Home » Muziek » Can I Stay With You

Can I Stay With You

Gepubliceerd op 16 januari 2016 om 15:55

Jes you can..

Iedereen heeft het inmiddels al wel gezien; Waylon verrast Claudia de Breij met een Engelstalige Country versie van 'Mag ik dan bij jou'.
Gedurfd, we weten allemaal hoe Jeroen van der Boom's versie ontvangen werd. Maar o' wat ben ik blij dat hij dit gokje gewaagd heeft!
Ik ben een echte liefhebber van Country muziek. Één van mijn grote helden, Blake Shelton, is een heerlijk voorbeeld van iemand die deze muziek op een fenomenale manier laat leven.
In Nederland komt men niet bijzonder veel uit voor deze stijl en dus vond ik Ilse en Waylon een fijne verademing met The Common Linnets. Helaas liep dit minder goed af. Althans, voor die combinatie.
Nu dan; Can I Stay With You. Ik zeg; direct opnemen! Véél beter dan het origineel (sorry Claudia)! Ik kreeg er een dikke laag kippenvel van en het ontroerde écht! Plus die genietbare Country klanken. Jes, dit was een goede zet!
Je mag best een liedje coveren (uitzonderingen; liedjes die je niet aan mag raken), mits dit het liedje goed doet. Waylon doet dit. Punt.

Voorbeelden van coveren dat naar mijn mening de plank volledig misslaat? 
Wesley Klein; Unchained Melody - Droom met mij  | Omdat ik zo van je hou
Stef Ekkel; Waarheen, waarvoor
Eigenlijk dus het; van pareltjes een feestnummer maken. Fout. Echt fout. Vind ik. Niet doen. Gewoon niet doen.

Het liedje van Waylon, dat allicht een single wordt (ik stem voor), mag wat mij betreft keihard in het rijtje van; beter dan het origineel. Jes!

Beluister 'm hier.

claudia_waylon_0.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hermien
3 jaar geleden

Persoonlijk blijf ik het origineel het mooist vinden..zo klein en puur gezongen,maar Waylon..WOW :-D!