Home » Films » Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Gepubliceerd op 9 oktober 2013 om 14:52

Omdat ik drastisch inhaalwerk te verrichten heb, ga ik in dit blog niet 1, maar meer films behandelen..

De titel zegt het al. Nicholas Sparks. Een succesvol schrijver. Een aantal van zijn boeken zijn verfilmd. Bijná al deze films heb ik in mijn bezit. Er ontbreken er nog 2 (Message in a Bottle & Nights in Rodanthe - maar ik vind Richard Gere niet zo leuk!). Die zullen gauw aan de collectie worden toegevoegd. Boekverfilmingen van Nicholas Sparks zijn;

  • The Notebook (door het succes van deze film, werden er meer boeken verfilmd)
  • A Walk to Remember (mijn favoriet)
  • Message in a Bottle
  • Nights in Rodanthe
  • Dear John
  • The Lucky One
  • The Last Song
  • Safe Haven (de nieuwste) 

 

The Notebook is en blijft natuurlijk een grote hit! Het verhaal van Allie & Noah, die een zomer vol hartstocht en passie beleven en elkaar dan door allerlei omstandigheden uit het oog verliezen. Gelukkig is het lot hun goed gezind. Het verhaal wordt verteld door een oude Noah, die met de notities van 'hun' verhaal de herinnering iedere keer weer probeert op te roepen bij Allie, aangezien zij 'vergeet'. Een klassiekertje!

 

A Walk to Remember = mijn favoriet! Een jongeman Landon, die door de liefde voor Jamie zodanig verandert dat hij een compleet nieuw mens wordt en ook in zichzelf gaat geloven. Waar we hem op het begin een vervelende jongen zien zijn, ontpopt hij tot een jongeman die alles over heeft voor Jamie die leukemie heeft en niet meer zat te wachten op 'liefde'. Hij verwezenlijkt de wensen van Jamie voordat zij komt te overlijden aan de leukemie. 

 

Message in a Bottle; het verhaal van het vinden van een liefdesbrief in een fles en daar zo nieuwsgierig van worden dat je op zoek gaat naar de afzender. In deze film Kevin Costner die de rol van weduwnaar op een verbluffende manier op zich neemt. Hij ontmoet de vrouw die naar hem op zoek is gegaan, nietwetende dat zij de brief (en ondertussen al meerdere brieven van zijn hand) gevonden heeft. 

 

Dear John; John en Savannah worden verliefd tijdens zijn verlof uit het leger. Wanneer hij terug moet, besluiten zij elkaar brieven te schrijven. Natuurlijk volgen er diverse opstakels! Ook weer een heerlijk soetzappig filmpje, zoals een boekverfilming van Nicholas Sparks dat betaamt!

 

The Lucky One; Zac Efron! Na zijn rollen in de High School Musical films heeft hij met 'Charlie st. Cloud' bewezen serieuze rollen aan te kunnen. In die film maakte hij veel indruk. Maar dat terzijde. In The Lucky One doet ie dit gewoon weer. Hij (Logan) dankt zijn leven aan het vinden van een foto van een vrouw en na de oorlog besluit hij haar op te zoeken. Natuurlijk bloeit er een grote liefde op tussen de 2.

 

 

The Last Song; Toen Miley Cyrus nog enigszins 'normaal' was. Ronnie's ouders zijn gescheiden en zij wordt samen met haar broertje gedwongen de zomer bij haar vader te zijn. Hier vindt zij op meerdere manieren liefde en ontdekt ze goed bewaarde geheimen. Een indrukwekkende film, vind ik. Kleine bijzondere momenten volgen elkaar op en er wordt (net als in de andere films) mooi geacteerd.

 

Safe Haven, de meest recente boekverfilming van Nicholas Sparks. En wat een praaltje weer! In deze film schitteren Josh Duhamel & Julianne Hough van het scherm. Katie vlucht uit een slechte relatie (waarin zij mishandeld wordt) naar het kleine vissersdorpje Soutporth. Hier probeert ze, ondanks haar verleden een nieuw leven op te bouwen. Ze wordt verliefd op weduwnaar Alex die 2 kinderen heeft. 

 

Stuk voor stuk praaltjes. Vooral voor de vrouwen, uiteraard. Ik kan echt genieten van deze films en vind het dan ook ware aanradertjes ! 

Geplaatst door Congeniality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.