Home » Films » Final Destination

Final Destination

Gepubliceerd op 14 juli 2014 om 17:38

De reeks..

Ik geloof in het positieve van Destiny, maar je hebt ook films waarin destination minder tof is. De reeks 'Final Destination'.
Deze ben ik van het weekend weer eens gaan kijken. Dat wil zeggen 2,3 en 4 (1 sloeg ik even over - heeft geen logische reden). Ik mis uit deze reeks alleen deel 5 en die is gewoon nergens te vinden op internet (of je moet uren/dagen willen wachten op een download). Dus besloot ik; dan ook maar meteen origineel op dvd. Huh? Alleen Blurays? En deze kosten boven de 22 euro? Toen kwam ik bij de Blokker terecht. Aldaar is ie te bestellen op bluray + dvd voor maar 5 euro. Werkelijk, ongelooflijk! Maar dat terzijde..

De reeks dus; In iedere film krijgt de hoofdrolspeler een visioen waarin een groot ongeluk gebeurt, waarbij veel mensen om het leven komen (een vliegtuigramp, een kettingbotsing, een rollercoaster-ramp, een crash op het racecircuit en een brug die breekt). Een paar minuten na het visioen en een hysterische waarschuwing van deze persoon verder (waardoor er een aantal mensen ontsnappen aan dit noodlot), gebeurt datgene echt. De overlevenden zijn ontsnapt aan het design van de dood. De lijst. Dit betekent dat zij om de beurt alsnog ten prooi vallen en doodgaan door rare, bizarre ongelukken. Op dezelfde volgorde waarop ze eigenlijk zouden moeten gaan tijdens de visioenen.

Ik vind het heerlijke televisie. Iedere film heeft op de 1 of andere manier met elkaar te maken. Vooral de link van het laatste deel met de 1e film is geniaal bedacht. Cirkeltje rond, zal ik maar zeggen. De ongelukken zijn zo bizar dat ze leuk zijn om te zien. Vind ik. Niet echt grote horror, maar wel een beetje 'growse'. In iedere film heb je de knappe hoofdrolspelers en de standaard bijrollen. Een vertrouwd concept. Ook zit er in elke film een klein dwaalspoor, waardoor iets net anders verloopt dan je verwacht. Nou'ja, dan de figuren in de film verwachten.

Een middagje niets te doen en je kunt tegen bloed? Ik zeg; deze reeks kijken!

 

Geplaatst door Congeniality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.