Elvis 80, De Grote Show

Afgelopen donderdag, 8 januari, zou Elvis 80 jaar geworden zijn. Dit moest gevierd worden. En hoe?
Een bomvolle zaal met Elvis fans, de beste zanger om Elvis waanzinnig te vertolken, een geweldige band (met gitarist Tony Smith die speciaal uit Engeland overgekomen was & een nieuw orkest o.l.v. Alex) en een setlist bestaande uit de mooiste klassiekers van Elvis; een succesformule.

Wat een fantastische avond hebben we beleefd in Mol. Een ware celebration sfeer. 
Er mag gesproken worden over een érg 'happy' concert, met een aantal bijzondere momenten. Zo speelde Bouke voor de tweede keer op een gitaar van Elvis (dit deed hij in 2012 al in het Elvis museum te Dusseldorf; Playing on Elvis' guitar ). Een grote eer. De gitaar is door Elvis aan John Wilkinson geschonken; de gitarist van Elvis die erg onder de indruk was van Bouke. 'That's all right mama' en 'Heartbreak Hotel' werden vol enthousiasme gespeeld.

Er werd 2 keer een eerbetoon gebracht. Het eerste was voor Joe Guercio die eerder deze week, helaas, is overleden. Voor hem werd 'Bridge over troubled water' gezongen. De emotie was duidelijk voelbaar. Ook 'I'll remember you' maakte veel indruk; speciaal voor iedereen die er niet meer is en voor de mensen rondom Elvis, (welke nu steeds meer wegvallen); o.a. John Wilkinson, Myrna Smith, Joe Guercio én uiteraard de King zelf. Een luid applaus klonk door zaal Rex.


Naast deze unieke momenten werden vele prachtige songs gebracht. Een vertrouwde opening met 'See See Rider', gevolgd door 'Burning Love', 'You Gave Me A Mountain', 'Jailhouse Rock', 'Don't be cruel', 'The Impossible Dream', 'Little Sister', 'What Now My Love', 'Don't cry daddy', 'I just can't help believing', 'Polk Salad Annie', 'Blue Suede Shoes', 'I got a woman', 'I can't stop loving you', 'Baby what you want me to do', 'You've lost that loving feeling', 'Never been to Spain', 'Blue Spanish Eyes', 'It's now or never', 'Moody Blue', 'Teddy Bear', 'My Boy', 'My Way', 'Johnny be Goode', 'Hurt', 'American Trilogy', 'Suspicious Minds' en de afsluiter; 'Can't help falling in love'.

Bouke dook het publiek weer in en liet mensen meezingen met 'Suspicious Minds'.

 Elvis' verjaardag werd op een waardige manier gevierd. Het plezier van Bouke en band was duidelijk zichtbaar. Gedrevenheid, enthousiasme en veel blije gezichten. Een waar samenzijn met het publiek. Het publiek dat Bouke overigens volledig in de hand had. Er was veel interactie. Samen.
Het blijft ongelooflijk, maar Bouke & ElvisMatters blijven groeien. Het wordt telkens beter, zelfs als je denkt dat dit onmogelijk is. Met recht 1 groot feest! Elvis mag trots zijn. Hem werd zoveel eer aangedaan.

                            

Foto's Ingrid Fraipont

 

Maar met het concert was de viering niet ten einde. Naderhand was iedereen te vinden in de foyer en was het nog lang heel erg gezellig. Er kwamen fototoestellen tevoorschijn en er klonk luid gelach. Een bijzonder fijne sfeer. Een compleet gevoel. Een onvergetelijke avond.

 

Met dank aan iedereen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.