Home » Weblog » Oss!

Oss!

Gepubliceerd op 17 augustus 2015 om 10:42

Daar waar de beste feestjes zijn..

Het regent en ik wandel naar de bus. Het regent en ik stap de bus in. Ik tuur de hele reis naar Arnhem door het raam; dit is zomer. Zomer in Nederland. Het regent nog steeds bij aankomst in Arnhem.
Gelukkig komt Nicole snel de hoek om rijden en huppel ik naar haar auto. Jeffrey gaat de zon laten schijnen, dat is naast een spetterend optreden van Bouke alvast een fijn vooruitzicht.

We vervolgen onze weg naar Andelst. Andelst; the place to be! Aldaar arriveren wij op een bedrijventerrein ergens achter bij een loods. Een beetje eng. In de regen. In de auto. Wachtend op de mevrouw die mij haar kastje verkoopt. Het voelt een beetje als in de film; de scene van een criminele overdracht.
Niet veel later; ''Daar staat een vrouw!'' schrik ik op uit een geamuseerd gesprek met Nicole.
Mijn kastje, waar ik ook weer van die hartjes van in mijn ogen krijg, wordt in de regen de auto in gewerkt. Jeffrey gaat de zon laten schijnen.
Het past allemaal net. Dit betekent dat Kelly er inderdaad niet meer bij in had gekund. Ha ha!

Op naar Oss, daar waar de beste feestjes zijn. Geloof me, ik heb daar de meest onvergetelijke feestjes beleefd. Jaren achter elkaar. Ieder feestje in Oss heb ik ervaren als een tof feestje. Memories will last for all time! Een feestje in Oss betekent vanzelfsprekend dat we gaan. 
Bij het treinstation wachten we op Kelly. Omdat de parkeerplaats geld kost, staan we voor de poorten. Al snel merken we op dat we in de gaten gehouden worden door de politie. Nog een extra rondje dan maar? Teruggekomen bij het station is de politie weg. Spanning en sensatie; we blijven de omgeving in de gaten houden om te zien of we de politie daadwerkelijk te slim af zijn. Best een goed plan, want Kelly moet die 3 minuten naar Ons Cafeeke bij mij op schoot, voorin. En het regent nog steeds. Jeffrey, ja je mag die zon best laten schijnen.


In Ons Cafeeke is het rustig. Ik tref de Belgische garde welke we dikwijls tegenkomen bij feestjes. Superleuk - ook wel plezant!
De komende uurtjes vermaken wij ons kletsend, meezingend, lachend, meedeinend en met oliebollen! Wanneer Marina zich bij ons voegt is het inmiddels al een stuk drukker geworden in de tent.

We verruilen onze zitplaatsjes voor een plekje rechts van het podium. Het volstampen met statafels blijft echter aanhouden, waardoor er zelfs daar één geplaatst wordt. Nee hoor, je hoeft geen rekening te houden met mensen die willen bewegen of dansen.
En weer veranderen wij van plaats. Kaylee heeft Ons Cafeeke inmiddels gevonden. 
Het wordt drukker en drukker. Als je het mij vraagt nét iets te druk. De serveerders kunnen hun werk niet eens fatsoenlijk doen. Ik zie gedurende de avond welgeteld 4 keer een dienblad vol glazen met bier omvallen.

Wanneer Bouke het podium betreedt staat het publiek zo dicht op elkaar dat er praktisch geen dansruimte is. I need dancespace! Zeker bij dit soort optredens. Ik kies er dan bewust voor mijn camera niet uit de tas te halen en op alle songs mee te dansen/swingen. Het zou de kwaliteit van de video's trouwens ook geen goed doen - qua geluid en duwende mensen. Bovendien staan we zó dicht op het podium dat het beeld ook niet fantastisch is. Of je moet de poriën van de artiest willen tellen. Overigens een puntje waar Bouke kritisch op is. Gekkigheid natuurlijk - maar seriously; ik doe graag creatief en zie meteen of iets 'werkt' of niet.
Bouke zet weer een heel fijn, spetterend optreden neer. Eigenlijk zoals altijd. Heerlijke songs. Puur genieten. Samen met m'n lieve vriendinnen. In Oss, daar waar de beste feestjes zijn.
Eerlijk is eerlijk, dit is niet het beste feestje van de beste feestjes. Zou het wel zijn geweest als de situatie hetzelfde was gebleven als op het begin van de avond. Al is dat een gokje.
Ik blijf me verbazen over mensen die tijdens een fantastisch optreden drank gaan bestellen (als in; zelf lopen) of voortdurend met hun telefoon bezig zijn. Ik doel uiteraard niet op het maken van foto's.
Bij een concert van Mike & Colin zat het meisje naast me zelfs continu te appen.. Hallo, blijf dan weg?

Na het optreden wurmen wij ons door de menigte, op weg naar buiten.
Het regent nog steeds. Of Jeffrey later die avond de zon heeft laten schijnen? Ik heb geen flauw idee. Na het optreden van Bouke hebben we het wel gehad met de drukte. 
Buiten, in de regen - You can stand under my umbrella - volgt nog veel gezelligheid. En hilariteit. Ik houd van die momenten.
John West komt ook voorbij rijden. Hij heeft opgetreden op een ander evenement in Oss. Een outdoor feestje? Dat moet tof geweest zijn. *Proefdatsarcasme* Al neem ik aan dat er wel maatregelen getroffen zijn. 
Het klassieke afscheid volgt, waarna we allen onze weg gaan. 

In Bennekom laden Nicole en ik mijn kastje *hartoogjes* uit, in de regen. 
Mijn appartement staat op dit moment bomvol ter voorbereiding op de verhuizing. Hoe ga ik de bank die nog komt toevoegen aan de resterende ruimte en het leefbaar houden? Dat wordt een uitdaging.

Het is Jeffrey dus niet gelukt om de zon te laten schijnen. De volgende keer zullen wij ons steentje bijdragen en het feestje niet eerder verlaten. Wellicht bij een door hem georganiseerd feestje, want die feestjes zijn grandioos.

Een heerlijk feestje. Eentje om lekker van na te genieten.
Ondanks die dienbladen met bier, waarvan er 2 over mij heen zijn gegooid. Zie je me jubelen? Ik kan bier over mijn jurk en in mijn haar zo waarderen. Dat stinkt ook echt niet.

Such A Night.
<3 Marina
<3 Kaylee
<3 Nicole
<3 Kelly
En uiteraard <3 Bouke <3 Jochem
Tot de volgende!

P.S; Marina mag nooit meer grapjes maken.

Ireneoliebol.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

anita LAbee
4 jaar geleden

En weer "mijn" mening....
Wat ben de toch een heerlijk eerlijk mens..
Dat is wasr de artiest zo van houd!
Masr natuurlijk ik ook????
Tot gauw xxx

Nicole
4 jaar geleden

Vind het altijd heel leuk om je verhaaltjes te lezen!! Het was idd such a night/day! :-) Veel gelachen, gekletst, kastje opgehaald met risico voor eigen leven ;-) haha oliebollen gegeten in augustus, alle ladies weer gezien. Het was super gezellig!! Op naar ons volgende uitje!! Dat is gelukkig al snel. X