Home » Weblog » Cruise-perikelen 5.0

Cruise-perikelen 5.0

Gepubliceerd op 13 augustus 2015 om 12:19

Fifty days..
En herinneringen.

Jubelstemming. Nog maar 50 dagen tot de afvaart van de cruise. Het schiet nu op. De laatste loodjes wegen wel het zwaarst, dat wordt weer duidelijk. Ik ben toe aan vakantie. Toe aan zee. Toe aan luxe. Toe aan muziek. Toe aan een geweldige reis. Meer dan een week lang niks anders dan vakantie. Echt weg zijn. De heerlijkheid! Ik heb het verdiend. Eerlijk is eerlijk.


Tot vanochtend wist ik niet precies waarover ik zou schrijven, maar toen bedacht ik me dat herinneringen ophalen aan een eerdere cruise een goede vulling van mijn blog is.
De Hart voor Muziek cruise van 2011. Bouke was op deze cruise 1 van de meereizende artiesten; een betere overeenkomst met de komende cruise kan ik niet bedenken.
Die cruise ging richting Engeland, met een dagtripje Leeds op het programma. Een mini-cruise van 3 dagen. O, wat hebben we het fantastisch gehad! De memories dansen vrolijk door mijn hoofd. De sfeer, de muziek, de gekkigheid én de zweverigheid. Hoe we als een soort zombies door Leeds liepen omdat we de nacht ervoor tot 5 uur in de centrale zaal hadden gehangen. Hoe Bouke zich hardop afvroeg wat hij nu eigenlijk in Leeds kwam doen, na zo'n avond/nacht. Nou clipopnames dus!
Dat ik op een zeker punt helemaal alleen in Leeds stond en iedereen kwijt was.
De polonaises aan boord. De gewillige Engelse dames die achter 'onze' mannelijke artiesten aan zaten. Het feit dat ik totaal geen bereik had en me dit voor het eerst niets kon schelen. Mijn ontmoeting met Mike & Colin. Het dansen met Henk Dissel. Dromendansen met Vinzzent. Een heel vreemde situatie met HeHo - ssst. En hoe ik me Cinderella voelde tijdens 1 van de vele geniale momenten op deze cruise.
Och en dan die geslooptheid naderhand. Ik heb de hele dag geslapen na thuiskomst. Bekaf! Dat is niet verwonderlijk na zo weinig nachtrust. Daarom heb ik na de ElvisMatters cruise 5 rustdagen ingepland. Niet alleen om te slapen, maar ook voor het verwerken van al het beeldmateriaal etc.
De ElvisMatters cruise is groter, uitgebreider, professioneler én live (er werd nogal geplaybackt bij HVM), dus dit moet waanzinnig onvergetelijk worden.

Video clipopname 'Kom maar, Kom maar' in Leeds.
Video Bouke 'A Love Worth Waiting For' op het schip.


In de cruise-groep voor reizigers wordt momenteel gesproken over het eventueel redden van mensen die in het water vallen. Ik heb 14 zwemdiploma's gehaald als kind, waaronder reddingszwemmen, maar het lijkt me niet echt fijn om tegen die propellors van het schip te botsen.
You fall, I jump - het ligt er aan wie er in het water valt. *Gniffel*
Ik ga er gewoon vanuit dat er geen vreemde of gevaarlijke situaties plaatsvinden, zodat we in alle vreugde een week samenzijn kunnen vieren. Het wordt geweldig!

Dit verhaaltje typ ik op mijn nieuwe laptop. De laptop die meegaat op cruise, om te kunnen bloggen - áls ik er aan toekom. Enerzijds wil ik de medemens graag op de hoogte houden van de perikelen, anderzijds vraag ik me af of er wel tijd voor is. Ha ha! We zullen zien. Feesten & gezelligheid gaan sowieso vóór schrijven.

Note to myself; een paspoort aanvragen! Opzich is deze niet volledig noodzakelijk meer, aangezien Tunesië is gecanceld, maar op aanraden voorzie ik mezelf ervan, mocht het schip moeten uitwijken naar een locatie waar een paspoort wél nodig is.

50 dagen, lieve mede-reiziger. Bijná! Ik ga van iedere seconde genieten.

fantasia_tcm22-79032.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Berckvens Linda
4 jaar geleden

Ik tel nog altijd mee af Irene en ons Jolien vind het kei leuk dat jij de thuis blijvers op de hoogte houd. Met die zwem dploma's zou ik niet te hard roepen volgens mij wil de helft van de passagiers wel eens door jou gered worden. Straks liggen de zwembaden vol en weet je niet waar eerst beginnen. Maar het is een hele geruststelling dat jij het doet en ik er niet voor in het water moet. Ik heb mijn eerste vakantie met de kleinkinderen net achter de rug en kijk uit naar de vakantie met de zussen en schoonbroer.