Home » Weblog » RTL SummerNight en de feestjes!

RTL SummerNight en de feestjes!

Gepubliceerd op 7 oktober 2017 om 11:24

Net een paar dagen fris & fruitig uit Memphis, vertrok ik met Ria naar Amsterdam. Verbazingwekkend genoeg had ik nergens last van. Een jetlag was me bespaard gebleven en ik had de afgelopen dagen in een heel normaal ritme, onwijs goed, geslapen. De enige last die ik ondervond, was die van de muggenbulten.
De roes van Memphis kwam pas veel langer na de reis.. Misschien omdat ik in een happy vibe zat. En daar ken ik er nog ééntje van.

Maandag 21 augustus was Bouke te gast bij RTL SummerNight, met Beau van Erven Dorens.
Ik houd van Beau. Dit deed ik eigenlijk altijd al, zoveel leuke herinneringen aan die man.
Toen ik ooit een reeks van een talentenshow bijwoonde, wandelde hij over straat met een winkelwagen vol champagneflessen en vroeg ons gretig of we ook wat wilden drinken, hij gaf daar bij een afterparty een striptease weg (''wij willen borsthaar zien, wij willen borsthaar zien!'') én zijn enthousiasme over Bouke werd al eerder duidelijk in het programma 'The Winner Takes It All'.
Dan heb ik het niet eens over zijn presentatietalent gehad.
Het kon niet anders; deze avond zou succesvol worden, we hadden er het volste vertrouwen in.

Omdat er nog geld op mijn creditcard stond en ik van mening was dat m'n gespaarde vakantiegeld ook écht voor mijn vakantie moest dienen (zo hard m'n best voor gedaan), besloot ik een hotel te boeken, vanuit waar we feitelijk konden kruipen. Wel een goedkope deal natuurlijk, want die prijzen in Amsterdam zijn niet normaal.
We gingen vroeg op pad, zodat we lekker de hele dag in Amsterdam konden vertoeven. Een zonovergoten Amsterdam.
Na een paar winkeltjes, belandden we al vrij snel op het terras. Natuurlijk! Wijntjes en zo.
Mensen kijken en gezellig kletsen. Het was een heerlijke dag.
6-8.jpgWe hebben ons kostelijk vermaakt om de serveerster, zij was er niet helemaal bij met haar hoofd. 
Toen we na het inchecken terugkwamen op datzelfde terras - met Astrid & Wim, raakte ze nog meer in de war.
Dit deed niets af aan het verrukkelijke eten en de smakelijke wijntjes. 
Haar dromerigheid kwam me erg bekend voor, hihi.
Ondertussen waren Lia, Kees, Karin, Tiny, Jannet en Bert gearriveerd op één of andere parkeerplaats. Het bleef lang onduidelijk waar ze nu precies waren. 
Precies voor onze stoeltjes stapten zij uit de tram. Erg grappig!
De rest van de tijd brachten we ook door op het Rembrandtplein. 

    5-10.jpg 8-10.jpg
 
Beau, die een voorstukje aan het opnemen was op straat, ontketende baldadigheid bij Lia en Jannet. Lachend liepen zij achter hem langs, dwars door het beeld. 
Bouke was inmiddels aan het soundchecken met Merijn & Rolf en van Klaas hoorden we dat Beau wederom behoorlijk enthousiast was. Logisch.
Wij houden van Beau, echt.
Net als de vorige keer dat Ria en ik bij RTL Late Night waren, kregen we publiekpasjes en moesten we door een poort.
Iedereen werd standaard naar een plekje achter de stoel van Beau verwezen, ik kwam echter op het idee om te vragen of ik fijn aan een tafeltje met krukjes mocht zitten, net naast het podiumgedeelte.
De jongeman dacht dat ik dit perse wilde vanwege het optreden. Ik heb 'm maar in die waan gelaten. Het ging me om het niet voortdurend in beeld komen, hihi.
Een aangename bijkomstigheid was mijn zicht natuurlijk wel. Voor Bouke was het ook erg fijn om zo af en toe eens om te kijken naar vertrouwde gezichten.
Steun van de mensen die er altijd voor hem zijn.
Samen met Lia, Ria, Miranda en Saimah zat ik daar, terwijl de anderen dus wel achter Beau zaten.

