Home » Nieuws » Ik wil een paarse lamp

Ik wil een paarse lamp

Gepubliceerd op 2 februari 2015 18:33

Scherven brengen geluk, toch?

Hoi!

Inmiddels hebben we januari uit kunnen zwaaien.. Een fijne maand. De eerste weken van m'n anders ingerichte leven. En dit bevalt primá. Dolgelukkig met de gemaakte keuzes.
Van dinsdag t/m vrijdag ben ik volop bezig met huishoudelijk werk en oppassen. De maandagen zijn heerlijk vrij, tenzij ik word opgeroepen om in te vallen. 

Dat ik soms onbewust of onbedoeld klungelig kan zijn, is een feit. Zelfs terwijl ik een fantasierijke droom aan het dromen ben, kan ik iets kapot maken. Vannacht bijvoorbeeld; ik was kennelijk zo heen en weer aan het zwaaien met m'n arm dat 1 van mijn kussentjes op het nachtkastje terecht kwam, waarna de bureaulamp met een smak op de grond belandde. Het moment waarop ik wakker werd. Lamp in 100 stukjes. Mijn paarse lamp! Het feit dat mijn roze lampenkamp van de lamp aan het plafond een tijdje eerder al naar beneden was gedonderd, doet mij dus gigantisch verlangen naar een nieuwe lamp. Of twee. Paarse als het eventjes kan. Nu heb ik er eentje gevonden, voor aan het plafond, waar ik meteen verliefd op werd. Maar hoe ga je deze bevestigen aan het systeemplafond? Ik kreeg te horen ''dat moet jij je maar eens even gaan bedenken.'' Ik heb een beter idee; dat kan ook voor mij gedaan worden. 
En over die scherven gesproken; heb ik nu 7 jaar geluk?

Lamp.JPG

Ik heb de afgelopen week weer een aantal momenten gehad waarop ik dacht; daar moet over geschreven worden. De helft ben ik inmiddels alweer vergeten, maar Mike & Colin komen nu in mijn koppie omhoog. Iets dat ze wel vaker doen, met hun liedje; 'Je spookt door mijn hoofd'. Ja, dat is een behoorlijk bijpassende titel, inderdaad.

Mike & Colin dus, de heren over wie ik al eerder een verhaaltje schreef op deze site. Een gezellig duo met eigenheid. Zij verheugden een heleboel mensen met het nieuwtje dat zij mee zouden gaan doet met 'Bloed, Zweet en Tranen'. Een heleboel mensen, maar mij niet. Dit is toch het televisieprogramma dat op zoek gaat naar de nieuwe volkszanger of zangeres? Klopt. Ik zag de heren al gedwongen worden tot het zingen van nummers die hun eigenheid totaal zouden verpesten. Echter, toen zij vrijdag, ein-de-lijk, na weken een programma te kijken met 2 heel vervelende mensen in de jury, verschenen, zongen zij een eigen nummer; '1e klas meisje'. Dat vind ik dan wel weer leuk. Ik heb ze in gedachten nog geprobeerd vast te binden aan die hotseat, maar dat wilde niet echt lukken. Gelukkig kregen ze de Wildcard toegewezen en mogen zij nu heerlijk nagels gaan bijten, ijsberen en duimpjes draaien met klamme handjes. Over dat duimpjes draaien; ik weet nog steeds niet welke kant zij op draaien?
Ik ben erg nieuwsgierig naar het vervolg en gun het ze van harte.
Nog 1 dingetje over Bloed, Zweet en Tranen; het valt me wel op dat de liedjeskeuze ontzettend belangrijk is om door te kunnen gaan. Veelal worden artiesten die een dikke, vette, goede uithaal neerzetten, meteen op die hotseat gezet en mag een zanger met een feestnummer afdruipen, maar met opgeheven hoofd hoor! O en Rox (mag ik Rox zeggen?) vindt werkelijk alles leuk! Ze heeft echt wel een mening! ;)

MikeenColin.jpg

Natuurlijk heb ik de bioscoop ook weer verblijd met mijn aanwezigheid. Meerdere bioscopen zelfs. Taken 3 en Into the Woods. Beiden pareltjes, op hun eigen manier. Taken; just gotta love Liam! Er wordt gesproken over het niet filmen van een 4e deel. Daar ben ik het niet mee eens. In Taken 3 wordt zodanig verteld dat er een nieuwe verhaallijn geopend kan worden. Mag ik een suggestie doen? Kim heeft haar kindje, dit kindje wordt ontvoerd door die vreselijke ex stiefvader en Bryan gaat het kindje redden. Juist.
Into the Woods; als je van films houdt met liedjes erin en veel fantasierijkheid, zit je goed! Johnny Depp schittert welgeteld 10 minuten, maar steelt daarmee de show. En wat heb ik me kostelijk vermaakt om Chris Pine als Prince Charming. Hij is fantastisch in deze rol. Iets dat ik nog niet eerder van hem heb gezien. Zeker als ie samen met zijn prinsenbroertje een lied zingt. Er klonk luid gelach. En terecht. Uitgebreide verhaaltjes zal ik ooit nog wel schrijven onder het kopje 'films'. Of niet.

Tot de volgende!

JohnnyDepp.jpgLiam.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.