Home » Nieuws » Elvis

Elvis

Gepubliceerd op 13 januari 2015 12:40

En de feestjes..

Elvis zou 80 geworden zijn (8 januari) en dat moest gevierd worden. Op naar Mol. Ja, dat ligt in België. Ondertussen zowaar mijn 2e land. Belgen zijn leuk, maar dat terzijde. Elvis 80, met Bouke & ElvisMatters band. Wát hebben zij weer een fantastische show neergezet! Een uitgebreid verslag is te lezen op www.boukeL8.nl. Voor een ieder die het (nog) niet weet, 1 van mijn (vele) vrije tijd bestedingen. Met groot enthousiasme, eigen creativiteit en vooral veel liefde. Bouke mocht overigens voor de tweede keer op een gitaar van Elvis spelen. Hoe eervol is dat? Ik ben trots! Afspeellijst.

Bouke4-1.jpg

Even terug in de tijd; toen hij, Bouke dus, zijn eerste televisieprogramma 'Waar is Elvis?' won (2x een tv-show winnen is UNIEK), mocht hij zingen in Carré, na afloop van de feelgood musical All Shook Up - Love Me Tender. Deze heerlijke musical werd aan elkaar gezongen met liedjes van Elvis, in het Nederlands vertaald door Jan Rot. Ik was enthousiast. Heel enthousiast. Later dacht ik dat ik deze liedjes nooit meer live zou horen. Maar niets is minder waar..

Ik las over 'De King & Wij'. Georganiseerd door Jan Rot. Een feestje, ook ter ere van Elvis' 80e verjaardag, dat plaatsvond in Carré.
En wat hebben we een fijne avond gehad! Diverse artiesten vertolkten de liedjes uit All Shook Up, maar ook andere liedjes van Elvis die speciaal vertaald waren. Mooi.
Rene van Kooten (die de hoofdrol vertolkte in All Shook Up) bracht zijn 'Bajesrock' (Jailhouse Rock) & 'Primitief Verliefd' (The Power of My Love). Charly Luske klonk erg lekker met 'Keeshond' (Hound Dog) en begon zelfs spontaan in het Engels. Ik snap dat wel. De songs van Elvis zijn zó tijdloos. Als je een deuntje hoort, zing je ze. Ron Brandsteder kwam ten tonele met 'Halsoverkop op jou' (Can't help falling in love), waarvan ik de vertaling werkelijk waanzinnig vind. Jan zong zelf een aantal nummers en ook de Rotjes deden mee. Aandoenlijk. Angela Groothuizen zong een mooi 'In 't Getto' (In the Ghetto) & Erwin Nijhoff schitterde met 'Dan heb je mij' (There's Always Me). En zo waren er veel meer artiesten en liedjes. Filmpjes zijn te vinden in de speciale afspeellijst.
Dank aan de vele mensen die ze ondertussen al massaal gedeeld hebben. Vind ik erg leuk! 


Door Bouke ben ik Elvis' muziek gaan waarderen en beleef ik deze onvergetelijke dingen. Ik ben blij. Niet alleen de muziek van Elvis blijft leven, maar het brengt ook mensen samen. Ik vind dat bijzonder.

Geplaatst door Congeniality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Rot
4 jaar geleden

Leuk, die 'illegale' filmpjes. Was heerlijke avond. En ik zal ook 's naar Bouke gaan kijken. Dank en groet!