Home » Weblog » Handjes in de lucht!

Handjes in de lucht!

Gepubliceerd op 11 juli 2015 om 12:20

That's life..

Swing to the left, swing to right, put your hands up if you love your life! *Handjes in de lucht*
Er zijn altijd dingen 'minder' leuk of gewoonweg vreselijk, maar hier tegenover staan die kleine geluksmomentjes of bijzonderheden die je leven fantastisch maken.

Ik begin met niet-leuk, op willekeurige volgorde. Kleine irritaties en ronduit 'slechte' dingen. Gevolgd door alleen maar positiviteit, want zó sta ik in het leven. Vrolijk en blij. Jes!

*Stilstaande of sloom-wandelende mensen; je-weet-wel, loop je in de stad en gaan ze ineens midden op de weg stilstaan, of ze lopen zo traag dat je het liefst over ze heen zou springen. Go-go-Gadget-legs!
*Dat de roltrap het niet doet; en je dus he-le-maal de gewone trap op moet, die ook nog eens overbevolkt is.
*Telefonerende mensen of andere vormen van 'geluidsoverlast' in het OV; best leuk hoor, weten wat iemand voor een werk doet en dat een collega denkt Moeder Theresa te zijn, maar wat moet een mede-passagier met al die informatie? Bovendien, erg slim is het niet - je levensverhaal in de trein vertellen, terwijl allerlei vreemdelingen mee kunnen genieten. Eigenlijk is het donders irritant voor andere reizigers.
*Sneeuw; uitleg nodig? Ik haat sneeuw! Meestal vind ik het welgeteld 15 minuten leuk, met kinderen in de buurt, maar daarna ben ik het zat. Vooral de viezigheid die ontstaat wanneer de sneeuw begint te verdwijnen. Bah! 
*Dierenmishandeling; in het vakje 'monsters'! Duidelijk. Waarom? Ik ben er van overtuigd dat mensen die zich vergrijpen aan weerloze beestjes zich ergens machteloos over voelen. Straffen met gelijke waarden! Géén medelijden!
*Onoprechtheid of onrecht; kan ik NIET tegen. Gelukkig is karma een bitch! ;)
*Oneerlijkheid; je neus groeit! Leugens moet je overigens altijd onthouden. Wanneer je de waarheid spreekt heb je daar geen last van. Zelf kan ik niet eens liegen, ik zeg/schrijf altijd wat ik denk. Of ik houd wijselijk mijn mond als ik iets echt niet wil zeggen. 
*Dat er relatief weinig aandacht is voor psychische aandoeningen; er zijn zoveel vreselijke ziektes en al die ziektes hebben speciale dagen, er zijn acties en er is veel aandacht. Ik vind dat er voor psychische aandoeningen minder aandacht is en dat moet anders. Het wordt gelukkig wel steeds meer, maar mag er b.v. ook eens een live televisie-show komen waarin geld wordt ingezameld voor mensen met autisme, adhd, depressies en psychoses? Er heerst nog te veel onbegrip.
*Slechte films; je kent ze wel.. Van die films waarbij je na 5 of 10 minuten al denkt; dikkedoei! Hoewel, soms zijn ze zó slecht dat je er keihard om kunt lachen (voorbeeldje; 2-headed shark attack). 
*Duwende mensen; ik probeer rijen altijd al te ontwijken, maar als het echt niet anders kan, irriteer ik me vooral aan die duwende mensen. Soms hoef je zelf niet eens te lopen; hallo, ik kan dat best hoor, zelf lopen.
*De trappen op Zwolle CS; gewoon ontwijken! Pak die lift. 
