Home » Weblog » Tattoos 2

Tattoos 2

Gepubliceerd op 27 juli 2016 om 14:24

In navolging van mijn vorige verhaal over m'n tattoos..

We zijn alweer een tijdje verder en inmiddels heb ik er 2 prachtige, betekenisvolle tattoos bij!
Allebei deze tattoos spookten op hetzelfde moment door m'n koppie. Ik twijfelde voortdurend welke ik eerst zou gaan zetten.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de sparrow van Jack Sparrow (welke hij zelf op zijn arm heeft). Deze mocht ik bij Dean Saunders komen zetten, in samenwerking met Sterren on Tour.
Het zetten van de tattoo deed ik in combinatie met wat geslenter door de bazaar in Beverwijk. 
In nog geen 10 minuutjes stond het vogeltje op mijn rechter enkel. Ik heb er bewust voor gekozen alleen de vogel te laten tattooëren, zónder de horizon - is net even iets vrouwelijker en sierlijker. Ook is de kleur aangepast naar mijn eigen stijl. Zo kreeg het vogeltje paarse vleugels in plaats van zwarte. 
De tattoo staat dus voor Jack Sparrow, mijn held. Om hem zelf op mijn lichaam te zetten vond ik dan weer net iets te overdreven. Bovendien had ik altijd al in m'n hoofd ooit een vogeltje te nemen, want deze staat (voor mij) voor 'vrijheid'. 

                  Tattoosparrow2.jpg  Tattoosparrow-2.jpg

Het tweede idee was 'Feeling Good'. Juist, de titel van mijn alltime favorite song. Hij is van Michael Bublé, maar dit is niet de reden dat deze song m'n favoriet is. Het liedje betekent veel voor me, heeft een geweldig arrangement en een waanzinnig mooie tekst. Feeling Good, dus. Van de OO's in Good maakte ik een omgekeerde 8, want de 8 is m'n geluksgetal. Vraag me niet waarom, want ik heb er nog nooit echt iets mee bereikt, maar dit is eigenlijk altijd al zo geweest. Er was iets aan de 8 dat me fascineerde. Wederom een betekenisvolle tattoo. Ook 10 minuutjes gekriebel en klaar.

Een halfuurtje later (er wordt natuurlijk gekletst) klom ik weer bij papa achterop de scooter om vervolgens de tattoo aan de familie te showen. Oom Eddie (in heaven) was jarig. Daarom kwamen we bij tante Diny samen.
Gelukkig was mijn oudtante er (ha ha) en kon ze weer vertellen dat ze misselijk wordt van tattoos en dat moordenaars in ieder geval hun leven nog kunnen beteren, in tegenstelling tot mensen met een tattoo (want zij hebben een slechte keuze gemaakt die niet meer weg te halen valt).
Haar bekrompenheid is inmiddels een grens overgegaan, vind ik. Verder is ze best een lief mens, hoor. ;)

FeelingGoodtattoo.jpg
Op beide tattoos ben ik ontzettend trotsig. Ze zijn niet alleen betekenisvol, maar ook nog eens ongelooflijk prachtig. 

Het idee voor de volgende zit al een tijdje in m'n hoofd. Gisteren kwam de tekst op Bouke's facebook naar voren, waarna ik besloot het met de medemens te delen. Mijn volgende tattoo wordt namelijk 'Music is Love', in symbolen. Zie hier hoe ik een ieder vertelde dat ik op 16 september deze tattoo laat zetten.

Screenshot_2016-07-26-20-31-49-1.png


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.