Home » Mijn beestjes » High Five, Zit, wandelen met tuigje + bezig met..

High Five, Zit, wandelen met tuigje + bezig met..

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 11:10

HIGH FIVE!
Dit kan Owen al een weekje. Wanneer ik mijn hand de lucht in steek en HIGH FIVE zeg, krijg k direct een High Five van hem. Dit doen we tijdens het trainen, maar ook voordat ie wat lekkers te eten krijgt.

Hoe leer je het aan? Ik heb een target stick met een clicker. Eerst heb ik Owen geleerd dat hij een beloning krijgt, nadat er een click gegeven wordt. Én dat de targetstick bepaalt waar hij heen moet. Zodra Owen precies doet wat ik wil, krijgt hij een click gevolgd door een snoepje. Door de targetstick op mijn platte opgestoken hand te zetten, leerde ik Owen met zijn pootje mijn hand aan te tikken. Na een paar keren liet ik de targetstick weg en gaf hem een click wanneer hij zijn pootje tegen mijn hand zette. Voila!
Het is trouwens wel handig als je kat volledige aandacht voor je heeft en duidelijk gefocust is op trainen, anders werkt het niet.

ZIT
Dit kan Owen al een tijdje. Het is heel simpel aan te leren. Je houdt een snoepje boven het hoofd van je kat en zegt ''zit'' (ik zeg 'mooi zit'). Wanneer je het snoepje boven zijn hoofd een beetje naar achteren beweegt, zul je zien dat hij gaat zitten. Gaat ie zitten? Dan krijgt ie een click, gevolgd door het snoepje. Op dit moment kan ik Owen laten zitten, zonder dat hierna een snoepbeloning volgt. Een hoog ''goedzó!'' is ook een beloning.

WANDELEN MET TUIGJE
Omdat ik Owen niet 'los' naar buiten laat, maar hem het 'buiten zijn' niet wil onthouden, wandel ik met hem. Owen ontdekt graag, dus eigenlijk ging het meteen goed. Samen met Balto wandelt hij zelfs in rap tempo door. 
Van de 2e wandeling met Balto samen heb ik een leuke video gemaakt, deze voeg ik snel bij deze blog.

BEZIG MET..
Owen kan hier en daar verschillende dingetjes die ik van hem gevraagd heb. Deze trucjes/kunstjes moeten nog geperfectioneerd worden, máár hij doet het fantastisch !
*Owen kan al op commando op de poef en van de poef af springen.
*Owen kan op mijn opgetrokken benen springen terwijl ik op m'n rug lig.
*Owen kan door een hoepel heen lopen, via de hoepel op de poef springen én door de hoepel weer op de grond springen.
*Owen kan onder mijn benen door en om m'n benen heen lopen.
*Owen heeft kennisgemaakt met een kleine skateboard. Hier is hij ook al op gaan staan & zitten en heeft 'm in beweging gebracht.
*Owen kan op 2 pootjes gaan staan. Ik wil hem nog leren langer te blijven staan.
*Iets grappigs dat te maken heeft met onze muzikale voorkeur !

*Zwaaien; dit is al in progress. :)


Reactie plaatsen

Reacties

joanetta
5 maanden geleden

Wat geweldig dat jij Owen dat leert, en hij het ook leuk vind