Boy', 'In the Ghetto' en 'The Impossible Dream'.
De vibe was heerlijk, dus bracht Bouke ook 'Great Balls of Fire' en 'Tutti Frutti'.
Deze grandioze show werd afgesloten met 'Can't help falling in love'. 

Nog 1 van de leuke bijkomstigheden van een concert in de buitenlucht, is dat je het langzaamaan donker ziet worden. Dit zorgt ook voor mooie beelden wanneer je ze achter elkaar zet - zoals in onderstaande compilatie.

Bouke heeft laten weten dat hij dit het meest gezellige concert ooit vond. En dat kan het publiek zéker beamen. Het was een waar feestje. Meer openluchttheater concerten? Ja, dat willen we!
Voor nu mag Bouke uitkijken naar een mooi festival, Yesterdayland. Dit festival werd vorig jaar voor het eerst gevierd en Bouke mocht erbij zijn. De organisatie was, net als het publiek, lyrisch over Bouke, wat resulteerde in een nieuwe uitnodiging te komen spelen met de band. Op zondag 26 augustus is het zover.
Daarna volgen er een aantal concerten. Kijk gauw in de Agenda voor alle informatie.

Playlist video's - Let op, deze playlist bestaat uit video's van alle concerten uit 2018!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.