Home » Nieuws » Kinderverhalen schrijven

Kinderverhalen schrijven

Gepubliceerd op 20 oktober 2013 14:31

Destiny

Een week lang word ik overspoeld met inspiratie, waardoor mijn slaap-ritme nogal in de war raakt. Vervolgens heb ik 's nachts om half 5 dé ingeving voor het schrijven van een boek voor kinderen en nu, een paar dagen later ontvang ik een mailtje met de aanbieding voor een cursus kinderboeken schrijven! Eentje die alleen vandaag geldig is. Je kunt begrijpen dat als je in destiny gelooft, zoals ik, je deze kans niet kunt laten liggen. Dus heb ik de cursus besteld en ben nu in afwachting van het materiaal.

De cursus; “Ah toe, nog één verhaaltje…” Dat zul je straks regelmatig horen met deze cursus Kinderverhalen schrijven van Studieplan. In korte tijd leer je alle vaardigheden om een mooi sprookje of spannend verhaal op papier te zetten waar kinderen geen genoeg van kunnen krijgen! 

Het heldere lesmateriaal is ontwikkeld door ervaren kinderboekenauteurs en staat boordevol tips en voorbeelden. Je fantasie wordt geprikkeld en een writer’s block behoort tot het verleden! Bovendien ontwikkel je door de vele oefenopgaven in no time een eigen schrijfstijl. Doordat de cursus stil staat bij alle aspecten van het schrijven voor kinderen heb je geen aanvullende boeken of materialen nodig. Je kunt direct aan de slag! Wil je voor de allerkleinsten een prachtig sprookje schrijven, of juist een spannend of grappig verhaal voor wat oudere kinderen? De cursus behandelt verschillende leeftijdscategorieën, zodat je precies weet waar je op moet letten. Maak van kinderverhalen en kinderboeken schrijven je nieuwe hobby en wie weet ben jij straks de nieuwe J.K. Rowling. 

De volgende onderdelen worden in de cursus behandeld:
- De basis van verhalen schrijven
- Leren schrijven voor kinderen
- Boeiende personages creeëren
- Logische opbouw
- Dialoog in kindertaal
- Genres in de kinderliteratuur
- Herschrijven

Dit leer je!
Met het studiepakket Kinderverhalen schrijven leer je waaraan een goed kinderverhaal moet voldoen. De cursus staat onder andere stil bij het opzetten van de basis van een verhaal, personages ontwikkelen, een spanningsboog creëren, een structuur opzetten en dialogen schrijven. Je leert hoe je kinderen bij het verhaal betrekt door gevoelens in je verhaal te stoppen en hoe je vanuit verschillende perspectieven kunt schrijven. Ook de verschillende genres en humor komen aan bod. Tot slot leer je in deze cursus hoe je kritisch naar je tekst kijkt en hoe je je tekst polijst aan de hand van een aantal oefenopdrachten. Kortom; je krijgt alle technieken in de vingers om goede verhalen, sprookjes of kinderboekjes te schrijven voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën.

Dit is het lot; destiny. Het hoort zo. Voel ik.
Ik heb er zin in!

Geplaatst door Congeniality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.