Home » Televisie » Flikken Maastricht

Flikken Maastricht

Gepubliceerd op 1 augustus 2015 17:27

MooiMaastricht en een geweldige serie!

Floris Wolfs & Eva van Dongen, wie kent ze niet?
In dat geval moet je écht onder een steen gelegen hebben, want Flikken Maastricht draait inmiddels 9 seizoenen en won in 2014 de felbegeerde Televizierring - EN TERECHT. Het 10e seizoen staat voor de deur, vandaar dat ik het nodig vind er iets over te schrijven. 
Ik weet nog dat ik pas begon te kijken toen de serie al 7 seizoenen onderweg was. Natuurlijk ben ik gestart met het eerste seizoen.. waarna 2,3,4,5 en 6 werden verslonden als heerlijke gebakken aardappeltjes (om in mijn termen te blijven). Vanaf toen zat ik iedere vrijdag netjes voor de televisie, welke afgestemd was op NPO1.

Indrukwekkende verhalen, geweldig acteerwerk en prachtige beelden!

De serie speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af in het mooie Maastricht. Ik houd van dat stadje. Mijn favoriete plekje in Nederland, dit durf ik met zekerheid te zeggen.
Iedere week weer een nieuw avontuur van de Maastrichtse politie en door elk seizoen een rode draad; hoofdverhaallijn. Naast de politie-perikelen, wordt er ook ingegaan op de privélevens van de karakters. Soms lopen zakelijk en privé dwars door elkaar heen.

Victor Reinier is rechercheur Floris Wolfs.
Vanuit Amsterdam overgeplaatst naar Maastricht, omdat hij een relatie had met de vrouw van zijn beste vriend/collega, welke vervolgens een kogel door zijn eigen hoofd schoot.
Dat weet Eva van Dongen, gespeeld door Angela Schijf, nog niet wanneer ze Wolfs als nieuwe partner krijgt.
In latere seizoenen wordt er door Daan de Vos - Thomas Acda (broer van de inmiddels dode vrouw - ook zelfmoord) op ludieke wijze wraak genomen.

De 2 rechercheurs hebben al heel wat meegemaakt. Let op;
Aan het einde van seizoen 1 schiet Eva Wolfs (per ongeluk) in een grottenstelsel neer. Hier komt ze later pas achter, nadat er onderzoek is geweest. Ze wil ontslag nemen. Wolfs houdt haar tegen.
Eva wordt ontvoerd, maar Wolfs weet haar op tijd te redden, waarna ze toegeven aan hun liefde voor elkaar (eind seizoen 2). Dit is van korte duur. Eva wordt ten huwelijk gevraagd door Frank en zegt 'ja'. Hij wordt doodgeschoten tijdens de bruiloft (seizoen 3).
Wolfs maakt kennis met zijn dochter. Hij heeft veel te stellen met Fleur; een fout vriendje (welke hij doodschiet), een drugsverslaving én ze is het slachtoffer van Daan de Vos die haar levend begraaft uit wraak op Wolfs (begin seizoen 5). Fleur neemt het heft in eigen hand en schiet Daan de Vos dood (eind seizoen 7). Ze belandt in de gevangenis & keert pas terug in het komende, 10e seizoen.
En wat nog meer?
In seizoen 4 wordt Eva verkracht wanneer Wolfs niet goed oplet omdat hij met Fleur bezig is, die in het ziekenhuis ligt.
Na seizoen 5 volgt de film 'De Overloper' waarin Eva zwanger raakt van Peer. Dit kindje verliest ze nadat een kanibaal haar heeft bewerkt met een chirurgisch mes.
Wolfs op zijn beurt wordt verdacht van het stelen van miljoenen euro's en belandt in de gevangenis. Ook wordt hij opgehangen door Daan de Vos en valt hij bijna in een machine.

Nog niet genoeg? Romeo, Marion en Esmee (allen onderdeel van het team) hebben ook heel wat beleefd. Esmee wordt zelfs op een vreselijke manier vermoord in het 9e seizoen. Tony snijdt eerst haar stembanden door (geloof me; dit was voor mij een wegkijk-momentje) en martelt haar. Ze sterft aan haar verwondingen, in de armen van Marion en Romeo. Romeo schiet Tony op een heldhaftige manier dood in Walibi.


Een aflevering die erg veel indruk maakte; Amok - Aflevering 2 seizoen 7
Er vindt een aanslag plaats op een school. Studenten worden doodgeschoten. Dit speelde destijds erg in op de actualiteit. 

Een aflevering die me meteen aan een film deed denken, nog voordat dit benoemd werd; Copycat - Aflevering 5 seizoen 7
Er worden verschillende moorden gepleegd. Bij iedere moord wordt een hint gevonden naar de volgende moord. De dader is een copycat. Hij doet precies wat er gebeurt in de bekroonde film; Seven.

Een heel mooie aflevering, qua sfeer én regie; Mooi - Aflevering 6 seizoen 7
Je kunt meteen zien dat Victor deze aflevering regisseerde. De titel is zéér treffend. Niet alleen om de inhoud, voornamelijk om de regie. Naast de fijne vertolking van Floris Wolfs maakt hij ook deel uit van het schrijversteam en is hij verantwoordelijk voor de regie van o.a. deze aflevering.

De 3 afleveringen (gek genoeg allemaal uit seizoen 7) en de benoemde highlights van de hoofdkarakters vormen voor mij de hoogtepunten van de serie. Uiteraard valt er véél meer te vertellen, maar ik vind dat je zelf maar moet gaan kijken!
Klinkt allemaal bést spannend, toch? Koop die dvd's en sluit jezelf een aantal dagen op om alles heerlijk achter elkaar te kijken! Dat is zó leuk. Je hebt nog een paar weken totdat het nieuwe seizoen te zien is op televisie. (28 augustus)

M'n broertje en ik zijn zo trouw aan Flikken Maastricht dat we ook besloten mee te doen als figurant. Hij met een flinke dosis geluk, want toen het zijn beurt was, bleek 'het lijk' afwezig en mocht hij deze vervangen. Een dode Pool. Te zien in het nieuwe seizoen. Wat zijn we allemaal nieuwsgierig! Overigens enorm knap; hij moest heel lang stil liggen met zijn adhd. Iets dat voor een rustig persoon al moeilijk is. Misschien kom ik ook nog eventjes in beeld op een foto. Al was ik dit stiekem allang weer vergeten en moest ik eraan herinnerd worden.

Ik zit klaar, op het puntje van m'n bank, voor de start van seizoen 10. Er bestaat bij mij geen enkele twijfel; het lange wachten gaat dubbel & dwars beloond worden.

FlikkenMaastricht-1.jpg


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Betty
3 jaar geleden

Prachtig hoe jij de afleveringen hebt verwoord. Ik kijk niet vaak naar deze serie omdat ik met heel andere ogen de dingen zie. Ik hou sowieso niet van Nederlandse series en kijk er om die tedenMisschien moet ik me ook maar een tijdje opsluiten en alle seizoenen bekijken. Zou mijn man ook leuk vinden denk ik, want dan kunnen we samen kijken. Hij is er namelijk net als jij ook aan verslaafd.