Home » Muziek » Yoeri (L'Abée)

Yoeri (L'Abée)

Gepubliceerd op 15 juli 2015 om 17:28

..jou vergeet ik van m'n leven nie(t)..

Hoezéé hoezéé, met Yoeri L'Abée. Geloof me, er zijn vele varianten voorbij gekomen op twitter.
Yoeri dus. Hem leerde ik kennen via Mike & Colin, feitelijk indirect via Bouke. Gezellig!
Het was in Varsseveld, bij Sterren on Tour, waar ik hem voor het eerst zag. Nog niet eens zo heel erg lang geleden - al lijkt dat wel zo. *Gniffel*
Toen hij 'Melanie' liet horen was ik verkocht. Ik heb nu eenmaal een grote liefde voor Country. Van alle artiesten op het podium die dag, vond ik hem (naast Colin) de tofste. Dan moet ik er wel aan toevoegen dat Mike van de trap gevallen was en Colin het in zijn eentje moest doen - iets wat hij trouwens zeer verdienstelijk deed.
Ik weet nog goed dat ik, nadat Wesley Klein mijn zuurstok bijna had opgegeten, naar de parkeerplaats liep en Yoeri & zijn vader daar hun auto ook hadden staan. Dus wandelden we samen. En zo geschiedde. Een klik. Nu komt ie nooit meer van me af. Denk ik. Ha ha!
Toen hij zijn talent en destijds nieuwste single toonde op de huishoudbeurs (in februari dit jaar) was ik aanwezig om dit vast te leggen. Is weer eens wat anders, via stille weggetjes verdwalend richting het podium lopen. Samen hebben we ons overigens verwonderd over een groepje fans van 'Zomaer'.

Yoeri maakt gezellige muziek en ís vooral een gezelligerd. Werkt altijd. Ik kijk meestal van een afstandje toe hoe hij bezig is met zijn fans. En dat is leuk! Inmiddels zowaar meubilair van Sterren on Tour; het is zeldzaam een feestje van deze organisatie te bezoeken zónder hem in de line-up. Tof! (Kennelijk lukt dit alleen wanneer Bouke aanwezig is. *Zucht*.)
Enkele songs van Yoeri; 'Het leven lacht mij toe' (nieuwe single), 'Keer op Keer', 'Melanie', 'Toen ik jou zag'.
Ik kan, of eigenlijk niet echt (ik mis wel wat kennis), nog meer gaan schrijven over zijn muziekcarriere, maar het is misschien handiger om op het onderstaande plaatje te klikken - dan belandt je vanzelf op zijn site. Doen hoor! Zéker als je van feestjes en Nederlandstalige muziek houdt.

Yoeri.jpg

Wat ik dan wel weer kan vertellen; 

*Yoeri is gek op witte chocolade drankjes.
*Yoeri plaatst toffe filmpjes, maar gelooft dat zelf niet. 
*Yoeri houdt niet zoveel van lezen - dus ik ga dit blog nog wat langer maken.
*Yoeri is dolgelukkig met zijn verloofde en woont samen.
*Yoeri heeft een talent ontwikkeld voor voice-berichten.
*Yoeri vindt Bouke beter dan Tom Jones.
*Yoeri zegt vaak 'haha'.
*Yoeri zet zich in voor het goede doel door jaarlijks mee te doen aan een fotoshoot voor de clini-clowns.
*Yoeri verkoos 'Maya de bij' boven zichzelf toen ik vroeg of ik over hem of wespen zou moeten schrijven. Dit las ik echter toen ik al over de helft van dit verhaal was.
*Yoeri droomt van een optreden op het Mega Piraten Festijn. Ik zeg; toevoegen aan die line-up! (Niet dat ik zelf ooit nog zo'n biergooi en ongewenste-kontmassages-feest bezoek.)
En verder? *Yoeri is een goede artiest, maar hiernaast ook een fijne persoonlijkheid. Lief en vooral hilarisch!

Video 'Melanie'


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.