*Slechte muziek; help! Mijn trommelvliezen wapperen! Valszingende zangers/zangeressen, lelijke muziek, gebonk.. 
*Bekrompen reacties, rare conclusies en negatief gezwets; kom je aan mijn vrienden, dan kom je aan mij! Als je niets zinnigs te zeggen hebt, zeg dan niks!
*Ruzie (met stofzuigers); ruzie heb ik never nooit, behalve met stofzuigers. Niemand wekt agressie bij me op, alleen (sommige) stofzuigers.
*Het ge-hak van Daphne Deckers in RTL Boulevard; ik kan daar niet naar luisteren. Alle woordjes en zinnen worden in stukjes gehakt. De dag dat zij opstapt, maak ik een vreugdedansje.
*Jaloezie; seriously, ben je dan niet tevreden met wie je bent of wat je hebt? Ik ken geen jaloezie, althans niet in de zin van; 'ik ben jaloers'. Eigenlijk heb ik medelijden met jaloerse mensen. Dingen willen hebben van een ander of willen zijn als een ander, waarom? Het leven schenkt je zoveel moois, mag een ander ook iets? Ga je focussen op de fijne dingen die je wel hebt!
*Chagrijnigheid; don't be grumpy, just be happy!
*Overal over klagen; altijd iets negatiefs zien. Bekijk het eens van een andere kant of zo!
*Lang moeten wachten op eten dat vervolgens niet eens lekker is; allemaal wel eens meegemaakt, denk ik. Irritant.
*De prijzen van consumpties (en toiletten - die vaak smerig zijn) op festivals en dergelijke evenementen; ok, ik snap dat ze het geld ergens vandaan moeten halen (die gewonnen e-tickets op vakantieveilingen brengen natuurlijk ook niet het volledige bedrag binnen), maar 3,75 voor een half zakje friet? Koekoek!
*Geluidsoverlast van buren; de buurman & zijn lawaai, deel 1001. Nogmaals, ik maak geen ruzie (hij hoort me dan ook niet klagen), maar soms is geluidsoverlast frustrerend. Zeker als je een toffe film probeert te kijken of iemand op bezoek hebt, die vervolgens ook mee kan genieten van het 'genot' van de buren.
*Haat/oorlog/geweld; spreekt voor zich. Heal the world, make it a better place! 
*Overdreven taalfouten; tuurlijk, niet iedereen is taalkundig goed onderlegd - alle respect, maar soms denk ik echt; -heb jij de basisschool niet afgerond?- of -wanneer ga je weer naar school?-
*Telefonische reclames en het niet werken van het bel-me-niet-register; 'privénummer belt'. Dan weet je al hoelaat het is. Soms word ik er zó baldadig van dat ik expres moeilijke vragen ga stellen of het gesprek allerlei kanten op duw en vervolgens natuurlijk niets koop. Waarom dat bel-me-niet-register bestaat is me nog altijd een raadsel, het werkt voor geen meter!
*Het online posten van negatieve teksten, zonder daarbij te zeggen waar het nu eigenlijk om gaat; als je ergens je mening over uit, doe het dan volledig!
*Papegaaien-gedrag; 'imitation is the sincerest form of flattery' (Elvis Presley). Maar beter nog; be original!
*Glennis Grace; ik heb haar ooit echt wel leuk gevonden, hoor. Dit was vóór ze bekend werd door haar deelname aan 'De Beste Zangers Van Nederland'. Sindsdien vind ik haar vooral een vrouw met een grote mond, die te veel aandacht krijgt.
*De Vriendenloterij; deze organisatie accepteert geen 'nee'. Ze blijven bellen, mailen en brieven sturen.
*Jokie & Jet; gaan de wereld rond. 