Bouke opende de show met een stukje 'In the Ghetto' en werd hierbij, hoe kan het ook anders, erg mooi aangekondigd door Beau. 
De rest van de show ging nogal traag, voor ons gevoel.
Eigenlijk heb ik van al die items maar barweinig meegekregen. Heb wel keihard gelachen om Kim Feenstra haar reactie op het robot-item.
Uiteraard zat ik vooral te wachten op Bouke's moment en dat moment liet steeds langer op zich wachten. Toen het eindelijk daar was, vloog het ook zo weer voorbij.
Het was wondermooi. Bouke zong 'Always On My Mind'.
Muisstil in die studio, mensen meedeinend en genietend.
2-4.jpg
Op een schermpje konden we precies zien hoe het eruit zag voor televisiekijkend Nederland.
En toen was ik daar ineens, close up in beeld, BAM! Dacht ik lekker buiten schot te blijven.. Meedeinen ging over in gretig lachen. Net als je het niet meer verwacht he?
Mijn telefoon begon spontaan de hele tijd te trillen. Berichtjes, berichtjes, berichtjes. Alsof ik het zelf nog niet doorhad. 
Erg tof was ook dat 2 van mijn video's uit Memphis gebruikt werden tijdens Bouke's item. 
Normaliter zou het eerste dat Bouke zegt zijn; ''hoe vond je het?'', nu was dit een euforisch; ''ze hebben jouw filmpjes gebruikt!''
Aan mijn gezicht kon ie overigens allang zien dat ik zijn optreden geweldig vond. Alles trouwens. Dat hij ein-de-lijk eens in dat programma mocht spetteren en kreeg wat hij verdient! 
We hebben het daar met elkaar nog erg gezellig gehad na de show.
Ik kon het niet laten om tot 2x toe tegen Beau te zeggen dat ik het zo geniaal van hem vond dat ie Bouke's album THIS IS ME lekker pontificaal in beeld hield en benoemde. Dik verdiend voor Bouke. 
Een prachtplaatje met Bouke & Beau samen, was voor mij wel een kersje op de taart, hoor.
Mooie mannen, oprecht.

    3-12.jpg 18-2.jpg

Ik probeerde Merijn & Rolf een paar keer te verleiden een drankje te doen (dacht spontaan aan ons uitje in Memphis), maar deze verleiding was kennelijk niet groot genoeg. Begrijpelijk, met nog een lange reis voor de boeg.
Ria en ik niet. Wij hadden allang besloten het terras weer op te duiken. Eerst moest Ria haar wijntje opdrinken, want deze mocht niet mee naar buiten. 
Lia vond het nogal raar dat zij van mij naar binnen moest komen om gedag te zeggen, maar hee; iemand moet toch op Ria's wijn letten als zij buiten staat te roken?
Toen iedereen weg was, kwamen Bouke, Jochem en Klaas ineens aan wandelen. -Huh, zij waren toch allang weg?-
M'n overdreven positieve gevoel was juist, Bouke was trotsig en blij.
In een jubelstemming vertrokken zij terug naar Emmen.

Evenlater zaten we op een verwarmd terras, na te genieten met een wijntje.
Die big smile ging niet meer van mijn gezicht af. Zelfs niet toen de verwarming uit ging en we zo min of meer weggestuurd werden.
1 uur 's nachts en ik had weer geen zin om al naar het hotel te gaan. Het werd Bolle Jan. Aldaar hebben we het supergezellig gehad. Alles uit onze tijd in Amsterdam halen wat erin zit, ja toch?
17-3.jpgRond een uurtje of 4 was m'n maag gruwelijk aan het knorren, waardoor we bij de febo belandden. Hier werden we geconfronteerd met de agressieve Amsterdammer. Die kom je liever niet tegen, zeg maar.
Onze patatjes aten we op in de lobby van het hotel, terwijl we kletsten met een medewerker en een heel jonge leidinggevende. Gezelligheid!
Een hotelkamer met bad, betekent dat ik ga badderen. Uiteindelijk ging ik rond half 6 slapen, terwijl Ria al knorrend naast me lag.

