Home » Weblog » Cruise-perikelen 4.0

Cruise-perikelen 4.0

Gepubliceerd op 27 juli 2015 om 18:30

ElvisMatters first! and a little sparkle.

Ja, ik weet het; ik zou pas weer schrijven als de (af)teller op 50 dagen staat, maar ik ben zó ongelooflijk enthousiast en de inspiratie borrelt door m'n koppie. Bovendien staat die teller nu op 67 dagen en dat is ook bést een noemenswaardig getalletje, toch?
Mijn 'stuiteren' heeft vast iets te maken met het arriveren van m'n polkadots reiskoffer én het bestellen van een (vind ik) geniaal shirtje. Jurkjes zijn ontzettend leuk, maar 'praktisch' is handig en dus heb ik casual kleding nodig. Nee, niet alles wat ik meeneem is nieuw. Écht niet.

Screenshot_2015-07-27-09-19-03-1.png


Vanochtend kreeg ik bericht dat mijn koffer bij Jeroen is aangekomen. Heerlijk op tijd, snelle service. Erg aandoenlijk om te zien dat zijn dochtertje, net als mij, hartjes in haar ogen krijgt van polkadots. Ik voel dat er een kinderkoffertje met deze print besteld gaat worden, daar dit prinsesje ook aanwezig zal zijn op de cruise. ;) Hee, wat zullen wij matchen!
received_10153371147819003.jpeg


Omdat de cruise veel door mijn hoofd spookt en ik bijna alles met films relateer, dacht ik aan films die de reizigers vooral NIET moeten kijken alvorens de reis van start gaat. In mijn geval betekent dit; vooral WEL kijken. *Gniffel*
Er bestaat volgens mij geen film waarin het schip veilig aankomt op bestemming. Ze zinkt, ze kapseist of ze wordt geterroriseerd door één of andere crimineel. Gezellig he, dit verhaaltje?
Toch nieuwsgierig?

Titanic
Die kennen we allemaal! Zó mooi.. Máár het schip had niet hoeven zinken en Jack had niet dood hoeven gaan, als die malloten goed hadden opgelet (& Mr Ismay hadden genegeerd) of Rose haar deur met Jack gedeeld had. 'You jump, I jump' geldt ook omgekeerd, lieve Rose. 
Eeuwige misvatting; op de dvdhoes staat vermeld; -met spectaculair alternatief einde!- Roep maar als je dan niet denkt dat Jack in dit alternatieve einde toch overleeft!! Grootse teleurstelling; een extra scene met 'oude' Rose.
Jack (of iets dat erop lijkt) is welkom op de komende cruise, ijsbergen zijn dat niet. Danku.
Er staat trouwens een grappig filmpje op youtube waarin geteld wordt hoe vaak de namen Rose & Jack genoemd worden in de film. Vast verveling therapie van de maker (ik weet namelijk hoe lang de meest simpele edit kan duren); video.

Titanic.jpg

 

Poseidon
Er zijn 2 versies van dit verhaal; The Poseidon Adventure en Poseidon. Poseidon vind ik de betere versie. In deze film kapseist het schip door toedoen van een monstergolf.
Passagiers zitten vast in de grote feestzaal, in een luchtbubbel. Een groepje van hen besluit te zoeken naar een uitweg, door naar boven te klimmen richting de onderkant van het schip.
Zeer verrassend -kuch- spat de luchtbubbel uiteen en is het afwachten hoeveel mensen uit het gevluchte groepje gaan overleven.

Poseidon.jpg


Speed 2 Cruise Control
Minder dan zijn voorganger die zich afspeelt in een bus, maar ook bést vermakelijk. Opnieuw met Sandra Bullock, helaas zónder Keanu Reeves. (Dit hebben ze goed gemaakt in 'The Lake House', maar dat terzijde.)
In deze film besluit een crimineel het schip te saboteren. 
En ik ga 'm kijken na het schrijven van dit verhaaltje. 

Speed2.jpg  

 

Iedere reddingsboot op de MSC Fantasia heeft plaats voor 150 passagiers. Laten we hopen dat áls en ik zeg 'áls', er iets gebeurt (er gebeurt natuurlijk niets want dit wordt een fantastische reis!) het personeel ook echt 150 mensen aan boord laat gaan en niet 1 4e deel van dit aantal. 'Women and children first' ! ;) Nou'ja; women, children ánd ElvisMatters first!


Ik heb erg moeten lachen tijdens het inwinnen van wat meer informatie over cruises. 
'Wanneer je mensen wilt ontmoeten, blijf dan niet in je hut.'
Heb je het goed gelezen? 'Wanneer je mensen wilt ontmoeten, blijf dan niet in je hut' Ik herhaal; wanneer je mensen wilt ontmoeten, blijf dan niet in je hut!
Haha, as if! Mensen gaan namelijk altijd op vakantie om zich op te sluiten en niet te genieten van het avontuur. 
Die hut wordt natúúrlijk alleen bezocht voor de nodige slaapuurtjes. En zoals al eerder te lezen was op mijn weblog; die zullen er niet veel zijn.

De volgende echt over 17 dagen? Misschien..
Bring me that horizon!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.