Tot dusver... Wellicht komt er ooit een 2.0-versie met meer.
Het is nu tijd voor vrolijkheid.

Captain-Jack-captain-jack-sparrow-14117613-1242-900.jpg


*Destiny; 'whatever's meant to be will work out perfectly' (wisely said by Avril Lavigne). Ik geloof in het lot. Er is iets voor je bepaald, maar je moet het zelf invullen - 'tekens' leren zien. Wanneer er iets vreselijks gebeurt in je leven is 'destiny' een fijne houvast; alles gebeurt met een reden. Alles komt goed. 
*Karma; 'what goes around comes around. Wie goed doet..' Ik ben er heilig van overtuigd; karma doet haar werk al-tijd. Is het niet meteen, dan is het wel een dag, week, of jaar later.
*Dromen; ik ben een dromer. Ik geniet van dromen. Verdere toelichting volgt ooit in een speciale blog (ik kan er namelijk veel over schrijven en aangezien dit blog al behoorlijk uit haar voegen begint te barsten).
*Knuffelen; da's liefde. Ik houd van knuffelen. Altijd en overal. Punt.
*Films; de gelukzaligheid!
*Lieve (onverwachte) berichtjes; daar wordt je toch blij van?
*Jurkjes; punt.
*Teenslippertjes; punt.
*(Spontane) diepzinnige gesprekken; filosoferen. En dat zomaar ineens. Erachter komen dat er mensen zijn die in hetzelfde geloven als jij. Met kinderen is dit ook erg leuk, op een ander niveau, natuurlijk. Heerlijk om te luisteren naar de mening van kids over diepgaande zaken.
*Een wijntje (of cocktail) drinken; na het oppassen, tijdens een tof feestje, als afsluiter op een fijne afterparty. Lekker & gezellig!
*Muziek; mits dit genietbare muziek is. Relaxend thuis, dansend in de kamer, op feestjes, concerten, of (zo fijn) bij een kampvuur. Muziek is liefde. 'The music is all around us, all you have to do is listen'.
*Kids; ik ben dol op kinderen. Zij brengen liefde, energie en happiness!
*Frits; in het vorige stukje sprak ik over ruzie met stofzuigers. Dit zal met Frits (mijn stofzuiger) nóóit gebeuren.
*Vogels voeren op het perron (kauwtjes), bij de vijver (eenden/zwanen/ganzen) of op het strand (meeuwen); ik beleef daar veel plezier aan. ''Kom maar dichterbij en neem al je vriendjes mee.''
*Zwemmen; zegt zij, de waterrat.
*Country/Western; love everything about it. Het begon ooit bij de cowboyshows in Slagharen (toen ze nog waren zoals ze waren). Er zit wel een beetje een cowgirl in mij, denk ik. En Blake Shelton is helemaal geweldig!
*Jazz; lang leve Michael Bublé. Ook al zoveel liefde.
*Feestjes; genieten van het leven, want het duurt maar even.
*Onbekenden die je vriendelijk groeten of zwaaien; zie je, zo kan het ook, hoor!
*Beroemdheden die hun bekendheid gebruiken om het 'goede' te doen. Voorbeeld; mijn held, Jack Sparrow! Johnny Depp bezoekt kinderziekenhuizen gehuld in zijn Jack Sparrow, eh CAPTAIN Jack Sparrow, kostuum. Hartverwarmend. 
*De puurheid van Oren Schrijver; dan is nu het moment aangebroken om Daphne Deckers te vervangen, door Oren Schrijver! Wanneer krijgt hij een vaste plek in het Boulevard panel? Of misschien een eigen show, nog leuker?!
*Tattoos; kunstwerken, ja! Ik moet wel zeggen dat ik ze alleen waardeer als ze niet nutteloos zijn. Een tattoo met een gedachte of gevoel erachter, dát is de bedoeling. Ze zijn voor altijd. Zelf heb ik er 3. 3 heel speciale, met ieder een bijzondere betekenis. 
*Complimenten; leuk om te krijgen, maar ik beleef minstens zoveel plezier aan het geven van..
*Tevredenheid; mensen die tevreden zijn, zijn zoveel leuker dan ontevreden mensen!
*Elvis(Matters) & alles wat erbij hoort; ik kan daar niet genoeg over kletsen. Alleen maar liefde. Vriendschap.
*Jezelf terugzien op televisie; altijd leuk, zelfs als je er niet zó fraai uitziet.. Ooit een heel grappig moment beleefd. Ik was bij de 'day after' van Robin Zijlstra (Idols) geweest en Irene Moors was helemaal idolaat van hem. Wist ik veel dat Life and Cooking erbij was met een camera? De volgende dag zat ik nietsvermoedend (met de hele familie - zucht) voor de televisie en kwam ik ingezoomd, groots in beeld. Ha ha ha!
*Op je blote voetjes dansen wanneer je pijn begint te krijgen; schoentjes in de hand, huppakee! Heer-lijk!
*Mensen die je helpen wanneer je bijvoorbeeld ziek bent; behulpzaamheid. Dankbaar.
*Jack Sparrow; al eerder genoemd, mijn held. Savvy?
*Goede acteurs & actrices; een genot om naar te kijken. Acteerspel waarbij je bijna vergeet dat het geacteerd is.
*Jeugdsentimenten; zo af en toe iets doen, of naar iets kijken wat jeugdsentiment oproept. Terug naar je eigen kindertijd. Ik vind dat leuk.
*Sprookjes; love fairytales. 'And they lived happily ever after.'
*Liefde; 'It seems to me that love is everywhere. Often, it's not particularly dignified or newsworthy, but it's always there - fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around.' (Hugh Grant; Love Actually)
*Jokie & Jet; gaan de wereld rond.

Herkenbaar? Vast wel.. 
Ik denk dat er ooit een vervolg komt. Mijn hoofd is, op dit punt, weer even leeg - want écht leeg is dat koppie van mij uiteraard nóóit. 
O, reageren mag he?! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.