Home » Nieuws » Wanneer je een computer mist..

Wanneer je een computer mist..

Gepubliceerd op 22 januari 2015 20:06

Hoi!

Soms kan ik dagenlang zónder computer. Zéker als er niets up te daten valt, of als ik niet naar een concert ben geweest waarvan de filmpjes verwerkt moeten worden.
Deze week heb ik hem een aantal dagen moeten missen (onderhoud was gigantisch nodig - kom ik later op terug) en dat was werkelijk een kwelling! Ik kon NIETS. Op meerdere momenten had ik een ongelofelijke drang om iets te schrijven; over het lieve zwaaiende opa'tje van om de hoek, dat mijn konijn weer iets nieuws ontdekt heeft, over Netflix en het feit dat dit een verslaving bij me heeft ontketend *Gossip Girl - XOXO -, dat ik -zoals altijd- niet weet wie de Mol is, dat Bouke zo lekker gaat dat ik veel updates kan doen (die ik dus even niet kon doen), dat mijn week eigenlijk al vol zit - maar ik nog steeds aanvragen krijg (die ik snel zal beantwoorden) en natuurlijk (ik ben tenslotte een Nederlandse vrouw) over het weer; dat me zo NIET bevalt. Ik ben een echt zomermens. Het liefst loop ik iedere dag in een jurkje en teenslippertjes. Je kunt begrijpen dat deze koude op z'n zachtst gezegd 'onaangenaam' voor me is.

Anyway, het begon een tijdje geleden al.. Van die irritante reclames die voornamelijk op ongewenste momenten opduiken. Teksten die dikgedrukt staan & je begeleiden naar rare sites en 45 popups wanneer je de computer opstart. Ik werd er moedeloos van, maar keek het nog eventjes aan. Tot het moment kwam dat sites bijwerken niet meer op een fatsoenlijke manier kon. Eigenlijk praktisch helemaal niet meer. De druppel die de emmer deed overlopen was Jouwweb. Jawel, de host van deze site. Na een update en overzetting van de sites onder hun hoede, kon ik vrijwel niets meer. Er werd me verteld dat ik waarschijnlijk een veel te oude versie van Google Chrome had en dat ik de nieuwe maar moest downloaden. Goed idee, prima. Maar laat ik het dan meteen helemaal goed doen, zodat ik me niet meer hoef te storen aan dat gepling van al die berichten over mijn hele scherm. Ook veiliger voor het toebehoren van de computer, want ondertussen had ik al met een toetsenbord lopen meppen, waarvan ik vervolgens een knopje kwijt was. Dit knopje bleek de BackSpace.. Leuk, eentje die je veel gebruikt (heb nog geprobeerd hem, nadat ik 'm van de grond geraapt had, weer in het toetsenbord te prutsen, maar dat lukte niet - verrassend genoeg). Ik ben in de regen door het centrum gaan slenteren om een nieuw toetsenbord te kopen, want het reserve toetsenbord had geen usb-ingang en het andere reserve toetsenbord lag verstopt onder een stapel tassen. Deze vond ik, ha ha, terug toen ik al een nieuwe gekocht had. 

Goed, kwestie toetsenbord opgelost. Toen speuren op internet (met enige vertraging door al die mallware).. Ik vond een computerexpert. In Bennekom. Hoerá! Deze man heeft mijn hele computer gefikst en me een nieuw beeldscherm bezorgd waar ik onwijs tevreden over ben. Een aanradertje voor als er iets mis is met je computer, dat sowieso!
Alles is in orde. En misschien maar goed ook, die hele kwelling, want de binnenkant van mijn computer was in een zodanig stadium dat ie met gemak had kunnen doorbranden.. Eh ja - ik bekijk zelf de binnenkant van die kast natuurlijk niet..
De computer is 6 jaar en kan nu weer minstens 2 jaar mee, dus ik ben blij!

20.24. Bijna tijd voor Wie is Mol?
Wie is Mol? Ik zou het niet weten. En waarschijnlijk weet ik dit tegen de tijd van de finale nog steeds niet. Een paar seizoenen terug heb ik heel vaak geroepen: ''Kees gaat winnen. Kees is NIET de Mol.'' Dus ik waag me er niet meer aan en geniet gewoon lekker van al die opdrachten. Mindfuck.

Over Mindf*ck gesproken.. Da's ook een tof programma! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.