Home » Weblog » Ve-su-vi-us!

Ve-su-vi-us!

Gepubliceerd op 14 oktober 2015 om 18:03

Pompeii; hiervoor konden maximaal 80 ElvisMatters reizigers zich inschrijven. Dé excursie waar ik meteen overtuigend 'JA' op zei. 
Om deel te kunnen nemen, moet je wel eerst van het schip af. Een heel grote uitdaging. Alle opvarenden hadden bedacht in Napels de MSC Fantasia te verlaten en deden dit op exact hetzelfde moment. Dit zet vraagtekens bij de veiligheid op zo'n moment. -Kom, we nemen de trap want de liften zijn bomvol.- -Lollig, ik zie door de mensen de trappen niet eens meer-.

Met een speciale touringbus vertrokken wij naar Pompeii. Toen de vulkaan Vesuvius in mijn blikveld verscheen, voelde ik een lichte tinteling; wat is dat gaaf! Zoals ik al zei, vind ik vulkanen (en tornado's, tsunami's etc) erg interessant & fascinerend (het enige wat ik boeiend vond aan de lessen Aardrijkskunde) en heb ik er altijd één willen aanschouwen. Eigenlijk het liefst terwijl hij uitbarst (op veilige afstand). Lekker blijven dromen, Irene.

Pompeii trekt ieder jaar meer dan 2,5 miljoen toeristen. Ik mag mezelf tot deze (grote) groep mensen rekenen. Eindelijk. Erg indrukwekkend om te zien. Alle overblijfselen van de uitbarsting in '79 staan op mijn netvlies gebrand.
De toerist-gerichtheid in Pompeii vind ik wel behoorlijk overdreven. Het lijkt vooral berust te zijn op het binnenhalen van geld. Ka-Ching. Verrassend is dat niet, maar het zorgt voor een aparte bijsmaak aan de beleving.
De grote verwondering bij het zien van de vulkaan op het bekende punt dat altijd afgebeeld staat op de prachtplaatjes, neemt niemand me meer af en is voor mij al genoeg om tevreden te zijn over dit uitstapje. Goosebumps. Ook maakte ik weer vrienden. Met honden. Één van hen heeft panda-ogen. Zó mooi. Adoptie-neigingen? Echt wel!

11.jpg
We kregen overigens aan het begin van de excursie oordopjes in, waardoor de excursie-leidster ten alle tijde verstaanbaar was. Dat ding wekte echter irritatie op, dus werd de mijne gauw opgeborgen. Weg ermee. Puur m'n ogen de kost geven. Géén andere prikkels.

Bij de souvenirs-shop kocht ik een magneetje als tastbare herinnering aan mijn bezoek aan Pompeii. Tot dan toe het mooiste wat ik gezien heb tijdens de cruise - máár we waren nog niet in Taormina geweest.. *Gniffel*

Toen we terugkwamen op de MSC Fantasia voelde Marina zich gelukkig beter. We keken uit naar de 2e Elvis disco, die net als de eerste, aan elkaar gedraaid werd door Olav.
Buffet. Lift. En dóór.

De disco vond dit keer plaats in...de disco, ha ha. Op dek 16. Bovenin het schip, ja. Met die roze lounge banken & stoelen, ja. En een prachtige dansvloer, ja.
Helaas werd de dansvloer dit keer niet echt benut. De reizigers waren zichtbaar vermoeid van de afgelopen dagen. Er werd gehangen, gekletst en gedronken. Jannet en ik konden de verleiding niet weerstaan om onze voetjes wel op de dansvloer te zetten. Ingeborg had inmiddels stoer geroepen dat zij zou gaan dansen als ik dit ook deed en ik zorg er altijd voor dat mensen zich aan hun woord houden. Ha ha. Onze dansjes waren overigens niet van lange duur. De gezelligheid zat in het loungen en puur genieten van de heerlijke Elvis songs die gedraaid werden. Over de speciale dj-lounge mag zéker gesproken worden. Wat zat Olav op een betoverend mooie plek. Enig puntje van kritiek; deze had dichterbij de dansvloer mogen staan, tussen de mensen.
Voor de eerste keer tijdens ons verblijf op de MSC Fantasia ging ik (redelijk) vroeg (in vakantie-termen dan) naar mijn cabin. 

14.jpg

De volgende dag stond Taormina op de planning. We waren aangekomen in Sicilië. Schitterend Sicilië. Heerlijk warm (28 graden) Sicilië. Met de bus vertrokken wij vanuit Messina naar Taormina. Een uur rijden. Niet erg, want we hadden een fijne excursie-leidster en de omgeving is beeldschoon. Het in rondjes naar boven rijden om Taormina te bereiken, zorgde voor een misselijk gevoel en hoofdpijn. Hier was ik snel vanaf toen we buiten stonden - *maakt een buiging van blijheid*. 

Taormina; het eerste uitje waaraan Bouke deel kon nemen, na alle voorbereidingen op de komende concerten. Een goed gekozen uitje, want deze omgeving is o.a. bekend door The Godfather, Bouke's favoriete film. Natuurlijk werden we daarmee geconfronteerd tijdens de wandeling in Taormina. Tshirtjes van The Godfather, beeldjes van The Godfather, lampjes, etc.

Taormina is bloedmooi. Er rijden geen auto's (deze moeten voor het stadje parkeren) en er hangt een sfeer van rust. Zon, zee, strand en prachtige gebouwen. Toeristisch? Ja. Zou je hier willen wonen? Ook een dikke vette 'ja!'. Al zou dit wel een gigantische cultuurshock teweeg brengen.
Pure rust. Géén alledaagse snelheid zoals we die in Nederland kennen. Extase & ontspanning. 

Toen Marina, Nicole en ik op een terras met uitzicht over zee gingen zitten en de menukaart bekeken, renden we keihard weg. Schrik niet; voor een simpel broodje betaal je daar 11,50! Je leest het goed; ** 11,50!! 
Een reclamebord voor een steegje leidde ons vervolgens naar een restaurantje. We wisten niet wat er zou komen en liepen nieuwsgierig naar binnen. WAUW! 10x WAUW! Dit restaurantje had een balkonterras, ook met uitzicht over zee. Een wáánzinnig plaatje. Er speelde fijne muziek op de achtergrond (zelfs Titanic-muziek - hoe treffend!) en het was er niet zo schrikbarend duur. Fuuw. Omdat dit onze laatste dag Italië was, moest er spaghetti gegeten worden. Jammie! Verrukkelijk! Wat hebben wij daar ultiem genoten.
Net als de rest van de dag. Met recht één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. 

                     12-3.jpg13-2.jpg
Dinsdagavond; vrije avond. Eerlijk? We waren écht van plan het niet laat te maken - met het oog op 'Bouke rocks Elvis' de volgende dag. Uiteraard hebben we gefaald. Ha ha! 
Rondhuppelen over het schip én dansen in de L'Insolito Lounge. Wát een plezier.

Je hebt vast een indruk van hoe de reis geweest is. Enthousiast geworden? Houd dit gevoel vast.
In de volgende blog lees je over Bouke rocks Elvis, de avond in de Manhattan Lounge, Bouke Unplugged en de allerlaatste dag - met het afscheid van de MSC Fantasia.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jannet vos
4 jaar geleden

Heerlijk Irene om alles weer opnieuw te beleven, wat kan jij prachtig schrijven. Kijk alweer uit naar je volgende blog.

Ria Reijenga
4 jaar geleden

Leuk Irene. Leuk geschreven...top!