Een paar dagen later zagen we elkaar weer. Bouke had een 'gewoon' optreden in Hilversum en Hilversum is (in onze termen) dichtbij. Zin om dansjes te doen. 
Meteen bij aankomst werd duidelijk dat de mensheid daar al flink in het glaasje had gekeken. 
Zo viel een jongeman op het springkussen en bleef daar rollend liggen.
Voor mij was het nog steeds vakantie, dus dronken wij ook weer heerlijk een wijntje. 
Het was een erg leuke avond. Dansjes, dansjes, dansjes. 
9-14.jpgTijdens het optreden van Jaman kon ik op de grond vallen van het lachen. Niet om Jaman, maar om een dame die maar JANNES! JANNES! JANNES! bleef roepen. Zelfs na uitleg was het voor haar niet duidelijk dat de man met witte pet echt niet Jannes was. Uiteindelijk hebben we 't laten gaan en er hard om gelachen.

1-16.jpg

Bouke's optreden was natuurlijk heerlijk. Dansjes, dansjes, dansjes.
Net een privé optreden, want inmiddels hadden heel wat dronke mensen het hazenpad gekozen.
Naderhand was het weer erg gezellig. Happy vibe.
Zo'n optreden als dit, is totaal niet te vergelijken met een optreden met band in Memphis, maar oef.. elk uitje heeft wel iets bijzonders.
Grappige, fantasierijke verhaaltjes bijvoorbeeld.

De week was nog niet afgelopen. Zondag stond Bouke met band op het Yesterdayland festival in Bobbejaanland, België. Ook daar gingen we heen. Verrassend he? Dit zijn écht de tofste dingen hoor, Bouke met band op een groot podium. Zulke podia verdient hij. Echt wel!
Ik sprak met An af om rond 12u bij de ingang te zijn, eerder lukte me gewoon niet.
Ik dank de zondagdienst van het OV hiervoor.
In de bus kwam ik aan de praat met 2 jongens die pardoes die dag in Bobbejaanland aan het werk moesten. Met hen liep ik vanuit de bushalte naar het park. Jes, ik praat met iedereen. Als ik daar zin in heb.
7-8.jpgAn en ik huppelden gezellig door het park en trotseerden welgeteld 1 achtbaan. Juist de achtbaan die we kozen, omdat deze niet over de kop gaat (An was angstig), had de naam 'Dreamcatcher'. Zó treffend weer!
Hier en daar kletsten we wat met mensen die we tegenkwamen (o.a. Sonja, Marion & Franckie, Peter, Albert & schattige Dylan) en we dronken drankjes.
Lekkere drankjes in spuuglelijke flesjes, met doodshoofden. Nee, het was geen vergif..
Hierbij maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om een fout te corrigeren. Albert heeft namelijk helemaal geen dansschool. Dat was dus allemaal gossip talk, hihi.
Ik heb onwijs gelachen om een collega van Nick, die daar liep met een pet met propeller en verklaarde dat hij al meerdere biedingen had gehad, maar weigerde zijn pet te verkopen.

   13-11.jpg 15-3.jpg
Een fantastisch festival, dat Yesterdayland. Overal dansende, vrolijke mensen. 
Johnny Logan zorgde bij mij voor jeugdsentiment. Hij gaf een heel mooi optreden, op een zonovergoten plein vol enthousiaste mensen. HOLD ME NOW... !
Op het plein waar Bouke die avond met band zou optreden, kwamen we iedereen tegen; Stephanie & Melissa, Ria, Bert & Jannet, Astrid & Wim, de band. Het was er hartstikke gezellig. 
Memphis zat nog fris in het geheugen, fijn bijkletsen. 

