Home » Weblog » In memoriam, Peter Verbruggen

In memoriam, Peter Verbruggen

Gepubliceerd op 18 maart 2015 om 08:02

Wat zal ik je missen..

Ongeloof en intens verdriet overheersen, nu Peter er plotseling niet meer is.
Waarom?

Afgelopen zondag stond de wereld ineens stil na het nieuws dat deze bijzondere, vrolijke, energieke, lieve, gedreven man 's ochtends uit het leven was gerukt. Zó onverwachts!

Iets dat veel mensen treft. In de eerste plaats zijn vrouw en 3 kinderen. Het verhaal van zijn gezin doet vele harten smelten en toont aan hoe bijzonder hij was.
Aan het hoofd van ElvisMatters en topjournalist. Hierdoor een grote vriendenkring. Geliefd bij iedereen!

Wat zal ik je gaan missen, Peter. De laatste keer dat ik je zag, was nog heel speciaal. En nu, 3 weken later, ben je er niet meer.
We spraken over 'Happy Times'. En dat waren er veel.
Samen met ElvisMatters. Want door de samenwerking van Bouke met ElvisMatters heb ik jou en al die andere lieve mensen mogen leren kennen. Iets waar ik vanaf het begin al dankbaar voor ben. Jouw grote enthousiasme over Bouke sprak je vaak uit. Iets dat we veelal samen deelden met vrienden van ElvisMatters.

Memories will last for all time;
Alle mooie concerten die we samen hebben mogen beleven, de wijntjes die we dronken, de afterparty's, een leuk dierentuinbezoekje, de grappige foto'tjes die we maakten, de gesprekken die we voerden, je lieve berichtjes, jouw sprankelende verhalen, hoe je er voor me was. De vriendschap.
Herinneringen zorgen voor een glimlach op m'n gezicht. 
Hoe jij een taxi vol drankjes regelde, nadat we uit een cafe waren gezet omdat deze zijn deuren sloot. Hoe je ons, terwijl we als laatsten wilden vertrekken, de jassen weer uit liet trekken voor nog een laatste rondje. Hoe je een barvrouw gretig complimenteerde 'u ziet er beeldig uit vanavond' om na het allerlaatste rondje tóch nog een drankje te krijgen - iets dat overigens niet gelukt is. Wat hebben we gelachen!
''Jij hebt een vlotte pen'' (over m'n schrijfsels) & ''goed gewerkt, Irene'' (n.a.v volledige betaling van de cruise).
Photobomber, SantaPeter, de dansjes, het genieten van mooie muziek en bijzonder gezelschap.

Dit zijn herinneringen van slechts 1 persoon. Iedereen kan prachtige dingen over Peter vertellen. Wat zal hij ontzettend gemist worden. 
Peter keek zó uit naar de komende ElvisMatters Cruise. ''Deze cruise wordt heel speciaal. Dan hebben we iedere avond een avond zoals deze.''
Vol enthousiasme overtuigde hij mensen mee te reizen.
Hoe verdrietig is het, dat juist hij dit niet meer mee mag maken. Dit en zoveel andere dingen die hij nog had willen doen.

Hij was er altijd. Voor iedereen.
Ik houd me vast aan de gedachte dat hij vanuit de hemel meekijkt en bij zijn vrienden is. Dat Elvis, 1 van de dingen waarvoor hij leefde, hem toezingt.

De impact van dit verlies is groot. Vele steunbetuigingen en geschokte reacties.
Krantenkoppen die vertellen dat het echt waar is.
Michel; vriend & mede-voorzitter van ElvisMatters sprak; ''Peter had deze pagina's zelf vol moeten schrijven..'' En daar kan alleen maar hevig 'ja' op geknikt worden.

Lieve Peter, je zult nóóit vergeten worden.
I'll always remember you.
Rust zacht.

                                              Peter2.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Peer Hermans
4 jaar geleden

Irene erg mooi verwoord. Peter zou dit erg gewaardeerd hebben.

Marion Bruurs
4 jaar geleden

Mooi geschreven Irene. Zo was Peter, je hebt het goed verwoord. Wij allemaal zullen hem erg missen. Hij laat een grote leegte achter. Het is nog steeds onwezenlijk. Wij leven intens mee met degene die hem missen.

joanetta van keeken
4 jaar geleden

Heel mooi geschreven Irene

Marc Van Vlierberghe
4 jaar geleden

Mooi en pakkend Irene !

Hermien
4 jaar geleden

Mooie woorden...Ik heb hem niet persoonlijk gekend, maar wel een aantal keren gezien bij Bouke. De laatste keer dansend met z'n vrouw.

Toen ik net begon met je mooie eerbetoon over Peter te lezen begon op de radio het nummer "Alles wat ik doe" van Bouke....toeval...nee, daar geloof ik niet in. Peter, het gaat je goed daarboven...rust zacht...

cox luc
4 jaar geleden

ik ken Peter al sinds begin jaren 90 en ook het begin meegemaakt van de start van Elvismatters ik vond Peter een zeer tof persoon wij zullen hem missen niets was hem te veel je kon vragen wat je wilde ook ziujn vrouw sonja en de kinderen waren intens lieve mensen ik heb 3 keer in USA geweest met Peter in 2004 /2007/2012 en ze waren alle 3 top in orde de fanclub mag blijven bestaan in gedachten bij Peter zijn levenswerk mag verder gezet worden zaterdag is het afscheid en zal moeilijk te dragen zijn .Rust nu zacht Peter van je lieve vrienden luc en sabien uit overpelt belgie

Maurice Magne
4 jaar geleden

Beste Peter,

2x de reis gemaakt met matters, tal van mooie shows met de tcb band etc ....

Altijd in voor een praatje, 1ste reis onvergetelijk "het paspoort verhaal met de verkeeden namen, we hebben er later veel om gelachen en steeds als we mekaar zagen had je altijd over die reis dat deze speciaal was dat mijn vader, die mee was en een jaar later er niet meer was ....... Nu ben je bij mijn vader doe hem de groeten en tot later !

Bijzonder man, Elvis Fan !

Woorden schieten te kort, veel sterkte iedereen, vooral zijn familie, vrouw en kids Heel veel sterkte !