Home » Weblog » 3x Alaaf bij de Zwabberaars!

3x Alaaf bij de Zwabberaars!

Gepubliceerd op 7 februari 2016 om 13:39

De Zwabberaars in Raalte weten wel wat een feestje is. Ooit werd ik, met dank aan Bouke, als cowgirl geïntroduceerd bij dit hossen-want-we-zijn-nog-lang-niet-moe-gezelschap. 3 jaar achter elkaar vierde ik carnaval met hen. Als fee gaf ik mijn vleugeltjes weg en als sailorgirl zwaaide ik de landrotten gedag. 
Bouke heeft trouwens ook 2 keer in Arnhem carnaval gevierd, waar ik Jailhouse Rock een kostuum gaf - boef nummer ... eh ja, dat weet ik niet meer én ik met mijn duivelsoortjes in de kleedkamer belandde, alwaar ik Dries Roelvink (niet de échte) in zijn gele ondergoed tegenkwam. 
Nou goed, Raalte. Moet je er wel eerst arriveren. Ik deed dit op een heel creatieve manier. Toen bleek dat er in vele richtingen (het is zó verrassend) geen treinverkeer mogelijk was, ben ik in een recordtempo naar de 9292OV app gegaan, heb een alternatieve reis opgezocht, welke ik keihard rennend (op hakken) kon halen, waardoor ik alsnog op hetzelfde tijdstip op plaats van bestemming was. Hulde.
Aldaar, in zaal Zwakenberg dus, werd ik warm verwelkomd door een groep prinsen (wat wil een meisje nog meer). Ik maakte mijn kostuum compleet door de zwarte pruik op te zetten en de handschoenen met scharen aan te trekken. Best magisch, nét als Edward Scissorhands zelf. 
''Is jouw haar echt?'' ''Wat heb je dit goed gedaan!'' ''Geweldig kostuum!'' ''Ik vind je wel een beetje eng hoor.'' ''Wat zie je er prachtig uit.'' 
MISS SCISSORHANDS ! Omdat Edward Scissorhands 1 van mijn helden is, omdat Johnny Depp fantastisch is (in combinatie met Tim Burton), omdat het een uitzonderlijk en rete-origineel kostuum is. 
Marina, ofwel 'het luipaard' werd al net zo warm onthaald. Een fijn, gezellig, swingend feestje kon beginnen. 

Scissorhands.jpg

Wat hebben we het grandioos, ofwel ZOT gehad ! Óntzettend ! Weer één voor in de boekjes. Ik gok toch wel het leukste carnavalsfeestje dat ik heb meegemaakt, ondanks het feit dat er geen banaan was en het zoeken naar de banaan van jaren geleden ontaarde in een welles-nietes-spelletje. 
Dansen met een pinguin, de huilende professor (welke juist voor een hilarisch gelach zorgde), drankjes die verwisseld werden (of spoorloos waren), het aanbrengen van nieuwe coupes bij heel wat feestgangers, de polonaises, de ontmoeting met Shrek & Fiona én natuurlijk een spetterend optreden van Bouke. Hij bracht feestnummers, speciaal voor carnaval. Niet helemaal zijn favoriete repertoire, maar zo eens in het jaar is dat heel erg leuk ! Vooral 'Heerlijk naar mijn zin' doet het altijd goed. Bij mij. Ha ha.
Ook zijn haar werd geknipt. Jes, ik geef toe.. Ik was een beetje té enthousiast. Het is nu wachten op de terugkomst van zijn mooie bos krullen.
Wachten doe ik ook op de prachtplaatjes, welke gemaakt zijn door de Italiaanse fotograaf. De beste man hoste overal tussendoor alsof hij niets anders doet dan fotograferen op carnavalsfeestjes.
Naderhand buiten doorgaan met het feestje was letterlijk en figuurlijk verfrissend. Én heel erg gezellig. Een deugdelijke afsluiter van een buitengewone avond.
Marina dropte me in Deventer en vanuit daar was ik binnen no-time thuis. Heeft vast te maken met alle bewonderenswaardige foto'tjes.

Op naar het volgende feestje. Bouke's jaarlijkse concert in Emmen. Een ware traditie. Deze brengt een speciale lading met zich mee, omdat het vorige concert voor mij de laatste keer was dat ik Peter zag en dit een heel bijzondere avond was, die veel memories heeft voortgebracht.

Alaaf.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.