Jingle Bell Rock, 2015

Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle Bell Rock
Jingle Bells swing and Jingle Bells ring
Snowing and blowing up bushels of fun
Now the jingle hop has begun..

De meest fijne manier om kerstmis te beginnen is met een kerstconcert van Bouke & ElvisMatters band. Nog fijner is dit te doen met maar liefst 4 concerten! Jingle Bell Rock. Bouke heeft samen met de ElvisMatters band 4 spetterende, prachtige, maar vooral magische concerten gegeven.
Gewapend met 45 pareltjes - ofwel 180 (4x45) zoals Rolf (gitarist) verklaarde, deden zij diverse theaters in 3 verschillende landen aan.

 

De aftrap werd gegeven in Bredene, België, alwaar vorig jaar al een onvergetelijk concert plaatsvond. De Belgische Elvis fans waren diep onder de indruk van Bouke & ElvisMatters band en dus was een herhaling onvermijdelijk.Na een wervelend begin van de reeks, werd de reis vervolgd naar Duisburg, Duitsland. Voor het eerst een concert in Duitsland, dit in samenwerking met 'The Kings World', een Duitse Elvis fanclub. Met de nodige spanning die dit met zich meebracht, zetten Bouke & ElvisMatters band wederom een enerverende show neer. Dat het aantal bezoekers niet per se iets betekent, werd hier duidelijk. Het knalde nog meer dan in Bredene en dat in een kleinere zaal waarin minder stoelen bezet waren.
Tijdens de eerste 2 concerten waren er voornamelijk Elvis fans aanwezig, met Rock'nRoll in hun harten. Een merkbaar verschil met Stadskanaal, waar het derde concert gegeven werd. Het noorden van ons eigen kikkerlandje stond garant voor weer een waanzinnig concert. Hier bestond het publiek uit fans van Bouke, welke hij, naar eigen zeggen, allemaal persoonlijk kent. Zichtbaar genot, maar op een ietwat andere manier dan bij de voorgaande concerten.

Een week later (gisteren 20-12-2015) verplaatste de ElvisMatters entourage zich naar Veldhoven, voor het laatste concert in de reeks. De grote knaller! Een elk jaar weer uitverkocht theater De Schalm, een laaiend enthousiast publiek dat een ratjetoe was van zowel Bouke als Elvis fans en energieke muzikanten die iets extra's gaven voor een spetterend einde van de tour. Schitterend!
Wat hebben Bouke, ElvisMatters band en crew, danseressen en koor veel energie & liefde in deze concerten gestoken. Voelbaar plezier spatte door de zalen en het publiek gaf weer energie terug door haar grote enthousiasme te tonen. De ultieme kerst, samen.

Een keuze maken uit deze 4 concerten is onmogelijk, ze waren stuk voor stuk groots.
Het pluimpje gaat deze keer keihard naar Nick, drummer van de ElvisMatters band. Hij kampte met heftige pijn en had er zelfs een ziekenhuisbezoek op zitten. Dit alles kon hem er niet van weerhouden in Veldhoven toch te knallen. Dapper, héél dapper!

 

Jingle Bell Rock; ware kerstpareltjes van Elvis, afgewisseld met bekende kerstklassiekers. De magie van kerst met o.a; 'Christmas', 'Jingle Bell Rock', 'Last Christmas' (welke in een Bouke-jasje gegoten is en vorig jaar goed ontvangen werd), 'Blue Christmas', 'Merry Christmas Everyone', 'Merry Christmas Baby', 'Winter Wonderland', 'If I get home on christmas day', 'I'm dreaming of a white christmas', 'Here comes santa claus', 'Driving home for christmas', 'Silent Night' (gezongen met Ellen), 'Lonely this christmas' (met ieder concert een ander 'slachtoffer' op het podium) en 'Bells will be ringing'.

Nieuwe liedjes als; 'David's Song', 'Let Us Pray' en een heerlijke Elvis medley pronkten in de setlijst.

Natuurlijk konden indrukwekkende songs niet ontbreken tijdens dit concert. Zo werd 'If I Can Dream' special gebracht om nog maar eens te benadrukken hoe belangrijk het is lief voor elkaar te zijn en zong Bouke 'To Where You Are' als eerbetoon aan Peter; hij die nog altijd vreselijk gemist wordt. In Veldhoven een extra bijzonder moment, omdat Peter's moeder daar aanwezig was.

Ook 'How Great Thou Art', 'Motherless Child', 'Suspicious Minds', 'I will follow him', 'Memories', 'I Cry' (akoestisch met Nino & Rolf), 'In the Ghetto', 'For Always' en 'The Wonder of You' werden gespeeld.

Bouke maakte het publiek wild met 'I got a feeling in my body' é'Feliz Navidad'; bij welke hij de zaal in ging om een ieder mee te laten zingen. In Duisburg mocht Jolien, Bouke's grootste kleine fan, zelfs stralen op het podium naast haar grote idool.

Een typische ElvisMatters show gaat als vanzelfsprekend gepaard met fijne humor; danseressen en mannelijk publiek, Lonely this christmas, Mr. Pee,
 ''Van wie is het volgende liedje?'' ''Eh, van Elvis!''en een naar beneden vallende piano. Ook het we-want-more-grapje zorgt altijd voor een fikse lach.


Er wordt vaak gesproken over hoe ElvisMatters voelt als een familie. Dit gevoel wordt iedere keer weer bevestigd. Bij een concert van ElvisMatters heerst gezelligheid en warmte. Mensen zijn écht samen. Het mag benadrukt blijven worden; Bouke & ElvisMatters band zetten Elvis' roeping voort.

*Talented keeper of the flame* - Deze uitspraak, gemaakt na de grandioze ElvisMatters cruise, slaat de spijker voor altijd op z'n kop!

Zoals het een waar artiest betaamt, liet Bouke zich iedere show na afloop zien om handtekeningen te zetten, foto's te maken en te kletsen. Iets dat ook zeker geprezen mag worden bij de band en crew van ElvisMatters. Het was elke avond een dolle, muzikale, beregezellige boel.
Koop je een ticket voor een concert van Bouke & ElvisMatters band, dan koop je niet alleen een ticket voor een geweldig concert, maar ook voor een onvergetelijk avondvullend samenzijn.

Over tickets gesproken; wil jij volgend jaar (weer) naar Veldhoven? Já! Tickets -18 december 2016, kerstconcert.


Jingle Bell Rock werd afgesloten met; 
Santa claus is coming to town.. Ja, hij is onderweg; bijná kerst - the most wonderful time of the year. Wij zijn in ieder geval al ontzettend in de stemming na deze concerten.

BoukeL8 wenst iedereen die Bouke een warm hart toedraagt een knallend, muzikaal, stralend 2016.

Opdat jullie nog maar veel mogen genieten van Bouke en dat hij op zijn beurt onvergetelijke dingen beleeft het komende jaar, in alle gezondheid en geluk. Cheers to the music!

 

Wat 2016 sowieso brengt;

Bouke in Concert, Emmen 20 februari

Bouke rocks Elvis, Oss 26 maart
Mama Likes The Roses, Veldhoven 8 mei

Video's Jingle Bell Rock; afspeellijst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.