Fire Down Below

Fire Down Below, dé nieuwe single van Bouke, in samenwerking met de ElvisMatters band.

Een lied met een bijzonder verhaal; een verhaal dat inmiddels al vaak verteld is.

Na de winst van The Tribute Live; Battle of the Bands, werd er veel tegen Bouke gezegd dat het de perfecte tijd was om een single uit te brengen. 
De doorbraak is daar en een betere timing is er niet.

Bouke wilde geen song opnemen die al door Elvis uitgebracht is, omdat hij niet wil proberen Elvis te overtreffen en Elvis eigenlijk niet eens te overtreffen valt.
Met Fire Down Below werd er een middenweg gevonden.. Een lied dat bedoeld was voor Elvis en nu dankzij Bouke toch uitgebracht is, op zijn eigen manier.

Elvis wilde het op zijn nieuwe album zetten en de muziek was al opgenomen. Helaas is Elvis er nooit meer aan toegekomen de vocals erop te zetten voordat hij overleed.
Bouke kreeg toestemming van Jerry Scheff, de schrijver van Fire Down Below en bassist van Elvis, om de song af te maken. 

Een prachtige manier om vanuit hier door te stromen naar het produceren van eigen muziek.
Bouke zal sowieso de liedjes van Elvis blijven brengen, maar ook zijn weg vinden gaan vinden naar weer nieuwe, eigen, muziek.
Fire Down Below is een mooie start van een nieuw hoofdstuk in Bouke´s carriere.

Een heerlijke knaller, die het live fantastisch doet. Bouke heeft Fire Down Below mogen brengen bij Vandaag Inside, BEAU, Radio Veronica en diverse optredens; The Tribute Live, Bouke rocks Elvis.. Op naar meer!

Reactie plaatsen

Reacties

Betty Mulder
3 maanden geleden

En of dit een knaller is, zeg dat wel. Ben zeer benieuwd welke liedjes hierna gaan volgen, maar dat zit wel snor.