Home » Films » Romantische komedies 1.0

Romantische komedies 1.0

Gepubliceerd op 24 juni 2015 om 17:15

-What's your number?-
-13 going on 13-
-27 Dresses-
-Blast from the Past-
-Blended-

Ik ben dol op romantische komedies en heb er dan ook heel veel in mijn dvdcollectie. Te veel misschien. Maar ik verzamel nu eenmaal.

Een eerste reeks aan toffe romantische komedies die zéker het kijken waard zijn;


*What's your number?
In deze film gaat Ally (Anna Faris) op zoek naar haar 19 exen, omdat ze het magische aantal van 20 verschillende vriendjes heeft bereikt. Is één van hen misschien toch de ware? Ze krijgt hulp van haar knappe buurman Colin (Chris Evans). Hun zoektocht brengt de twee dichter bij elkaar. 

Ik vind deze écht heel erg leuk. Chris doet het natuurlijk altijd goed, net als Anna trouwens. Samen sparkelen ze in deze heerlijke romkom. Een vlotte, luchtige film.

Whatyoursnumber-1.jpg


*13 going on 30
Jennifer Garner en Mark Ruffalo. Ook érg leuk!
Jenna is een 13jarig meisje dat graag populair wil zijn. Op haar verjaardag krijgt ze van haar beste vriend Matt een Jenna-huis met toverpoeder. Wanneer ze zichzelf verdrietig in de kast heeft opgesloten, wenst ze dat ze thirty en flirty is. Haar wens gaat in vervulling. Ze wordt wakker als 30jarige, maar met het brein van de 13jarige Jenna. Ze gaat op zoek naar Matt en ontdekt dat populair zijn helemaal niet zo belangrijk is.

Heb ik, net als bovengenoemde film, al best vaak gezien. Zo eentje waar je telkens weer om kunt lachen. Een heerlijk setje om naar te kijken en ontzettend schattige scenes.
Michael Jacksons 'Thriller' speelt een prominente rol in deze 'zoete' film.

13goingon30.jpg*27 Dresses
Jane is 27 keer bruidsmeisje geweest en wacht op het moment dat ze zelf voor het altaar staat. Ze is heimelijk verliefd op haar baas, maar hij staat op het punt te gaan trouwen met haar zus.
Dan leert ze Kevin kennen, een journalist die ze eerst maar irritant vindt, nietwetend dat juist hij de columns over bruiloften schrijft die zij zó graag leest.

Ik kijk heel graag naar James Marsden en Katherine Heigl, allebei fijne acteurs. Zij brengen deze film op een uiterst vrolijke manier. Heerlijk voorspelbaar, precies zoals het een romantische komedie betaamt.

27dresses.jpg


*Blast from the past
Alicia Silverstone, ook al zo'n heerlijke actrice. Je kent haar natúúrlijk van 'Clueless'. Brendan Fraser is haar aantrekkelijke tegenspeler in deze hilarische film.

Adam is een 35-jarige man die al zijn hele leven in een atoomkelder leeft. Zijn ouders hebben zich hierin verstopt, ze dachten dat er een atoombom gevallen was. Omdat hij in de kelder is opgegroeid heeft hij niets meegekregen van het leven 'buiten'. Wanneer hij voor het eerst naar buiten gaat om boodschappen te doen, ontmoet hij Eve. Zij leert hem alles over het leven in het 'nu' en wordt langzaam maar zeker verliefd op Adam.


Ik moet altijd zó vreselijk lachen om deze film. De vele ongemakkelijke en rare situaties die elkaar opvolgen, de knulligheid én het feit dat een zwerver denkt dat Adam 'God' is. Je kunt me opvegen! Daarbij nog de fijne chemie tussen Alicia en Brendan. Fijn, fijn, fijn! Als je écht wil lachen, dan moet je deze zéker eens kijken.

Blastfromthepast.jpg*Blended
Een vrij recente film met klassiek setje Adam Sandler en Drew Barrymore. Iedere 10 jaar een zoete romantische komedie. Ooit begonnen met 'The Wedding Singer', gevolgd door '50 First Dates' en nu 'Blended'.

Jim (een weduwnaar en vader van 3 dochters) gaat op date met Lauren (een gescheiden vrouw en moeder van 2 zoons). Hun eerste ontmoeting is vreselijk, waarna ze elkaar blijven beledigen. Wanneer ze per ongeluk op een gezamenlijke vakantie naar Afrika belanden, 'blenden' zij en lijkt het bijna een echt gezin. Bijná..

Een pareltje, écht wel! Zó ontzettend leuk! De film duurt best lang (bijna 2 uur), maar verveelt nooit. Grappige situaties, het ontstaan van een familiaire band, liefde en geestige bijrollen. Je gaat van dit 'gezin' houden. Dat is waarschijnlijk ook de kracht van Adam en Drew samen. Het hoort zo.

Blended.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.