Home » Muziek » Polonaise bij kaarslicht

Polonaise bij kaarslicht

Gepubliceerd op 20 oktober 2013 om 10:37

De knapperd.

Frans Bauer, wie kent 'm niet? Dé sympathiekeling van het land. Vorig jaar kwam ie bij OptimaalFM op bezoek, alwaar ik altijd theetjes drink en dus dronken we samen door mij geschonken theetjes (Frans stiekem koffie, maar dat vertel ik nooit :P). Iemand die nog meer praat dan ik, dát komt niet bijster veel voor. Het was er dan ook érg gezellig, gedurende een aantal uurtjes. Samen met Willem, Jeroen en m'n moeder.
Een week later stond ie pardoes in de plaatselijke Mediamarkt. Aldaar terroriseer ik de dvd-afdeling veel vaker dan eigenlijk mijn bedoeling is. Hij begroette me met de woorden; ''Jij wordt ook elke week knapper!'' En zo is dus het knapperd-verhaal ontstaan.
Frans is enorm fanatiek op twitter en daar hebben we ook dikwijls wat gezellige woordjes gewisseld. Op een gegeven moment viel m'n oog op een tweetje van iemand die zei; ''Lekker jouw muziek luisteren, met een kaarsje erbij.'' Ik dacht toen; -Frans en kaarslicht, da's best gevaarlijk, met een polonaise die vrijwel zeker ontstaat als je naar hem luistert-, dus ik reageerde hierop dat ik dit best een gevaarlijke gedachte vond.. Dé titel van mijn blog en het idee om Frans op te zoeken in de Vorstin, tijdens Tros Muziekcafé. We gaan een polonaise bij kaarslicht doen. Echt wel!
*
Deze week was hij wederom te gast bij OptimaalFM, maar de 2 heren waarbij ik theetjes drink, waren beiden niet aanwezig. Ik heb dit dus even laten gaan, maar dat had ik volgens Frans niet moeten doen; ''Ik had je zo mee naar binnen gesleurd.'' Goed, een wijze les voor de volgende keer. 
*
Gisteren was het dus wederom érg gezellig! Alvorens wij richting de Vorstin gingen, besloten we een heerlijk hapje te eten in het restaurantje aan de overkant van de straat. Toen we ons hapje inmiddels al bijna op hadden, kwamen we tot de conclusie dat Frans en aanhang ditzelfde plan hadden opgevat. Dit hadden wij door toen er allemaal mensen naar een hoekje in het restaurant huppelden en er fototoestellen tevoorschijn kwamen. Er verschenen vraagtekens boven mijn hoofd.. Laat 'm lekker eten, het feestje dat later die dag volgde zou toch garant staan voor veel aandacht? ;) Het was overigens wel een aandoenlijk gezicht, al die enthousiaste mensen in dat restaurant. Respect voor het feit dat ie iedereen, in welke situatie dan ook, aandacht geeft.
Frans krijgt iedere keer weer het hele publiek mee! Zelfs mensen die feitelijk voor de funky bands kwamen, wuifden en zongen. Dat is zó prachtig om te zien. Ik heb er de hele tijd met een big smile gestaan. Ditzelfde heb ik mogen aanschouwen tijdens de Rijnweek in Rhenen - waar hij ook de boel op z'n kop zette.

Ik vind Frans gewoon, zoals hij het zelf zou verwoorden; 'een toffe peer'!
Een fan van Frans die ik sprak in het Muziekcafé zei heel mooi; ''Frans verrijkt Nederland echt.'' Wijze woorden. Er zouden meer van die overspontane figuren moeten rondlopen hier, dan zou het wereldje een stuk mooier zijn.
*
Met een knuffel & kusjes..
*
Momenteel kan m'n site het filmpje op youtube dat ik plaatste nog niet vinden, dus klik even hier; Frans Bauer - Doe nou niet
***

Geplaatst door Congeniality


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lia
6 jaar geleden

Ik ga al jaren naar de optredens van Frans, en heb nog nooit gezien dat Frans geen tijd heeft voor zijn fans..altijd een vriendelijk woord en tijd voor een foto!
Echt een toffe peer:-)

En dit knapperd-verhaal is mooi geschreven..maar dat kun jij dan weer heel goed!

Gr..Lia