   14-5.jpg 12-8.jpg

Het was allemaal nogal uitgelopen. Niet handig, want Bouke moest meteen door naar een volgend optreden. Hiephoi voor de Beatles tribute, welke een uur te laat van start ging.
Er ontstond een vrije ruimte waar mensen, op de toffe muziek die er gedraaid werd, dansten.
Bouke & band mochten hun kunstje vertonen voor een bomvol plein met rete-enthousiast pubiek. Het ging er volkomen los! Zelfs de mensen die het podium passeerden met de monorail, deden vrolijk mee. Dit zijn dé optredens! Wát een genot. 
Ik had een steen uitgekozen om op te gaan staan voor het maken van mooie video's. Op een steen naast me stond een vrouw volledig uit haar dak te gaan.
Zij kende Bouke nog niet en werd compleet weg geblazen. ''FANTASTISCH! FANTASTISCH!'' ''Dit is toch ongelooflijk?!'' ''Dat benenwerk, dat benenwerk!''
Het festival zelf was ook lyrisch over Bouke en verklaarde later dat de kans groot is dat hij volgend jaar weer geboekt wordt. Het woord 'fenomenaal' werd zelfs gebruikt.
16-3.jpgNa het optreden trokken Bouke & Jochem een sprintje om zo snel mogelijk bij de bus te komen en weg te rijden. Mij met nog een snelle knuffel achterlatend. Het leven van een artiest..
As usual deden we naderhand gezellig met elkaar. Geen rollercoaster-ritje meer, maar wel nakletsen. En Jeroen had ook eindelijk tijd, de druktemaker - haha.
Memphis stories, Viva Las Vegas - Olav's overtuigingskracht was groot genoeg voor Stephanie om te komen..
Stephanie dacht trouwens dat Merijn uit België komt en vroeg hem of hij weet waar Leiden ligt. Jes, we hebben gelachen.
Ik moest meteen denken aan het moment dat Bouke ooit aan MIJ vroeg hoe lang het rijden is van Emmen naar Dusseldorf. Eh..
11-4.jpgMarion & Franckie dropten me in Eindhoven, waar ik erachter kwam dat ik daar de NSbus naar Den Bosch moest pakken. Joepie! 
Uiteindelijk ben ik veilig thuisgekomen, hoor. Het was een bijzonder fijne dag.
Ik zeg; Yesterdayland 2018, ik ben erbij! 
Met Yesterdayland kwam er een eind aan alle uitjes in mijn vakantie. In de laatste week heb ik relax gedaan en ben ik nog een paar daagjes in Gendringen geweest.
Best holiday ever! I'll never forget it. Eigenlijk was ik hierna stiekem toe aan nog meer vakantie..

Aanvankelijk wilde ik schrijven over alle uitjes tot nu toe. Dit gaat me niet lukken, ik heb geen zin meer. Over de opening van het cultureel seizoen in Emmen én de Viva Las Vegas show lees je later. Als je dat leuk vindt..

Op z'n Beau's; TOEDELOE!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Ria Reijenga
2 jaar geleden

Wat gaaf heb je dit weer verwoord๐Ÿ˜€Je bent een kanjer๐Ÿ˜˜

Hermien
2 jaar geleden

Leuk verhaal weer!

Lia Wiering
2 jaar geleden

Leuk om te lezen!
Ik huppelde trouwens met Jannet achter Beau langs..maar het had ook zomaar Karin kunnen zijn๐Ÿ˜ƒ
(Die trouwens een top reisleidster is)

Tiny
2 jaar geleden

Super verhaal!! wat weer veel mooie momenten en herinneringen!!!!

Astrid
2 jaar geleden

Alvast even vluchtig gelezen maar weer super leuk om te lezen. Wordt weer printen Irene ๐Ÿ˜ƒ We houden ervan! ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ˜˜

Jannet
2 jaar geleden

Haha idd Lia, was wel lachen he.
Leuk om alles weer opnieuw te beleven Irene, fijn om het weer terug te lezen.
Hopen dat we nog veel meer van deze uitjes mogen beleven. ๐Ÿ˜

Betty
2 jaar geleden

Ondanks dat ik er niet bij was, leek het er wel op. Ik heb lekker mee kunnen genieten. Je hebt het allemaal weer mooi beschreven Irene.