Home » Films » Fairytales

Fairytales

Gepubliceerd op 14 juli 2015 om 18:31

Once upon a time..

Ik houd van films. Ik houd van sprookjes. Zoet, lief, hartverwarmend. 
Deze sprookjes moet je zien, voor een happily ever after.


'Fairytales tell, as their labels imply, stories of magic, of creatures that fly.

With giants and dragons and ogers and elves, and inanimate objects that speak for themselves. There's romance and danger and plotting of schemes.
There's good guys and bad guys and some guys in between.
A fairytale also reveals some sort of truth, the perils of choices we face in our youth.' (reader Ella Enchanted)


Ella Enchanted
dus. 1 van mijn favorieten, sowieso! De in mijn ogen meest charmante acteur ooit, Hugh Dancy, speelt Prince Charmont, da's al een heerlijkheid. Ook Anna Hathaway, die de titelrol vertolkt vind ik een geweldige actrice.

In deze film wordt Ella betoverd door haar 'fairy godmother'. De betovering is geen aangename; vanaf dat moment doet ze alles wat haar opgedragen wordt. Na enkele rampzalige situaties, voortgekomen uit haar 'spell' (en 2 stiefzusjes die dit tegen haar gebruiken), besluit Ella Lucinda (de fee) op te zoeken. Ze ontmoet Prince Charmont en reist samen met hem en een elf (die graag advocaat wil worden) het land door. Lukt het haar om de betovering te verbreken?

Meteen kijken!! Zó leuk!

Ella-Enchanted-ella-enchanted-4402341-960-576.jpg

 

Penelope
Ook eentje waar ik DOL op ben. Met een heerlijke James McAvoy! Sexy! Echt wel.
'I like the way I am!'

Penelope wordt door een betovering geboren met een varkensneus. Om de betovering te verbreken moet ze trouwen met 'one of her own kind', iemand met blauw bloed. Haar ouders laten gegadigden komen, maar deze rennen allemaal weg wanneer ze haar zien. Een sensatiezoeker huurt Johnny (James McAvoy) in om te doen alsof hij van blauw bloed is, zodat hij een mooi verhaal op kan leveren. Johnny wordt echter verliefd op Penelope.

Penelope.jpg

 

Enchanted

Een tekenfilmprinses wordt door haar boze stiefmoeder in een put geduwd en belandt in de 'echte' wereld. Terwijl haar 'prins' naar haar op zoek is, leert ze een man en zijn dochter kennen. Zij ontdekt emoties die ze tot dan toe nog niet kende en hij leert wat 'true love' betekent.

Grappig, vlot, luchtig, lief en heel muzikaal! En ook in dit sprookje aangename acteurs. Patrick Dempsey, Amy Adams, Susan Sarandon en James Marsden.

enchanted.jpg

 

The Prince & Me
Na de eerste film volgde een hele reeks. Ik vind alleen de eerste noemenswaardig. Dit komt o.a. door het feit dat Julia Stiles, de hoofdrolspeelster, die wat mij betreft de film maakt, niet tekende voor sequels. Zij was trouwens niet de enige, want iedereen, behalve Luke Mably (prins Edvard), hield het voor gezien na deze film.

Prins Edvard uit Noorwegen gaat naar Amerika om zijn leven te ontvluchten. Hij besluit te doen alsof hij een 'gewone' student is en ontmoet Paige, een serieuze studente die graag arts wil worden. Ze wil eerst niets van hem weten. Wanneer hij haar helpt met 'poëzie' ziet ze een heel andere kant van hem. De vonk springt over, maar dan ontdekt Paige dat Eddie eigenlijk prins Edvard is..

1677-the-prince-me-f.jpg

 

Ever After

Een serieuze verfilming van Cinderella met Drew Barrymore. Vooral mooi en meeslepend. 
Met een klassiek 'happily ever after'.

Daniëlle wordt na het overlijden van haar lieve vader door haar stiefmoeder en stiefzusjes gebruikt als hulpje. Ze is erg ongelukkig tot ze prins Henry leert kennen. Hij weet niet dat zij een 'dienstmeid' is (omdat zij zich voordoet als barones) en wordt verliefd op haar. Maar hoe reageert hij als hij achter de waarheid komt?

Everafter.jpg

 

Stardust

Fijn, gewoon fijn! Typisch sprookje met vele elementen. Ik heb 'm al ontzettend vaak gekeken. 
'Do we gaze at the stars because we are human or ar we human because we gaze at the stars?'

Tristan is een verliefde jongeman die voor zijn Victoria op zoek gaat naar een ster. Zij belooft met hem te trouwen als hij haar die ster brengt. Hij ontdekt Yvaine. Zij blijkt dé ster te zijn en leidt hem naar een magische wereld. Ze worden achterna gezeten door een gemene heks en een stel prinsen die allen op Yvaine azen om hun eigen redenen. Gaandeweg worden Tristan en Yvaine verliefd.

Stardust.jpg

 

Edward Scissorhands
Johnny Depp is de man van de vele typetjes. 1 van mijn favorieten is Edward Scissorhands. Een waanzinnig magische film mét een prachtige soundtrack. Tijdloos. Geregisseerd door Tim Burton, waarmee Johnny Depp vaker heeft samengewerkt.

Edward Scissorhands is gemaakt door een uitvinder. Deze uitvinder is echter doodgegaan nog voordat hij Edward af kon maken. Edward heeft scharen in plaats van armen. Op een dag ontdekt een vrouw hem in zijn landhuis en neemt hem mee naar haar huis. Hij weet zich snel aan te passen, maar wordt gebruikt door een stel vervelende jongens die proberen te stoken tussen hem en de dochter van de vrouw.

edward_scissorhands_02_by_anelia_k-d620kwe-1.jpg

 


Ellis in Glamourland                                             
Een Nederlands pareltje met Linda de Mol en Chris Tates.
Telkens als ik Linda op televisie zie, krijg ik zin om deze film te kijken. En nu ook weer, tijdens het schrijven. Gewoon een heerlijk sprookje in de moderne tijd.

Ellis is een gescheiden schoonmaakster die in haar eentje voor haar zoontje zorgt. Wanneer een hoe-trouw-ik-een-miljonair-goeroe haar een gratis cursus aanbiedt, belandt ze in een wereld van glamour. Al snel heeft een miljonair interesse in haar. Kiest Ellis voor geld of liefde? 

ELLISinGlamourland1.jpg

 

Na het schrijven van dit blog heb ik ineens weer zoveel zin in een sprookje! Maar welke zal het worden? Of ga ik toch voor 'Source Code' die over 20 minuten op televisie is?

Er zijn nog veel meer sprookjes.. Dit betekent een vervolg met o.a.;

*The Princess Diaries (Anna Hathaway)
*The Princess Bride   (Cary Elwes)
*A Cinderella Story   (Hilary Duff & Chad Michael Murray)
*Another Cinderella Story (Selena Gomez & Andrew Seeley)
*A Cinderella Story Once Upon A Song (Lucy Hale & Freddie Stroma)
*Elle; A Modern Cinderella Tale (Sterling Knight)
*Cinderella 
*Legend (Tom Cruise)
*Assepoester; een modern sprookje
*Alice in Wonderland (Johnny Depp)
*Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.