Christmas with Elvis, 2014 / 1&2

Op 12 en 14 december vonden de eerste 2 Kerstconcerten uit de reeks van 4 plaats. Bouke en ElvisMatters reisden af naar Bredene (België) en er werd een concert in Bouke's hometown Emmen gegeven.

Natuurlijk verwacht je een kwalitatief hoogstandje, zoals eigenlijk altijd het geval is. Maar telkens als je denkt dat het niet beter kan, kan het toch. Wow! Dit Christmas with Elvis concert zit waanzinnig in elkaar. Goed gekozen songs die op een geweldige manier achter elkaar gezet zijn. Bovendien waren Bouke en ElvisMatters band heerlijk op dreef. De formule is ieder concert hetzelfde; Bouke, ElvisMatters band, backing vocals, danseressen, strijkers en een top setlist.
Toch waren het 2 verschillende concerten. Het publiek (Bredene voornamelijk Elvis fans en Emmen vooral Bouke fans), de locatie, avond/middag. Maar beiden schitterend!

Het concert in Bredene ging van start met een 'hartelijk welkom' van Peter Verbruggen. Hij liet dit moment niet voorbij gaan zonder te vertellen over 'The Winner Takes It All'. Ook werd er nog even teruggeblikt op 'Waar is Elvis?'

 

'Christmas (baby please come home)' is dit jaar het openingsnummer. Een swingende start van ruim 2 uur volop genieten.

Vele Kerstklassiekers worden gebracht, maar ook eigen songs van Bouke, waaronder zijn nieuwe single 'For Always', die overigens érg goed ontvangen wordt.

Het publiek genoot zichtbaar van songs als (willekeurige volgorde - dus niet die van de briljante setlist!); 'Jingle Bell Rock', 'Merry Christmas Baby', 'I Believe', 'So High', 'Wearin' that loved on look', 'The Wonder of You', 'How Great Thou Art', 'Driving home for Christmas', 'Rockin' around the Christmas tree', 'I'll be home for Christmas (akoestisch)', 'I Cry (akoestisch)', 'Feliz Navidad', 'Merry Christmas Everyone', 'A love worth waiting for', 'Always on my mind', 'Can't help falling in love', 'Winter Wonderland', 'If I get home on Christmas day', 'If every day was like Christmas', 'Blue Christmas', 'Baby what you want me to do', 'In the Ghetto', 'Lonely this Christmas', 'Last Christmas', 'Silent Night', 'I got a feeling in my body', 'Santa Claus is back in town', 'Santa bring my baby back to me', 'To Where You Are', 'Bells will be ringing (ofwel 'Please come home for Christmas'), 'A thing called love', 'Santa Claus is coming to town', 'I will follow him', 'Elvis Medley' en 'Suspicious Minds'.

De afsluiter van de show is 'If I Can Dream'.

 

''Wie heeft er meer dan 100 km gereden?'' Natuurlijk gaan er heel wat vingers de lucht in, wanneer het concert in Bredene (kust van België) plaatsvindt. Op de vraag ''Wie is er eenzaam deze Kerst?'' kreeg Bouke een nogal enthousiaste reactie, waarna hij speciaal voor deze vrouw 'Lonely this Christmas' zong en het publiek in dook.

Dit deed Bouke ook bij 1 van de nieuwe liedjes; 'Feliz Navidad'. Enkele bezoekers mochten zelfs een riedeltje meezingen in de microfoon.

 

Bouke & ElvisMatters band speelden op de vloer. Er was geen podium. Na een tijdje, toen langzaamaan het einde van het concert naderde, werd het enthousiasme zo groot dat een vrouwtje naar beneden kwam rennen en van de vloer een dansvloer maakte. Hierna volgden er meer mensen die voor de tribune stonden te swingen.

 

Luid gejoel & geklap, staande ovaties en positieve reacties van mensen met blije gezichten. In Bredene waren zelfs een aantal mensen aanwezig die nog nooit van Bouke gehoord hadden. Op hen heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Dit was omgekeerd ook het geval; aan het eind sprak hij de woorden; ''Dit komt recht uit mijn hart. Jullie zijn het beste publiek ooit!'' (haha, ok, er zit een kern van waarheid in deze woorden.)

Bij de ElvisMatters stand kon het publiek voorafgaand, in de pauze en naderhand allerlei merchandise kopen. Voor het eerst ook de fysieke single van Bouke; 'For Always'. Deze werd na het wervelende concert door Bouke gesigneerd. Hij nam alle tijd voor foto's, handtekeningen en babbeltjes.

Het was lang érg gezellig. Toen de laatste aanwezigen op het punt stonden te gaan en zij de jassen inmiddels al aanhadden, konden deze weer net zo uit.
Funny fact; het leek alsof ElvisMatters het hotel had afgeboekt, want het zat vol met crew en publiek. Bij het ontbijt was het concert dan ook het gesprek van de ochtend.

 

In Emmen werd het nog eens met dezelfde power en gedrevenheid over gedaan. Wederom een fantastisch concert. Alles werd uit de kast getrokken voor het vermaak van honderden enthousiaste mensen.

Bouke sprak wederom de woorden; ''Diep vanuit mijn hart; jullie zijn het beste publiek ooit..'' En net toen de gedachten opdoken; -dat zei hij vrijdag ook, ha ha ha- vervolgde hij; ''.. het is niet zo dat ik dit vrijdag niet gezegd heb, maar ik meen het wel!''

 

Het publiek in Emmen was minstens zo tevreden als dat in Bredene. Een échte Kerstsfeer. Samenhang. Gezelligheid. Warmte. Bouke kwam naderhand weer zijn single signeren en er werden foto's gemaakt. 
Diep respect; Een lange reis, alles geven in een concert, nababbelen, weer een lange reis, 2 reguliere optredens tussendoor, weer alles geven in een concert en wéér nababbelen. Een échte artiest op alle fronten. Dit geldt overigens ook voor de hele ElvisMatters crew! Chapeau!

 

Dankzij Bouke & ElvisMatters band is er zowaar meer Kerst voor de Kerst, dan tijdens de Kerst.

Met nog 2 Kerstconcerten in het vooruitzicht is dit toch wel 'the most wonderful time of the year'.

Speciale dank gaat uit naar Bouke, ElvisMatters band en iedereen die meewerkt aan deze geweldige show.


Meer filmpjes zijn te vinden op het welbekende youtube-kanaal; Congenious1.
Ook kun je ze achter elkaar afspelen via de playlist.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.