Home » Weblog » Mijn diner

Mijn diner

Gepubliceerd op 13 oktober 2013 om 17:19

'Welke 5 gasten, al of niet levend, nodig jij uit voor jouw perfecte etentje?' Je mag iedereen kiezen wie je wil. Beroemd, dood, levend, fantasie-figuren..

Deze vraag stelt Guido Weijers aan zijn publiek in zijn nieuwe show. Een erg bijzondere vraag, vind ik. Zelf heb ik hier donders lang over na zitten denken. Niet omdat ik niet wist wie ik SOWIESO uit zou nodigen, maar wie de nummer 4 & 5 zouden gaan worden. Je moet toch érgens een keuze maken. Eigenlijk ben ik er nog steeds niet helemaal uit. Dit diner dient een hoger doel en is dus niet zomaar even voor de gezelligheid. Welke personen zouden jou kunnen inspireren, van welk persoon wil je écht meer weten, kortom; wie mag aanschuiven?

Stipt op 1 staat voor mij Jack Sparrow. Hij is mijn held! Pure liefde. Deze fraaie piraat mág niet ontbreken aan m'n tafeltje! Avontuurlijkheid. Gekkigheid. Baldadigheid. Máár stiekem toch alles met een groot hart. Ik wil luisteren naar zijn helden-verhalen, meegevoerd worden (al of niet letterlijk) over de 7 zeeën en rum drinken. Of wijn. Dát is misschien in mijn geval beter.

Iemand die ook bekend is met water, véél water, is Noach. Je-weet-wel, van de ark. Ik vind 'zijn' verhaal zo speciaal, dat ik zijn versie graag eens zou horen. Het moet moeilijk geweest zijn om niet 'alle' dieren mee te nemen, maar van iedere soort een setje. En hoe hebben zoveel dieren in die kleine ark gepast? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar. Jack en Noach kunnen onder het genot van o.a aardappels (want die staan sowieso op mijn tafel - a.k.a. aardappelmeisje) leuk ervaringen uitwisselen.

Heath Ledger staat op 3. Wat een schok heb ik beleefd toen ik hoorde dat hij op zeer jonge leeftijd overleed, nadat hij net de rol van The Joker had afgerond. Een intensieve rol die veel van hem gevraagd had. Te veel. Ik zou hem alleen al uitnodigen om hem te vertellen hoe geweldig ik zijn acteerwerk vind en hoe jammer het is dat er nooit meer pareltjes van hem verschijnen. Hij heeft me verblijd met ontzettend mooi werk en ik zal eeuwig respect voor deze man hebben. Dus een welverdiend plekje aan m'n tafeltje!

Dan nummer 4 & 5. Dit wordt moeilijk. Wie o wie? Er moet nog iets muzikaals aan tafel, toch? Blake Shelton of Michael Bublé? Dan ga ik denk ik voor Blake.. Hij komt niet even voor een concert naar Nederland, dus dan maar voor mijn etentje! Michael daarentegen komt eens in de zoveel tijd Nederland verblijden met zijn talent. Als ik Blake wil zien, moet ik naar Amerika en dat wordt vást een 10jarenplan. Blake dus.

Welk persoon, die ik inspirerend, bijzonder, leuk vind, past nu bij Jack Sparrow, Noach, Heath Ledger en Blake Shelton? O, mag er niet een extra stoeltje bij? Of 2, of 3, of 4? Ik zou zoveel personen uit willen nodigen.. Er is nu avontuurlijkheid, liefde voor dieren, acteertalent, muzikaliteit.. Humor is voor mij altijd een pre, maar wie vind ik nu onwijs grappig? Feitelijk gezien kan je natuurlijk al genoeg hilariteit met Jack Sparrow beleven, dus de 5e persoon kan ik wellicht ook uit een andere hoek halen.. Ik zou kunnen kiezen voor de medemens die ik het meest vreselijk vind, in het kader van ''heb uw vijanden lief'', maar daarvoor wil ik deze gelegenheid liever niet gebruiken. Dit moet een onvergetelijke gebeurtenis worden, met alleen maar positiviteit. Ja, ik ben er tijdens het schrijven van dit stukje nog steeds niet uit. De vraag lijkt gemakkelijk, maar als je echt na gaat denken, is ie rete-moeilijk! Ik heb ondertussen de tekst van nummer 5 al minstens 4 x verwijderd. Guido, ik dankje feestelijk voor het stellen van deze haast-niet-te-beantwoorden vraag. Er moet een vrouw bij. Een vrouw die iets betekent in mijn leven. Ook al is het niet van levensbelang. Moeder Natuur! Ja, met haar wil ik nog eens een serieus gesprek voeren. Zij is behoorlijk in de war. Er dienen afspraken gemaakt te worden. Afspraken die zorgdragen voor minder ik-ben-weer-kletsnat-momentjes, minder herfst in de lente, zomer, herfst en winter. Hogere temperaturen en dit van langere duur. En dan heb ik het NATUURlijk over het weer dat zij brengt in Nederland. Jes, ik ben eruit. Heb vaker gezegd met haar te willen praten en dit is mijn kans. Leuk stel bij elkaar!

Dan nu; triomfantelijk zeg ik; 'verstuur de uitnodigingen maar!' Jack Sparrow, Noach, Heath Ledger, Blake Shelton en Moeder Natuur. Stel je dat eens voor.

Welke 5 gasten zou jij uitnodigen en waarom? 

Geplaatst door Congeniality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.